Αντί προλόγου: Ας ελπίσουμε ότι αυτό το θέμα δεν θα διαβαστεί ποτέ από κανένα αγόρι πάνω σε αυτόν τον πλανήτη. Και συνεχίζω!

Σήμερα, λοιπόν, θα μιλήσουμε για… τρίχες! Ένα θέμα που απασχολεί 9 στις 10 γυναίκες (φήμες λένε πως εκείνη η μία δεν έχει εντοπίστεί ακόμη). Και συγκεκριμένα για την τριχοφυϊα στο άνω χείλος που κάνει καριέρα και ως… μουστάκι. Ας πάρουμε για αρχή ότι: η καλύτερη μέθοδος για να το εξοντώσεις είναι είτε με ριζική είτε με laser.

Όμως, ελλείψει budget οι περισσότερες καταφεύγουν στο κερί που κάνουν και μόνες τους σπίτι. Ήξερες, όμως, ότι σε βάθος χρόνου το τράβηγμα αυτό στην περιοχή μεταφράζεται σε χαλάρωση και ρυτίδες ενώ αν την επομένη βγεις στον ήλιο χωρίς αντηλιακή είναι πολύ εύκολο να βγάλεις πανάδες;

Για όλους, λοιπόν, τους παραπάνω λόγους η αποτρίχωση με την κλωστή είναι η τελειότερη λύση αν δεν θέλεις να διαθέσεις πολλά χρήματα. Ζητήσαμε από την brow expert και make up artist Αναστασία Καραντώνη να μας δείξει τα βήματα, όπως και έγινε!

Τι θα χρειαστείς
Μια κλωστή κανονικού πάχους που θα βρεις σε καταστήματα με είδη ραπτικής.

Βήμα 1

Κρατάμε με το ένα χέρι τον πάγκο με την κλωστή και το άλλο χέρι το χρησιμοποιούμε ως οδηγό για το μήκος της κλωστής που θα πρέπει να κόψουμε. Ξεκινάς και τυλίγεις την κλωστή γύρω από τα τέσσερά σου δάχτυλα όπως βλέπεις στη photo.

Βήμα 2

Περνάς την κλωστή τρεις φορές γύρω από την παλάμη σου όπως βλέπεις εδώ.

Βήμα 3

Κόβεις και δένεις κόμπο τις άκρες της κλωστής.

Βήμα 4

Κρατάς την κλωστή όπως βλέπεις εδώ τεντωμένη.

Βήμα 5

Την γυρίζεις δύο φορές ώστε να κάνει το σχήμα που βλέπεις εδώ.

Βήμα 6

Προτού αποτριχώσεις τα φρύδια σου με κλωστή φρόντισε να απομακρύνεις τα μαλλιά σου από την περιοχή ώστε να μην πιαστούν κατά λάθος τρίχες.

Βήμα 7

Η κίνηση που πρέπει να κάνεις είναι από τη μία άκρη της κλωστής να ανοίγεις τα δάχτυλά σου και από την άλλη να κλείνεις. Δεν πρέπει να είναι ποτέ ταυτόχρονα ανοιχτά ή κλειστά. Το χέρι αυτό που θα βγάλει τις τρίχες θα το έχεις κλειστό και θα ανοίξεις το άλλο. Το άλλο πιάνει τις τρίχες που θέλουμε να αφαιρέσουμε.

Βήμα 8

Για το άνω χείλος στο σημείο που κάνεις κλωστή φρόντισε να κρατάς κόντρα με την γλώσσα σου.

Βήμα 9

Για το κέντρο του χείλους τράβηξε τα χείλη σου προς τα μέσα όπως εδώ. Καλή επιτυχία!

tlife.gr

loading...