Πέτυχε ακόμα πιο ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ μακιγιάζ ματιών ανάλογα με το σχήμα τους!

Πέτυχε ακόμα πιο ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ μακιγιάζ ματιών ανάλογα με το σχήμα τους!

Όταν κάνεις μακιγιάζ ματιών ανάλογα με το σχήμα τους μπορείς να είσαι σίγουρη για το τέλειο αποτέλεσμα!


Μακιγιάζ για μάτια με αμυγδαλωτό σχήμα



Όπως μαρτυράει το τολμηρό λουκ της Sofia Vergara, τα αμυγδαλωτά μάτια μπορούν να κάνουν τα πάντα. «Για να φαίνονται μεγαλύτερα, εφάρμοσε ένα highlighter στη βάση του βλεφάρου και μια πιο σκούρα απόχρωση ελαφρώς πάνω από την τσάκιση και στην εξωτερική γωνία των ματιών για να προσδώσεις βάθος», λέει η Taylor Babaian, makeup artist των διασημοτήτων όπως η Elisabeth Moss και η Mariah Carey.


Μακιγιάζ για μάτια με κλίση προς τα κάτω



Οι πυκνές βλεφαρίδες και η ανοιχτόχρωμη σκιά ματιών της Katie Holmes δημιουργούν ένα αποτέλεσμα λίφτινγκ. «Ένα έξυπνο κόλπο είναι να σταματάει η σκιά στα τρία τέταρτα του ματιού (από την εξωτερική άκρη) προτού αρχίσει να πέφτει το βλέμμα», λέει η μακιγιέζ Evy Drew που έχει συνεργαστεί με την Ana Gasteyer. Ένας από τους κανόνες του μακιγιάζ ματιών ανάλογα με το σχήμα τους είναι για την εφαρμογή της σκιάς να χρησιμοποιείς ένα πυκνότερο πινέλο που χαρίζει με μεγαλύτερη ευκολία ομοιόμορφο και ανασηκωμένο αποτέλεσμα, περιορίζοντας την έμφαση της καθοδικής κλίσης. «Για τελείωμα, δώσε στο τέλος της γραμμής του eyeliner μια ελαφριά κλίση προς τα επάνω».


Μακιγιάζ για μάτια με μεγάλη απόσταση



Ακολουθώντας τα μυστικά για το μακιγιάζ ματιών ανάλογα με το σχήμα τους η Miranda Kerr επιλέγει το απλό liner που αγγίζει ελαφρά τις άκρες των ματιών. Σε γενικές γραμμές, το χρώμα θα πρέπει να τονίζεται στο κέντρο του βλεφάρου παρότι η απόσταση μεταξύ των ματιών επιτρέπει και την εφαρμογή πιο σκούρων αποχρώσεων κοντά στους δακρυϊκούς αγωγούς για ένα πιο έντονο βλέμμα.


Μακιγιάζ για μάτια κοντά το ένα με το άλλο



«Αν το βλέμμα είναι στενό, πρέπει να εστιάσεις την προσοχή μακριά από το κέντρο», λέει η Drew που επιμένει να ακολουθεί πάντα τους κανόνες για το μακιγιάζ ματιών ανάλογα με το σχήμα τους. Η γραμμή της Sarah Jessica Parker είναι ιδανική γιατί είναι πιο έντονη στις εξωτερικές άκρες των ματιών. Αν, όμως, θέλεις ένα καθημερινό λουκ ημέρας είναι καλύτερο να αποφύγεις τα σκούρα χρώματα κοντά στους δακρυϊκούς αγωγούς. Για μάτια σε στενή απόσταση μεταξύ τους, η Babaian εφαρμόζει τον κανόνα των τριών τετάρτων ξεκινώντας τη σκιά ένα τέταρτο μακριά από την εσωτερική γωνιά των ματιών, απλώνοντας μια ελαφριά στρώση highlighter στις εσωτερικές γωνίες και κάτω από τα κόκαλα των φρυδιών.


