Τα 9 στυλιστικά ΜΥΣΤΙΚΑ που διατηρούν την αξία τους και θα ΑΠΟΓΕΙΩΣΟΥΝ κάθε σου εμφάνιση!

Τα 9 στυλιστικά ΜΥΣΤΙΚΑ που διατηρούν την αξία τους και θα ΑΠΟΓΕΙΩΣΟΥΝ κάθε σου εμφάνιση!

Τα στυλιστικά μυστικά δεν είναι σαν τη μόδα που αλλάζει κάθε σεζόν. Αντίθετα, όσο πιο “ανθεκτικά” είναι στο χρόνο, τόσο καλύτερα. Οι στυλίστες αποκάλυψαν τα πιο διαχρονικά στυλιστικά μυστικά, ώστε να βγαίνεις από το σπίτι σαν να σε έντυσαν επαγγελματίες – ακόμα κι αν ετοιμάζεσαι απλώς για μια άλλη μέρα στο γραφείο.


1. Βρες ένα ζευγάρι αγαπημένα τακούνια. «Φόρεσε παπούτσια με τακούνι, ακόμη κι αν είναι μικρό», λέει η Gail Ambeau, σχεδιάστρια ρούχων και στυλίστρια. Όσο πιο ψηλό είναι το τακούνι τόσο πιο αδύνατη θα φαίνεσαι, αφού μακραίνει τα πόδια και σε αναγκάζει να ρίχνεις τους ώμους πίσω, παίρνοντας μια σέξι στάση καθώς περπατάς. Η Noelle Cellini, personal stylist στο Σικάγο συστήνει τα άνετα τακούνια-πλατφόρμες που είναι πιο «ευγενικά» με την καμάρα του ποδιού και προσφέρουν καλύτερη στήριξη στο μπροστινό μέρος της φτέρνας.


2. Δημιούργησε το ιδανικό σου σχήμα. Ναι, τα ρούχα από μόνα τους μπορούν να το πετύχουν. Αν έχεις φαρδείς γοφούς, δώσε την εντύπωση της μικρής μέσης φορώντας ένα φόρεμα ή τοπ που αγκαλιάζει το πιο λεπτό μέρος του σώματός σου, συμβουλεύει η Cellini. Δοκίμασε διάφορα μεγέθη και στυλ και βρες αυτό που σε κολακεύει περισσότερο. Τα ρούχα δεν πρέπει να είναι κολλητά επάνω σου, αλλά να διαγράφουν ελαφρώς τη σιλουέτα σου. Για τις γυναίκες με ανοιχτούς ώμους ενδείκνυνται τα πουκάμισα με V. «Όσο πιο βαθύ είναι το V, τόσο πιο στενοί θα δείχνουν οι ώμοι», λέει η Ambeau. Η έκθεση λίγου δέρματος κάτω από τον λαιμό τραβάει το βλέμμα χαμηλά χαρίζοντας την ψευδαίσθηση μιας πιο κάθετης σιλουέτας.


3. Κρύψε τις ατέλειες. Αν δεν ξετρελαίνεσαι για τα πόδια σου, μην τραβάς την προσοχή επάνω τους φορώντας ανοιχτόχρωμα παντελόνια ή ξεθωριασμένα τζιν, λέει η Cellini. Ένα από τα στυλιστικά μυστικά είναι πως τα απαλά χρώματα και οι λεπτομέρειες είναι τα πρώτα που μαγνητίζουν το βλέμμα. Απόφυγε επίσης τα cargo παντελόνια με τσέπες στους μηρούς, που προσθέτουν όγκο στα σημεία των ποδιών που είναι ήδη πιο γεμάτα. Για μικρότερη κοιλιά, διάλεξε τοπ και πουκάμισα με μια φαρδιά φάσα στη μέση, συμβουλεύει η Kami Gray, στυλίστρια της μικρής και μεγάλης οθόνης στο Πόρτλαντ του Όρεγκον, και συγγραφέας του βιβλίου The Denim Diet.


4. Μη διστάζεις να φορέσεις ρούχα που σμιλεύουν τη σιλουέτα. Στις μέρες μας, τα ρούχα που διαμορφώνουν τη σιλουέτα είναι πολύ πιο φιλικά προς το σώμα σε σχέση με παλιότερες εκδοχές, σημειώνει στα στυλιστικά μυστικά της η Gray. Τέρμα πια οι ενοχλητικές κόπιτσες και οι φάσες, ή τα ασφυκτικά υφάσματα που σταματούσαν την κυκλοφορία του αίματος. Βρες χρόνο να ψάξεις κομμάτια που προσαρμόζονται αρμονικά στον σωματότυπό σου και… στην τσέπη σου. Όταν δοκιμάζεις κάτι, θυμήσου ότι αν είναι στενό στο κατάστημα θα το αισθανθείς 100 φορές πιο στενό μετά από μερικές ώρες στο cocktail party. Προτίμησε ένα μέγεθος μεγαλύτερο που θα σου χαρίσει και πάλι λεπτότερη σιλουέτα, αλλά χωρίς εκπτώσεις στην άνεση.


