Σήμερα το πρωί ξύπνησα και με έπιασε μια ανεξήγητη, ξαφνική επιθυμία να γράψω ένα κειμενάκι για τα γυναικεία χτενίσματα, μιλώντας από την πλευρά των αντρών. (Βρίσκομαι σε άδεια και έτσι έχω πολύ ελεύθερο χρόνο).

Με ένα πρόχειρο search στο google, διαπίστωσα πως υπάρχουν πολλά αρθράκια με τίτλους όπως»Πώς θέλουν οι άντρες να κάνουμε τα μαλλιά μας» και «Τα χτενίσματα που θα τον ξετρελάνουν».

Τα είδα. Δεν Ξετρελάθηκα.

Σκέφτηκα, λοιπόν, να κάνω το ανάποδο. Να μη γράψω δηλαδή τα χτενίσματα που μας αρέσουν, αλλά τα χτενίσματα που ΔΕΝ μας αρέσουν. Χρησιμοποίησα απλή γλώσσα, μιας και δεν είμαι κομμωτής αλλά απλός άνθρωπος – και βρήκα φωτογραφίες διάσημων γυναικών, για να μη βάλω στο στόχαστρο κάποια ταπεινή κοπελίτσα που δεν μου φταίει σε τίποτα.

Ελπίζω να το βρείτε ευχάριστο και χρήσιμο. Here you are:

Η χωρίστρα

Πολλές από εσάς, νομίζετε ότι με μια χωριστρούλα στη μέση και λίγο τζελ μπορείτε άνετα να δείξετε cute. Συνήθως, το αποτέλεσμα είναι χειρότερο και από το φουλ αχτένιστο μαλλί. Εντάξει, με αυτό τον τρόπο ξεμπερδεύετε από την ανησυχία ότι ο αέρας μπορεί να σας τα ανακατέψει, ωστόσο μια αίσθηση κίνησης καλό είναι να υπάρχει, όπως επίσης και μια αίσθηση όγκου.

Το κοντό

Πάρτε το χαμπάρι: Δεν είστε η Ρέα Τουτουντζή, ούτε η Emily Watson, oύτε καν η Kate Mara της φωτογραφίας. Εννιάμισι στους δέκα άντρες θα συμφωνήσουν ότι θέλουν τη γυναίκα τους να έχει μακριά μαλλιά, τουλάχιστον μέχρι τα 45 της χρόνια. Είδατε τι έγινε και με την καριέρα της Scarlett Johansson… Παιδί ναι, να κάνετε. Κοντό μαλλί, ούτε γι’ αστείο!

Το υπερβολικά ατημέλητο

«Παν μέτρον άριστον» έλεγαν οι αρχαίοι. Ούτε μαλλί κομμωτηρίου θέλουμε κάθε μέρα, ούτε όμως και μαλλί σαν αυτό εδώ της Kristen Stewart. Οι έξυπνοι θα πουν ότι το κάνει για να τσαλακώσει την εικόνα της και να αρχίσουν να προσέχουν ότι πέρα από όμορφη γυναίκα είναι και καλή ηθοποιός. Αλλά αν ήταν τόσο εύκολο, θα βγαίναν όλες σαν τις σφουγγαρίστρες και η καριέρα τους θα εκτινασσόταν.

Το «κεφτεδάκι»

Μπορεί να αναδεικνύει το ωραίο πρόσωπο και να σας γλιτώνει από τη ζέστη, αλλά εν τέλει προσδίδει κάτι το κωμικό και δεν είναι σέξι. Τα «κεφτεδάκια» τα προτιμούμε στο φούρνο με πατάτες.

Το «παλιά κούκλα»

Ωραία η «βιντατζιά», αλλά μπορεί να σου γυρίσει και μπούμερανγκ, να ξέρεις. Το να μοιάζεις με τις παλιές κούκλες της μαμάς σου, που είχαν αυτό το ξασμένο μαλλί δεν ωφελεί σε τίποτα, πραγματικά…

Το «θα τα πιάσω κότσο και δε με νοιάζει»

Να τον κάνετε τον κότσο σας, δεν αντιλέγω. Αυτό όμως που όταν έχετε τα μαλλιά σας λιτά προσέχετε να δείχνουν τέλεια και όταν τα πιάνετε πίσω τα αφήνετε στη μοίρα τους, ποτέ δεν το κατάλαβα. Επίσης, όταν ο κότσος φουντώνει, όπως εδώ στη Beyonce, το αποτέλεσμα το βλέπετε και μόνες σας. (Δείχνει λίγο παχουλή σε αυτή την εικόνα ή είναι ιδέα μου;).

Το «για ένα καθαρό κούτελο ζούμε».

Η φράση είναι μεταφορική, αλλά ορισμένοι όπως φαίνεται την παίρνουν κυριολεκτικά. Κάποια κούτελα είναι μεγαλύτερα από κάποια άλλα. Σε αυτή την περίπτωση, προσπαθήστε να περιοριστείτε σε κουρέματα που δεν αναδεικνύουν το μπροστινό μέρος του κεφαλιού σας. Εκτός κι αν είστε ο Χαριστέας που μας έκανε περήφανους…

Το «μπερδεμένο»

Αν δεν έχετε αποφασίσει τις ακριβώς θέλετε να κάνετε, πάρτε το χρόνο σας. Δε μας βιάζει κανένας…

joytv.gr

loading...