Μακιγιάζ για βαθουλωτά μάτια



Αν κοιτάξεις προσεχτικά τα μάτια της Reese Witherspoon θα παρατηρήσεις μια στρώση φωτεινής σκιάς προς τις εσωτερικές γωνίες κι ελάχιστο χρώμα στην υπόλοιπη επιφάνεια. Για βαθουλωμένα μάτια όπως αυτά της ηθοποιού, αν θες να είσαι συνεπής με τους κανόνες για το μακιγιάζ ματιών ανάλογα με το σχήμα τους είναι καλύτερο να προτιμάς τις ελαφριές σκιές τόσο σε απόχρωση όσο και σε κάλυψη. «Πες ναι στη λάμψη με ροδακινί και μπες τόνους», λέει η Drew. Και αντί να απλώνεις τις σκούρες σκιές στην τσάκιση των βλεφάρων, φτιάξε ένα περίγραμμα γύρω τους με ένα ουδέτερο και ματ χρώμα μέχρι το κόκκαλο του φρυδιού.


Μακιγιάζ για μάτια με «κρυφά» βλέφαρα



Οι φαν του House of Cards ξέρουν ότι η Robin Wright δεν επιλέγει συνήθως κάποιο άλλο μακιγιάζ στα μάτια της εκτός από μια στρώση μάσκαρας. «Οι βλεφαρίδες είναι ένας τέλειος τρόπος για να ανασηκωθεί το βλέμμα και τα εσώκλειστα βλέφαρα», λέει η Drew. «Άπλωσε ένα πυκνό liner στις εξωτερικές γωνίες πάνω από τις βλεφαρίδες, ύστερα γύρισε τις βλεφαρίδες προς τα επάνω και πέρασε μια στρώση αδιάβροχης μάσκαρας». Για ακόμα πιο ανασηκωμένο βλέμμα, σύμφωνα με τους κανόνες για το μακιγιάζ ματιών ανάλογα με το σχήμα τους, πρόσθεσε λίγες ψεύτικες βλεφαρίδες στις εξωτερικές άκρες. Όσο για τη σκιά, βάλε μόνο λίγη ποσότητα πάνω από την τσάκιση των βλεφάρων.


Μακιγιάζ για μικρά μάτια



Τα μάτια της Rashida Jones φαίνονται πολύ μεγαλύτερα απ’ ότι είναι στην πραγματικότητα εν μέρει χάρη στο ότι πάντα ακολουθεί τις αρχές για το μακιγιάζ ματιών ανάλογα με το σχήμα τους. Στην περίπτωση των μικρών ματιών το μυστικό είναι στον τρόπο που απλώνεται η σκιά. «Άπλωσε την περισσότερη σκιά στις πάνω και κάτω γραμμές των βλεφαρίδων για να χαρίσεις καλύτερες αναλογίες στα λεπτά μάτια», λέει η Wang. Έτσι, το στενό βλέμμα τραβάει την προσοχή στο πρόσωπο. Θέλεις ακόμη πιο έντονο αποτέλεσμα; Φώτισε το πρόσωπό σου γύρω από τα μάτια. Η Wang ξεκινάει με μια βάση concealer για να καλύψει το πρήξιμο και τους μαύρους κύκλους κι έπειτα απλώνει μια σκιά που αντανακλά το φως σε όλο το βλέφαρο με φορά προς τους δακρυϊκούς αγωγούς.


Μακιγιάζ για ασιατικά μάτια



Μπορεί τα smoky eyes να αποτελούν αγαπημένο λουκ, αλλά το έντονο liner και οι βαριές βλεφαρίδες χαρίζουν ένα εκθαμβωτικό βλέμμα στα ασιατικά χαρακτηριστικά. «Διασκέδασε με τη γραμμή στο πάνω βλέφαρο, γύρισε τις βλεφαρίδες προς τα επάνω και βάλε μπόλικη μάσκαρα», λέει η Drew. Όσο για τη σκιά, «μια πινελιά ματ ή φωτεινής σκιάς σε σκόνη είναι όσο χρειάζεται».


helloladies.gr