Υπάρχουν πολλών ειδών κουρέματα, πολλά και διαφορετικά styling για τα μαλλιά μας. Ποιο είναι αυτό που πραγματικά μας ταιριάζει; Το μυστικό κρύβεται στο σχήμα του προσώπου μας!

Σταθείτε μπροστά στον καθρέφτη και τραβήξτε τα μαλλιά σας πίσω.

Αν το πρόσωπο σας είναι μακρόστενο.

mak

Αν έχετε μακρόστενο πρόσωπο με μέτωπο σχετικά ψηλό και λίγο πιο έντονο στενό πιγούνι, θα πρέπει να επιλέξετε κάτι που θα στρογγυλέψει το πρόσωπο σας.

Τι σας ταιριάζει;

Ένα μεσαίου μήκους κούρεμα είναι το ιδανικό για σας με μερικά αέρινα μυτάκια, πολλά μήκη ή μια χαλαρή φράντζα προς το πλάι θα απαλύνει και θα ισορροπήσει τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας.

Τι δεν σας ταιριάζει!

Το βαρύ μακρύ μαλλί ή ένα ίσιο καρέ θα κάνει το πρόσωπο σας να φαίνεται ακόμη πιο μακρόστενο οπότε καλύτερα να το αποφύγετε.
Αν το πρόσωπο σας είναι οβάλ.

oval

Το οβάλ είναι ένα συμμετρικό πρόσωπο με σχεδόν ίδιο πλάτος σαγονιού και μετώπου. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να αναδείξετε αυτή τη συμμετρία.

Τι σας ταιριάζει;

Λόγω της συμμετρίας μπορείτε να έχετε σχεδόν οποίο look επιθυμείτε. Είτε μακριά, είτε μαλλιά μεσαίου μήκους, ίσια ή μπούκλες με χαριτωμένα φραντζάκια ή έντονο φιλάρισμα. Γενικά ότι και να κάνετε στα μαλλιά σας, πάντα θα αναδεικνύεται η συμμετρία των χαρακτηριστικών σας!

Τι δεν σας ταιριάζει! 

Αποφύγετε οτιδήποτε κρύβει όλο το πρόσωπο σας. Δηλαδή μακριά μαλλιά με αφέλειες ή κοντό με μύτες και αφέλειες είναι κουρέματα που θα βαρύνουν το πρόσωπο σας.

Αν το πρόσωπο σας είναι τετράγωνο.

tet

Αν έχετε τετράγωνο σαγόνι και μέτωπο, προτιμήστε ένα styling ή κούρεμα που θα γλυκάνει τις γωνίες του προσώπου σας.

Τι σας ταιριάζει;

Αν τα μαλλιά σας είναι σγουρά ή αν έχετε την δυνατότητα να τα κάνετε σγουρά, επιλέξτε ένα κούρεμα πάνω από το πιγούνι με πολλές μύτες και αρκετό φιλάρισμα. Έτσι θα σπάσουν οι γωνίες του προσώπου σας. Αν πάλι θέλετε τα μαλλιά σας μακριά, προτιμήστε κουρέματα με φράντζες κοντές ή πιο μακριές. Γενικά στο δικό σας σχήμα προσώπου ταιριάζουν παιχνιδίσματα με σπαστά μαλλιά, με μύτες ή φιλάρισμα.

Τι δεν σας ταιριάζει!

Αποφύγετε τις ίσιες γραμμές κουρέματος. Το πολύ μακρύ μήκος ή ένα αυστηρό καρέ θα σκληρύνει τα χαρακτηριστικά σας και θα κάνει τις γωνίες του προσώπου σας να φαίνονται πιο έντονες.

Αν το πρόσωπο σας είναι στρογγυλό.

stro

Αν έχετε πρόσωπο με στρογγυλό πιγούνι και μέτωπο και τα μαγουλά σας είναι σχετικά πλατιά τότε ανήκετε σε αυτή την κατηγορία.

Τι σας ταιριάζει;

Ένα ασύμμετρο καρέ που πίσω να είναι πιο κοντό φιλαριστό και μπροστά πιο μακρύ και ίσιο. Ή ένα μεσαίου προς μακρύ μήκους κούρεμα, με έντονες μύτες στο μπροστινό μέρος, είναι ιδανικά να σπάσουν την στρογγυλάδα του προσώπου σας.

Τι δεν σας ταιριάζει!

Οποιοδήποτε κούρεμα από το πιγούνι και πάνω ή οι πολύ έντονες μπούκλες θα κάνουν το πρόσωπο σας να φαίνεται  ακόμα πιο στρογγυλό και γεμάτο.

Άλλα χαρακτηριστικά του προσώπου σας… 

Αν η μύτη σας είναι συγκριτικά με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά σας λίγο πιο έντονη, αποφύγετε την αλογοουρά και τις ίσιες γραμμές κουρέματος και προτιμήστε το φιλάρισμα από το πιγούνι και κάτω και τα σπαστά ή σγουρά μαλλιά.

Αν έχετε πιο ψηλό και έντονο μέτωπο, κόψετε μια κοντή φράντζα ή αφέλειες. Θα ισορροπήσουν τα χαρακτηριστικά σας και θα κάνουν το βλέμμα σας πιο έντονο.

Να θυμάστε….

Τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας είναι αυτό που σας χάρισε η φύση και τα μαλλιά σας είναι ένα από τα όμορφα στολίδια πάνω σας. Αναδείξτε τα καλύτερα σημεία σας και κάντε γοητευτικές τις ατέλειες σας. Έτσι κι αλλιώς αυτές είναι που σας χαρακτηρίζουν και εξατομικεύουν την προσωπικότητα σας!

 

Διαβάστε ακόμα το youweekly.gr:

Φόρα το αγαπημένο κόκκινο κραγιόν σου σωστά! Όλα τα tips για να το τολμήσεις

Τα συστατικά που θα κάνουν την επιδερμίδα σου να λάμψει χωρίς make up

Κυματιστά μαλλιά από θάλασσα με 2 τρόπους- Δοκιμάστε τους!

Τα καλύτερα μας σήμερα:

Την σάπισε στο ξύλο: Άγριος τσακωμός για πασίγνωστη ηθοποιό και τον σύντροφό της σε παραλία της Μυκόνου! (PHOTOS)

Η κόρη του Βουτσά ξεσπάει δημοσίως: «Ο μπαμπάς μου, έλεγε πως είμαι κοντή και χοντρή και δεν θα γίνω ηθοποιός..»

7 φορές που η Ελένη Μενεγάκη παραδέχθηκε στον αέρα τον έρωτα της για τον Παντζόπουλο!

loading...