5. Ψάξε απροσδόκητα μέρη για μοναδικούς θησαυρούς. Για διασκεδαστικά, trendy κομμάτια όπως κασκόλ ή χοντροκομμένα κοσμήματα, κάνε μια βόλτα στο παιδικό τμήμα. Θα βρεις πολλά στυλάτα αξεσουάρ για πολύ λιγότερα χρήματα απ’ ότι στο γυναικείο τμήμα. Κι επειδή η ανδρική μόδα είναι σέξι, η Tracey Vest, σύμβουλος μόδας για την online πηγή αγορών ShopforClothes.com, συμβουλεύει να κάνεις μια επίσκεψη στο ανδρικό τμήμα για oversize πουκαμίσες, μπλουζάκια και πουλόβερ. Τα ανδρικά ρούχα έχουν τη θέση τους στα στυλιστικά μυστικά για γυναίκες. Επειδή τα ανδρικά ρούχα τείνουν να φαρδιά και με τετράγωνο κόψιμο, συνδύασε τα πάνω μέρη με κολάν ή skinny παντελόνια και μια ζώνη στη μέση για να δημιουργήσεις ένα πιο γυναικείο λουκ. Αν προτιμάς τα αξεσουάρ κάντο-μόνη-σου, όπως ένα κολιέ-παπιγιόν, αγόρασε τα υλικά από ένα κατάστημα με είδη χειροτεχνίας (πχ. μαργαριταρένιες χάντρες και όμορφες κορδέλες) και δώσε το προσωπικό σου στίγμα στην εμφάνισή σου.


palermo


6. Κάνε προμήθεια στις εκπτώσεις τέλους εποχής. Δεν ανήκει στα στυλιστικά μυστικά αυτή η συμβουλή, αλλά στην κοινή λογική. Ανεξάρτητα από τις επόμενες trendy τάσεις του ερχόμενου φθινοπώρου, χρειάζεσαι πάντα κάποιο απλό μαύρο T-shirt που θα βρεις πάντα στις εκπτώσεις, λέει η Vest. Επιπλέον, ρίξε μια ματιά για χειμερινά είδη όπως μάλλινα παντελόνια, πουλόβερ και παλτό σε προνομιακές τιμές.


7. Ακολούθησε τις τάσεις… μέχρι ένα σημείο. Εννοείται πως δεν θέλεις να δείχνεις απεριποίητη, αλλά δεν υπάρχει λόγος να αγοράσεις μοδάτα ρούχα αν δεν κολακεύουν τη σιλουέτα σου ή δεν συμβαδίζουν με την ηλικία σου. Οι κοντές φούστες είναι της μόδας τώρα, αλλά ίσως φοριούνται δύσκολα αν δεν είσαι έφηβη. Για να βρεις αυτή που ταιριάζει στο σώμα σου, προτίμησε κάποιο στυλ που φτάνει μόνο μερικά εκατοστά πάνω από το γόνατο. «Φρόντισε να καλύπτει το πιο φαρδύ σημείο των μηρών», λέει η Ambeau, «και φόρεσε ένα ζευγάρι τακούνια στον τόνο του δέρματος για να δώσεις μήκος στα πόδια σου».


8. Ξόδεψε εκεί όπου αξίζει. Μην παραλείπεις να επενδύσεις σε άνετα ρούχα που θα φορέσεις χρόνια, προειδοποιεί η Debbie Wright, σύμβουλος μόδας. Η επένδυση σε διαχρονικά κομμάτια είναι από τα πιο διαχρονικά στυλιστικά μυστικά. Πες ναι σε must κομμάτια όπως ένα μαύρο παντελόνι, ένα λευκό πουκάμισο και μια μαύρη pencil φούστα. «Κομμάτια σαν αυτά αποτελούν τη βάση κάθε γκαρνταρόμπας», λέει η Wright. Κι επειδή μπορούν να συνδυαστούν σε διαφορετικά στυλ για πολλούς σκοπούς, φρόντισε να ταιριάζουν τέλεια στο σώμα σου.


9. Ψώνισε για το μέγεθός σου. Πολλές γυναίκες αγοράζουν υπερβολικά μεγάλα ρούχα ελπίζοντας να κρύψουν έτσι τις ατέλειες, λέει η Wright. Στην πραγματικότητα, οι χαλαρές φόρμες στα ρούχα κάνουν το σώμα να φαίνεται μεγαλύτερο, όχι μικρότερο, γιατί του αφαιρεί σχήμα. Άρα μην κρύβεσαι πίσω από χιλιόμετρα υφάσματος. Αντί αυτού, διάλεξε τοπ που διαγράφουν τη σιλουέτα σου χωρίς να σε φουσκώνουν, όπως τα σακάκια με στενή μέση. Αν αγοράζεις κάτι που περιέχει Lycra, ειδικά στα τζιν, προτίμησε ένα λίγο στενότερο μέγεθος γιατί χάρη στην ελαστικότητά του θα προσαρμοστεί τέλεια στο σώμα σου, ενώ ένα μεγαλύτερο μέγεθος (δηλαδή αυτό που σου πέφτει γάντι στο δοκιμαστήριο) θα σακουλιάσει μετά από μερικές εβδομάδες.


stil


helloladies.gr

TAGS