Αν έχεις λεπτή τρίχα και το χτένισμα σου δεν κρατάει πολύ τότε δεν έχεις παρά να βρεις εκείνα τα χτενίσματα που αλλάζουν τελείως το στιλ των μαλλιών σου και τα κάνουν να δείχνουν πιο πλούσια.

 

Μερικές γενικές συμβουλές:

-Μετά το λούσιμο, σκύψε το κεφάλι προς τα κάτω και τύλιξε τα μαλλιά με μια βαμβακερή πετσέτα.
-Ρύθμισε το πιστολάκι στη μεσαία θερμοκρασία (για να μην αφυδατωθεί η τρίχα) και στη δυνατότερη ένταση. Στέγνωσε τα μαλλιά με σκυμμένο κεφάλι, για να ανασηκωθούν οι ρίζες.
-Μην ξεχνάς τον αφρό! Άπλωσε μικρή ποσότητα αφρού φορμαρίσματος για όγκο κοντά στις ρίζες των μαλλιών και στη συνέχεια χτένισε με μια χτένα με αραιά δόντια. Συνέχισε με το πιστολάκι.

«Γεμάτη» φράντζα:
Μπορεί να σου αρέσουν οι αφέλειες αλλά ειδικά οι αραιές δεν είναι ο καλύτερος τρόπος να αναδείξεις τέλεια την τρίχα σου. Αν θέλεις να κόψεις αφέλειες τόλμησε έστω για μια φορά την «χοντρή» φράντζα που κάνει τα μαλλιά σου να δείχνουν γενικά πιο πλούσια. Το κόψιμο της φράντζας είναι πιο αυστηρό αφού έχει πιο «απότομη» γραμμή και ειδικά αν φτάνει μέχρι πάνω από τα μάτια το αποτέλεσμα είναι απλά εντυπωσιακό!

Το χαλαρό κύμα:
Eπανέρχεται δυναμικά στο προσκήνιο τη νέα σεζόν και σε προκαλεί να κάνεις τα μαλλιά σου σε «τυχαίες» και ανάλαφρες μπούκλες. Ακόμη πιο απαλό και διακριτικό το ανάλαφρο κύμα επιστρέφει δυναμικά με σκοπό να σου κλέψει την καρδιά. Τα χτενίσματα αυτά αποπνέουν ένα ρομαντισμό και μια διάθεση για φλερτ. Είτε αποφασίσεις να τα αφήσεις ανάλαφρα να πέφτουν στους ώμους είτε αποφασίσεις να τα πιάσεις ψηλά σε έναν ωραίο κότσο δημιουργώντας απαλούς κυματισμούς, το βασικό είναι ότι το κύμα μεταφέρει φυσικά και χωρίς καμία προσπάθεις την κίνηση στα μαλλιά σου.

Μην ξεχνάς:
Με επιρροές από τη δεκαετία του ’40, ανακάλυψε τη μαγεία μιας άλλης εποχής με τις μπούκλες σου να είναι να είναι σταθερές αλλά όχι πολύ σγουρές. Οι χαλαρές μπούκλες είναι ιδανικές όποιο χρώμα και αν έχουν τα μαλλιά σου, αφού σε βοηθούν να λανσάρεις τέλεια το ρομαντικό στιλ που εξακολουθεί και φέτος να μας κερδίζει.

Κοτσίδα-ψαροκόκκαλο:
Αν έχεις λεπτή τρίχα και θέλεις να κάνεις ένα ιδιαίτερο χτένισμα στα μαλλιά σου τότε δεν έχεις παρά να τολμήσεις την κοτσίδα-ψαροκόκκαλο με τις αφέλειες. Η συγκεκριμένη κοτσίδα είναι πυκνή και κάνει το χτένισμα σου να δείχνει πιο γεμάτο. Η συγκεκριμένη κοτσίδα είναι βολική και τρέντι ενώ αν την «πειράξεις» λιγάκι θα καταφέρεις να δείχνει ακόμη πιο πυκνό το μαλλί σου.

 

 

 

Πολυεπίπεοδο χτένισμα:

Αν έχεις λεπτή τρίχα τότε δεν έχεις παρά να διαλέξεις ένα χτένισμα που δεν είναι σε ενιαίο μήκος αλλά έχει πολλά και διαφορετικά μήκη μιας και ΄τσι τα μαλλιά σου θα δείχνουν πιο «γεμάτα» και «πυκνά. Ακόμη και αν έχεις τα μαλλιά σου σε στιλ καρέ μπορείς να τα κόψεις σε διαφορετικά μήκη έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό. Το να φέρεις τις αφέλειες σου στο ένα πλάι είναι επίσης ένας ωραίος τρόπος για να δείχνει πιο γεμάτο το χτένισμα σου αφού τα μαλλιά σου δείχνουν έτσι πιο πυκνά.

Τα χτενίσματα που μπορείς να δοκιμάσεις είναι:

Ασύμμετρες μύτες, διαφορετικού μήκους κοψίματα, αφέλειες στο ένα πλάι ή «αυστηρή φράντζα» που φτάνει πάνω από τα μάτια, κοντό με όγκο στο επάνω μέρος του κεφαλιού.

womenonly.gr

loading...