Φυσική λεύκανση στα δόντια: 5 μυστικα για ένα αστραφτερό χαμόγελο!

Φυσική λεύκανση στα δόντια: 5 μυστικα για ένα αστραφτερό χαμόγελο!

Το σωστό βούρτσισμα των δοντιών και οι τακτικές επισκέψεις στον οδοντίατρο είναι τα βασικά για να έχουμε ένα λαμπερό χαμόγελο, υπάρχουν όμως και άλλα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να έχουμε πιο λευκά δόντια και δεν έχεις παρά να διαβάσεις παρακάτω για το πώς θα το πετύχεις με φυσικούς τρόπους!



Σόδα και χυμός λεμονιού:


η σόδα είναι το ιδανική για σκραμπ που θα απομακρύνει τους λεκέδες από τα δόντια σου, ενώ ο χυμός λεμονιού είναι ένα φυσικό λευκαντικό! Άρα πρόκειται για έναν συνδυασμό που κάνει θαύματα, απλά πρόσεξε μόνο να μην το παρακάνεις. Χρησιμοποίησε τη μαγειρική σόδα για 2-3 μέρες συνεχόμενες και περίμενε στη συνέχεια να δεις τη διαφορά.



Ναι στο τυρί:


Μπορεί να μην είναι ικανό να σου χαρίσει πιο λευκά δόντια αλλά το να καταναλώνεις αρκετό τυρί οδηγεί σταδιακά στην αύξηση της παραγωγής σάλιου πράγμα το οποίο βοηθάει τα δόντια σου να κρατηθούν σε μια υγιή κατάσταση. Οπότε αν θέλεις να κρατήσεις τα δόντια σου σε …καλή κατάσταση και να δείχνουν πιο υγιή δεν έχεις παρά να τρως τυρί.



Το μηλόξυδο:


Eίναι ιδανικό για τα δόντια σου αφού λειτουργεί και σαν στοματικό διάλυμα χάρη στις αντισηπτικές του ιδιότητες. Διάλυσε μια μικρή ποσότητα με νερό, κάνε τις γαργάρες σου και θα δεις τα μικρόβια και την πλάκα να μειώνονται σημαντικά!



Φλούδες:


Οι φλούδες λεμονιού και πορτοκαλιού μπορούν να σου χαρίσουν πιο λευκά δόντια όσο περιέργο και αν ακούγεται. Πώς θα το κάνεις; Πάρε μια φλούδα πορτοκαλιού και τρίψε τα δόντια σου με αυτή.Η φλούδα του πορτοκαλιού θα κάνει πιο λαμπερά τα δόντια σου.



Ναι στις φράουλες:


Πολλές σταρ ανάμεσα τους και η Τάιρα Μπάνκς αλλά και η Κάθριν Ζέτα Τζόουνς ξέρουν πολύ καλά πως το να τρίβεις τις φράουλες στα δόντια σου και φυσικά να τις τρως μετά είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις για την υγεία των δοντιών σου.


Το να καταναλώνεις μια καλή ποσότητα φρούτων στην καθημερινή σου διατροφή είναι σίγουρα κάτι καλό που μπορείς να κάνεις οχι μόνο για τα δόντια αλλά για τον ογανισμό σου γενικά. Πρόσθεσε λίγο αλάτι και σόδα στις φράουλες και φτιάξε ένα φυσικό σκραμπ. Το αλάτι βοηθάει στην απομάκρυνση των λεκέδων από τα δόντια και η σόδα βοηθάει στο να γίνουν πιο έντονα τα ευεργετικά αποτελέσματα.



Πώς θα το φτιάξεις:


Θα χρειαστείς τουλάχιστον 2 φράουλες, λίγο αλάτι και μισό κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα. Ανακάτεψε το μίγμα και άφησέ το επάνω στα δόντια σου για 5 λεπτά και θα δεις τη διαφορά! Μπορείς να το επαναλάβεις αρκετές φορές την εβδομάδα!



Πες "όχι" στα σκουρόχρωμα αναψυκτικά και ποτά:


Μπορεί να το ξέρεις αλλά είναι δύσκολο να το εφαρμόσεις. Τα αναψυκτικά και ο καφές μαζί και το μαύρο τσάι δεν αποκλείεται να κάνουν τα δόντια σου να δείχνουν πιο κίτρινα. Φυσικά και το τσιγάρο παίζει τεράστιο ρόλο εδώ και πρέπει να σκεφτείς πώς επεηρεάζει όχι μόνο την στοματική σου υγιεινή αλλά και την υγεία σου.


womenonly.gr