Μπορεί μέχρι τώρα τα εύθραυστα νύχια να σας χαλούσαν την διάθεση αλλά ήρθε ο καιρός να το αλλάξετε! Μας αρέσουν τα περιποιημένα άκρα και απολαμβάνουμε τα καλοσχηματισμένα και υγιή νύχια. Μήπως όμως τελικά τα έχουμε παραμελήσει λίγο; Δείτε παρακάτω μερικούς από τους πιθανούς λόγους που μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο αλλά και πώς να το αντιμετωπίσετε με απλές συμβουλές αλλά και σπιτικές συνταγές!

Εύθραυστα νύχια – Πιθανοί λόγοι

1)Έλλειψη πολύτιμων στοιχείων

Τα εύθραυστα νύχια κάποιες φορές είναι αποτέλεσμα έλλειψης πολύτιμων στοιχείων από τον οργανισμό μας. Για παράδειγμα, η έλλειψη σιδήρου, πρωτεΐνης, ασβεστίου μπορεί και να δημιουργήσει μία τέτοια κατάσταση στα νύχια μας. Έτσι μία καλή διατροφή θα μπορούσε να μας ωφελήσει και να επαναφέρει την καλή κατάσταση στα εύθραυστα νύχια μας.

2)Νερό

Το θέμα των εύθραυστων νυχιών παρουσιάζεται συχνότερα στις γυναίκες αφού καταπονούνται τα νύχια με τις δουλειές του σπιτιού οι οποίες έχουν να κάνουν με το νερό. Έτσι το πλύσιμο των πιάτων, το πλύσιμο ρούχων στο χέρι και άλλες καθημερινές δουλειές κάνουν τα νύχια μας να σπάνε και να ξεφλουδίζουν. Καλό θα ήταν λοιπόν να λαμβάνουμε τα μέτρα μας όταν πρόκειται να ασχοληθούμε με τέτοιες δουλειές ώστε να διατηρήσουμε τα νύχια μας όπως επιθυμούμε.

3)Απορρυπαντικά με χημικές προσθήκες

Τα απορρυπαντικά με χημικές προσθήκες καταστρέφουν τα νύχια μας και γενικότερα την όψη των χεριών μας. Έτσι δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε «σκληρά» απορρυπαντικά με γυμνά χέρια τόσο για τα νύχια μας όσο και για την υγεία μας γενικότερα.

4)Αφυδάτωση ή υπερενυδάτωση

Γνωρίζατε πως εκτός από την αφυδάτωση μπορεί και η υπερβολική ενυδάτωση να καταστρέψει τα νύχια μας; Τα εύθραυστα νύχια κάποιες φορές σχετίζονται με την αφυδάτωση του οργανισμού μας αλλά και με την υπερενυδάτωση. Οπότε μπορεί να δημιουργηθεί μια τέτοια κατάσταση τόσο από την έλλειψη νερού στον οργανισμό μας όσο και από υπερβολική ενυδάτωσή του.

Εύθραυστα νύχια – Τι να προσέξουμε

1)Φοράμε γάντια

Με τα γάντια στις καθημερινές δουλειές μας μπορούμε να προστατεύσουμε τα νύχια μας και να αποφύγουμε την φθορά και το σπάσιμό τους. Είναι μία πολύ καλή συνήθεια για να διατηρήσουμε όμορφα τα νύχια μας και βελούδινα τα χέρια μας χωρίς να σκεφτόμαστε τις συνέπειες κάθε φορά που ασχολούμαστε με την καθαριότητα του σπιτιού μας! Ξεχάστε τα εύθραυστα νύχια κίνηση.

2)Αποφεύγουμε τα τεχνητά νύχια

Μία λύση για να απολαύσουμε όμορφα και καλοσχηματισμένα νύχια, είναι τα τεχνητά. Τι συμβαίνει όμως όταν τα νύχια μας παρουσιάζουν μία σχετική ευαισθησία; Η συχνή εφαρμογή τεχνητών νυχιών μπορεί να τα αφυδατώσει και να χαλάσει την όψη των φυσικών μας νυχιών. Οπότε αυτό που χρειαζόμαστε αρχικά, αν έχουμε εύθραυστα νύχια, είναι θεραπεία και σωστή περιποίηση για να διορθώσουμε την κατάσταση.

nix

3)Αποφεύγουμε το συχνό βάψιμο

Ακόμη κάτι που είναι καλό να προσέξουμε, αν έχουμε εύθραυστα νύχια, είναι το καθημερινό βάψιμο. Είναι παρατηρημένο πως γυναίκες οι οποίες βάφουν καθημερινά τα νύχια τους χωρίς να τα αφήνουν να αναπνεύσουν τελικά τα φθείρουν και τα κιτρινίζουν.

