Αν έχεις παρατηρήσει κι εσύ ξεφλούδισμα στις άκρες των νυχιών σου ή αν από δυσκολεύεσαι να τα μακρύνεις γιατί σπάνε, τότε σίγουρα η αιτία βρίσκεται σε μια από τις παρακάτω συνήθειες. Για να σταματήσεις όμως ό,τι καταστρέφει τα νύχια σου αλλά και για να μπορείς να απολαύσεις τα αγαπημένα σου #cosmonyxia tutorial, κάνε scroll down.

1. Ξεχνάς ότι και τα νύχια σου χρειάζονται ενυδάτωση.
Όπως για τα νύχια σου, έτσι και για την επιδερμίδα σου η ενυδάτωση είναι απαραίτητη. Την επόμενη φορά λοιπόν, που θα βρεθείς στην κουζίνα του σπιτιού σου, ρίξε μια σταγόνα ελαιόλαδο στις άκρες των δαχτύλων σου και σου υποσχόμαστε πως σε λίγες μόνο μέρες θα δεις τη διαφορά.

2. Τραβάς τα πετσάκια γύρω από τα νύχια.
Με το να τραβάς τα πετσάκια και τις παρανυχίδες σου, σίγουρα δεν τα εξαφανίζει αφού συνήθως το μόνο που καταφέρνεις είναι να τα κόψεις στη μέση και στη συνέχεια να μακρύνουν πολύ πιο παχιά. Άσε που υπάρχει και η περίπτωση να πάθεις μια μόλυνση, οπότε καλό θα ήταν να επισκεφτείς τον/την μανικιουριστ σου σε ό,τι αφορά τα πετσάκια σου.

3. Κουνάς τα χέρια σου για να στεγνώσουν τα νύχια σου.
Θα θυμάσαι εκείνες τις φουσκάλες που εμφανίζονται μόλις στεγνώσουν τα νύχια σου; Κι όμως δεν φταίει ούτε το βερνίκι, ούτε ο τρόπος που το πέρασες. Ο λόγος που εμφανίζονται είναι ακριβώς γιατί κουνάς τα χέρια σου για να στεγνώσουν τα φρεσκοβαμμένα νύχια σου.

4. Όταν βάφεις τα νύχια σου δεν ακολουθείς μια συγκεκριμένη φορά.
Πρόκειται για να ένα στάδιο της προετοιμασίας των νυχιών σου, πολύ πιο σημαντικό από όσο φαντάζεσαι. Ακόμα κι όταν θέλεις να γεμίσεις ένα κενό, προτίμησε την ίδια κατεύθυνση που είχε το πινέλο σου όταν έβαφες τα νύχια σου.

5. Κακή διατροφή.
Όχι πως είναι κάποιο φοβερό νέο, αλλά η κακή διατροφή επηρεάζει άμεσα τα νύχια σου και πιο συγκεκριμένα, τροφές όπως ο σολομός, τα αυγά, τα σπανάκι και το αβοκάντο.

cosmopolitan.gr

loading...