ΓΥΝΑΙΚΑ


Σε κάθε στάδιο της ζωής τους, οι γυναίκες έχουν διαφορετικές απαιτήσεις περιποίησης και υγιεινής. Από την παιδική ηλικία στην εφηβεία και μετά στην ενηλικίωση και τη γόνιμη περίοδο, και από την αναπαραγωγική ηλικία στην εμμηνόπαυση, κάθε μετάβαση σε μια νέα περίοδο σημαίνει και αλλαγή των αναγκών για ατομική φροντίδα!

Η ολοκληρωμένη σειρά Feminine της FREZYDERM αποτελεί μια ολοκληρωμένη σειρά περιποίησης και υγείας. Με πρώτες ύλες φαρμακευτικής καθαρότητας, που εγγυώνται άριστα αποτελέσματα με απόλυτη ασφάλεια, τα προϊόντα της σειράς Feminine είναι η απάντηση στις απαιτήσεις κάθε μοναδικής γυναίκας για… μοναδική φροντίδα!

ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΚΟΛΠΟΣ
Η φυσιολογία της ευαίσθητης περιοχής διαμορφώνεται από την φυσιολογική μικροβιακή χλωρίδα, τη φυσική υγρασία και πρωτίστως το pH. Το pH της περιγεννητικής περιοχής εξαρτάται τόσο από την ηλικία όσο και από την «ορμονική ταυτότητα» της γυναίκας σε κάθε ηλικιακή περίοδο και αποτελεί βασικό κριτήριο για την επιλογή του κατάλληλου προϊόντος καθαρισμού.

ffrezyderm

Η σωστή ατομική υγιεινή και καθημερινή φροντίδα συντελεί στη διατήρηση της υγείας της ευαίσθητης περιοχής. Οι βασικοί κανόνες υγιεινής και τα κατάλληλα προϊόντα περιποίησης προφυλάσσουν την καταστροφή της χλωρίδας και της επιδερμίδας της περιοχής, που αποτελούν ασπίδα προστασίας του βλεννογόνου του κόλπου. Έτσι, ισχυροποιείται η άμυνα της περιγεννητικής περιοχής από ερεθισμούς, ευαισθησίες, δυσοσμίες, κολπίτιδες και μυκητιάσεις.

Ο γυναικείος κόλπος είναι ένα οικοσύστημα, μέσα στο οποίο ζουν τα ωφέλιμα βακτήρια, που αποτελούν τη χλωρίδα του. Τα σημεία διαφοροποίησης του κόλπου σε κάθε ηλικιακή περίοδο (προεφηβεία, αναπαραγωγική ηλικία, εμμηνόπαυση) είναι το pH και ο βαθμός ενυδάτωσης. Στην αναπαραγωγική ηλικία το φυσιολογικό pH του κόλπου είναι όξινο (από 3.8 έως 4.5) και τα φυσιολογικά επίπεδα οιστρογόνων συμβαδίζουν με την επαρκή ενυδάτωση του κόλπου. Ενώ, στην εμμηνόπαυση το pH είναι συνήθως στο 7 και η μείωση των οιστρογόνων αποφέρουν ξηρότητα στον κόλπο.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ

Επιλέξτε το κατάλληλο για τις ανάγκες σας προϊόν καθαρισμού για την ευαίσθητη περιοχή και αποφύγετε τα κοινά αφρόλουτρα σώματος.
Ακολουθήστε έναν σχολαστικό καθαρισμό 1-2 φορές την ημέρα. Μην υπερβάλετε με τον καθημερινό καθαρισμό, γιατί έτσι καταστρέφεται η φυσιολογική χλωρίδα της περιοχής.
Ο καθαρισμός πρέπει να γίνεται με κατεύθυνση από τον κόλπο προς τον πρωκτό, για την αποφυγή μολύνσεων.
Να προτιμάτε το ντους και να αποφεύγετε το αφρόλουτρο, γιατί ρύποι και βακτήρια από το σώμα μπορεί να προκαλέσουν διαταραχές στην ευαίσθητη περιοχή ή/ και μπορεί να εισχωρήσουν στον κόλπο.
Μετά τον καθαρισμό να σκουπίζετε καλά την περιοχή, γιατί η υγρασία επιτρέπει την ανάπτυξη μικροβίων.
Να προτιμάτε τα βαμβακερά εσώρουχα που επιτρέπουν το δέρμα να αναπνέει και συνήθως πλένονται σε υψηλότερες θερμοκρασίες. Επίσης, να αποφεύγετε τα πολύ στενά ρούχα και κυρίως το καλοκαίρι.
Κατά την περίοδο να αλλάζετε τακτικά σερβιέτες ή ταμπόν (ανά 3-4 ώρες) και μετά την περίοδο είναι καλό να κάνετε μια κολπική πλύση για την απομάκρυνση υπολειμμάτων.
Το καλοκαίρι θα πρέπει να χρησιμοποιείτε πάντα πετσέτα και να μην έρχεστε σε άμεση επαφή με την άμμο, την ψάθα ή την ξαπλώστρα.
Κατά την ερωτική επαφή να χρησιμοποιείτε προφυλακτικό, για την αποφυγή μετάδοσης λοιμώξεων και μετά την επαφή να ακολουθεί πάντα καθαρισμός.
Να μην αμελείτε τις τακτικές επισκέψεις στον γυναικολόγο.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Intim Area Foam pH4