4)Σωστή περιποίηση

Τα νύχια μας χρειάζονται την κατάλληλη περιποίηση όπως και το δέρμα μας! Αρκετά προϊόντα κυκλοφορούν τα οποία μας υπόσχονται υγιή και γερά νύχια και αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να επιλέξουμε το κατάλληλο για την δική μας περίπτωση. Αν όμως είστε από τις γυναίκες που δεν εμπιστεύονται εύκολα, τότε μπορείτε να φτιάξετε οποιαδήποτε θεραπεία επανόρθωσης νυχιών προτιμάτε με τα χεράκια σας! Παρακάτω θα βρείτε εύκολες σπιτικές συνταγές με τις οποίες τα εύθραυστα νύχια θα ανήκουν πια στο παρελθόν.

Εύθραυστα νύχια – Σπιτικές συνταγές επανόρθωσης

1)Με ελαιόλαδο και λεμόνι

Σε ένα μπολάκι ανακατέψτε ελαιόλαδο και λεμόνι και στην συνέχεια με ένα κομμάτι βαμβάκι απλώστε το στα νύχια σας. μπορείτε να το αφήσετε όση ώρα θέλετε και έτσι θα προσφέρετε γρήγορη θρέψη και γυαλάδα στα ταλαιπωρημένα σας νύχια.

2)Με αλάτι, ελαιόλαδο και νερό

Μπορείτε με την βοήθεια του αλατιού, του ελαιόλαδου και του νερού να ετοιμάσετε ένα θαυματουργό μίγμα για τα εύθραυστα νύχια σας! Μουλιάστε τα για λίγη ώρα και επαναλάβετε όσο συχνά μπορείτε. Σύντομα θα δείτε να νύχια σας πιο υγιή και γερά από ποτέ.

3)Με ελαιόλαδο, έλαιο argan και αμυγδαλέλαιο

Ο συνδυασμός των τριών παραπάνω ελαίων έρχεται για να διορθώσει τα εύθραυστα νύχια σας και να βοηθήσει στην υγιή όψη τους. Ανακατέψτε ελαιόλαδο, έλαιο argan και αμυγδαλέλαιο και με ένα βαμβάκι απλώστε το στα νύχια σας. αφήστε το για λίγη ώρα και επαναλάβετε συχνά.

4)Με κρόκο αυγού και αμυγδαλέλαιο ή ελαιόλαδο

Ο κρόκος αυγού είναι ιδανικός για την περίπτωση των εύθραυστων νυχιών. Χτυπήστε έναν κρόκο αυγού και προσθέστε αμυγδαλέλαιο ή ελαιόλαδο. Στην συνέχεια εφαρμόστε επάνω στα νύχια σας και αφήστε το για περίπου 20 λεπτά. Μην σας ανησυχεί η μυρωδιά του αυγού! Τόσο το λεμόνι όσο και το ξίδι θα σας βοηθήσουν εύκολα να την απομακρύνετε. Αφού τελειώσετε με την θεραπεία των νυχιών σας πλύνετε τα χέρια σας με ξίδι η τρίψτε τα δάχτυλά σας με μία λεμονόκουπα.

Δεν χρειάζεται πια να ανέχεστε τα εύθραυστα νύχια αφού η αλλαγή αυτής της κατάστασης είναι στα χέρια σας!

 

Διαβάστε ακόμα στο youweekly.gr:

Απαλές φτέρνες με μία… ασπιρίνη! Η σπιτική θεραπεία που κάνει θαύματα

Bronde: Η νέα τάση στη βαφή μαλλιών που θα σε βγάλει από το δίλημμα

Η τέλεια ενυδάτωση μετά τον ήλιο με μέλι! 3 εύκολες σπιτικές μάσκες

Τα καλύτερά μας σήμερα:

Συγκλονιστικό! Ο καρκίνος «χτύπησε» την πόρτα στις Kardashians! Ποια αδερφή βασανίζεται;

Εντυπωσιακό! Δείτε πώς είναι το σώμα της γυναίκας του Γιάννη Βαρδή 3 μήνες μετά την γέννα…

Πασίγνωστο ζευγάρι της showbiz μετά από 10 χρόνια σχέσης…χώρισαν!

loading...