Το βλέμμα είναι το κατεξοχήν σημείο του προσώπου που κλέβει τις εντυπώσεις. Όταν τα μάτια είναι βαμμένα σωστά, με τρόπο που τονίζει το σχήμα τους, μπορούν πραγματικά να δώσουν άλλη διάσταση στο πρόσωπο. Σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζουν και οι βλεφαρίδες. Μπορεί μέσα στην ρουτίνα της καθημερινότητας να χρησιμοποιούμε απλά μια μάσκαρα για να τις τονίσουμε, τα λαμπερά events των γιορτών, όμως, αποτελούν ιδανική ευκαιρία για να δοκιμάσουμε ψεύτικες βλεφαρίδες.

Δείτε πού θα τις βρείτε και πώς θα τις εφαρμόσετε και θαμπώστε με το βλέμμα σας!

Ποια είδη υπάρχουν
Οι ψεύτικες βλεφαρίδες βγαίνουν σε τρία υλικά: ανθρώπινες τρίχες, τρίχες ζώων και συνθετικές ίνες. Υπάρχουν τέσσερις βασικοί τύποι βλεφαρίδων:

Οι «strip» είναι ψεύτικες σειρές βλεφαρίδες που βγαίνουν σε διάφορα μήκη και μεγέθη και μπορείτε να τις προμηθευτείτε από εδώ στην τιμή των 4,20 ευρώ.

Oι «ατομικές» τοποθετούνται ξεχωριστά, μία-μία. Μπορείτε να τις αγοράσετε από εδώ. Μια συσκευασία με 90 ατομικές ψεύτικες βλεφαρίδες κοστίζουν 4,90 ευρώ.

Oι τουφίτσες βλεφαρίδων δεσμεύονται μαζί για να δώσουν περισσότερο όγκο. Βγαίνουν σε μεγέθη small, medium και long και μπορείτε να τις αγοράσετε από εδώ στην τιμή των 7,50 ευρώ.

Oι «extensions» είναι άκρες που εφαρμόζονται για κάποιο διάστημα προκειμένου να δώσουν την ψευδαίσθηση μιας πραγματικής βλεφαρίδας. Η τεχνική αυτή είναι μια νέα δυνατότητα για να αποκτήσει η γυναίκα πυκνές και μακριές βλεφαρίδες, κάνοντας το βλέμμα έντονο και ακαταμάχητο. Το αποτέλεσμα είναι φυσικό και διαρκεί μέχρι 3 μήνες, μετά την τοποθέτηση. Μπορείτε να το δοκιμάσετε αν απευθυνθείτε εδώ, στην τιμή των 80 ευρώ.

Ποιες είναι κατάλληλες για εσάς

Η επιλογή ανάμεσα σε ολόκληρη σειρά βλεφαρίδων, σε ατομικές ή σε κάποιες τούφες είναι προσωπική υπόθεση. Η ατομικές θα δώσουν ένα πιο διακριτικό αποτέλεσμα, ενώ οι τούφες και οι σειρές θα κάνουν το βλέμμα πιο έντονο (κάτι που επίσης μπορεί να μετριαστεί αν τις κουρέψετε λίγο με ένα ψαλιδάκι πριν τις τοποθετήσετε). Αν έχετε ήδη πολύ μεγάλα μάτια, μην υπερβάλλετε με πολύ μεγάλες βλεφαρίδες. Επίσης, αν έχετε πολύ μικρά μάτια μην τα κρύψετε εντελώς πίσω από μια μάζα από βλεφαρίδες. Η ισορροπία είναι το παν. Φροντίστε πάντως να αγοράσετε βλεφαρίδες καλής ποιότητας, να τις τοποθετήσετε όσο πιο κοντά στη ρίζα των αληθινών βλεφαρίδων σας μπορείτε και πάντα με διάφανη κόλλα. Είναι, επίσης, σημαντικό, οι ψεύτικες βλεφαρίδες να μην είναι πολύ μακριές και να έχουν περισσότερο όγκο παρά μήκος (για να μη δημιουργήσουν «βλεφαρόπτωση»!). Στην περίπτωση, τώρα, που θέλετε να βάλετε extensions βλεφαρίδες για κάποιο διάστημα, συμβουλευτείτε καλύτερα την αισθητικό σας.

2

Πώς θα τις τοποθετήσετε

-Βάφετε τις δικές σας βλεφαρίδες με ελάχιστη ποσότητα μάσκαρα.

-Κολλάτε τις ψεύτικες κατά μήκος στο άνω βλέφαρο. Όταν κολλάτε τη βλεφαρίδα θα πρέπει η άκρη της στην εξωτερική γωνία του ματιού να κολληθεί ελάχιστα πιο πάνω από τη φυσική γραμμή του ματιού, εφόσον έχετε πριν βάλει μαύρο μολύβι στις ρίζες των βλεφαρίδων, για να μην φανεί αυτό το κενό στην εξωτερική γωνία.

-Αφήνετε να στεγνώσει καλά η κόλλα.

-Ενώνετε τις δικές σας βλεφαρίδες με τις ψεύτικες περνώντας λίγη μάσκαρα.

Πώς θα ολοκληρώσετε το μακιγιάζ
Όπως αναφέραμε και παραπάνω, είναι καλό πριν μπουν οι ψεύτικες βλεφαρίδες να έχουν περαστεί οι βλεφαρίδες σας με μια στρώση μάσκαρα, καθώς επίσης να έχει μπει το eyeliner ή το μαύρο μολύβι. Όταν έχετε τοποθετήσει και τις ψεύτικες βλεφαρίδες, αυτό που μπορείτε να κάνετε για να καμουφλάρετε εντελώς το αποτέλεσμα είναι να περάσετε με διπλή στρώση μάσκαρα μαζί τις κανονικές και τις ψεύτικες βλεφαρίδες. Το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό και κυρίως θα μοιάζει περισσότερο φυσικό.

Πώς θα αφαιρέσετε τις βλεφαρίδες
Για να αφαιρέσετε τις ψεύτικες βλεφαρίδες, απλά τραβήξτε τις απαλά. Αν το βρείτε δύσκολο, αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να βρέξετε μια μπατονέτα με ξεβαφτικό ματιών, να την τοποθετήσετε στις βλεφαρίδες μέχρι να μαλακώσει η κόλλα και στη συνέχεια να τραβήξετε τις ψεύτικες βλεφαρίδες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

10 tips για να περπατάτε σωστά με τα τακούνια σας

Τροφές για γρήγορο και φυσικό μαύρισμα

Έχει υγρασία και φριζάρουν τα μαλλιά σου; Δες πως μπορείς να σώσεις την κατάσταση την τελευταία στιγμή

 

loading...