Intim_Area_Foam_RGB
Απαλός αφρός για τον καθημερινό αποτελεσματικό καθαρισμό της ευαίσθητης περιοχής κατά την αναπαραγωγική ηλικία, χωρίς να προκαλεί ερεθισμούς και ξηρότητα. Παρέχει ήπια αντισηπτική προστασία, ενισχύει τη φυσιολογική άμυνα του δέρματος και προστατεύει από την τοπική ξηρότητα, τις επιμολύνσεις και τις κολπίτιδες. Μειώνει τους ερεθισμούς και την κακοσμία, αφήνοντας μια αίσθηση φρεσκάδας και άνεσης που διαρκεί. Σε μορφή έτοιμου αφρού, που δεν απαιτεί τρίψιμο, για απαλό καθαρισμό χωρίς ερεθισμούς.

 

 

 

 

Intim Area Liquid pH4

Intim_Area_Liquid
Υγρό για τον καθημερινό αποτελεσματικό καθαρισμό της ευαίσθητης περιοχής κατά την αναπαραγωγική ηλικία. Προστατεύει από την τοπική ξηρότητα, τους ερεθισμούς, τις επιμολύνσεις και τις κολπίτιδες και είναι ιδανικό για την περιποίηση της περιοχής μετά το κολύμπι σε θάλασσα ή πισίνα. Είναι κατάλληλο κατά την εγκυμοσύνη και τον θηλασμό.

 

 

 

Intim Area Wipes pH4

Intim_Area_Wipes_KeyΠρακτικά μαντηλάκια καθαρισμού για την καθημερινή υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής κατά την αναπαραγωγική ηλικία. Προσφέρουν απαλό καθαρισμό και προστασία από ερεθισμούς, κακοσμία, ξηρότητα, επιμολύνσεις και κολπίτιδες. Έχουν ήπια αντισηπτική δράση και διατηρούν το φυσιολογικό όξινο pH της περιοχής που αντιστοιχεί στην ηλικιακή περίοδο. Κατάλληλα κατά την εγκυμοσύνη και τον θηλασμό.

 

Intim Aid Cleanser pH5

intim_aid_cleanser
Εξειδικευμένο καθαριστικό της ευαίσθητης περιοχής, που χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις τοπικών ερεθισμών (κολπίτιδα, μυκητίαση, ουρολοίμωξη, έκκριση υγρών). Προσφέρει αποτελεσματικό, απαλό καθαρισμό, ενώ δρα αντισηπτικά και επαναφέρει το όξινο pH της ευαίσθητης περιοχής. Παράλληλα, έχει ενυδατική και μαλακτική δράση. Μειώνει τις δυσάρεστες οσμές, τον κνησμό και την έκκριση υγρών, ενώ προστατεύει τη φυσιολογική κολπική χλωρίδα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από τους δύο συντρόφους.
Δεν περιέχει σαπούνι, χρώμα και parabens

 

ΕΝΔΟΚΟΛΠΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ

Intim_Vaginal_Douche_Chamomile_pH4.5_RGBIntim Vaginal Douche Χαμομήλι pH 4,5

Ενδοκολπικό καθαριστικό που ενισχύει τη φυσιολογική χλωρίδα, υγιεινή και απόσμηση του κόλπου. Προσφέρει ανακούφιση από κνησμό, καύσο και ξηρότητα, προστατεύει το κολπικό pH, αναζωογονεί το κολπικό επιθήλιο μετά την περίοδο και απομακρύνει εκκρίσεις ή υπολείμματα αντισυλληπτικής γέλης μετά την επαφή. Χωρίς parabens.

 

 

Intim Vaginal Douche Ξύδι pH 3,5

Intim_Vaginal_Douche_Vinegar_pH3.5_rgb
Ενδοκολπικό καθαριστικό για την απομάκρυνση παθολογικών εκκρίσεων σε περιπτώσεις βακτηριακής κολπίτιδας και την ενίσχυση φαρμακευτικών αγωγών. Προσφέρει αντιμικροβιακή προστασία από χλαμύδια και βακτήρια και ρυθμίζει το κολπικό pH.

 

 

 

Intim Vaginal Douche Σόδα pH 9

Intim_Vaginal_Douche_Soda_pH9-rgb

Ενδοκολπικό καθαριστικό για την απομάκρυνση παθολογικών εκκρίσεων σε περιπτώσεις μυκητιασικής κολπίτιδας και την ενίσχυση φαρμακευτικών αγωγών.

loading...
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