Τα βαμμένα νύχια αντιπροσωπεύουν τη διάθεσή σας, μπορούν να ταιριάξουν με το ντύσιμό σας και αναμφισβήτητα εκφράζουν ξεχωριστά την προσωπικότητα του καθενός.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι υπάρχουν πάρα πολλά χρώματα για να διαλέξετε. Διαβάστε παρακάτω πώς να βάψετε όμορφα τα νύχια σας μόνες χωρίς να χρειαστείτε κάποιον ειδικό.

1. Μην απλώνετε παχιές στρώσεις
Απλώνετε πάντα δυο στρώσεις βερνικιού από μέσα προς τα έξω. Με αυτό τον τρόπο θα αποφύγετε τις μουτζούρες.

Δείτε ακόμη: Sweater Nails: Νύχια σαν… πλεκτά πουλόβερ είναι το νέο trend στο μανικιούρ!

2. Περιμένετε μεταξύ των στρώσεων
Απλώστε πρώτα ένα βερνίκι βάσης (base coat) και στη συνέχεια μια πολύ λεπτή στρώση από το βερνίκι που έχετε επιλέξει. Προστατεύει τα νύχια από το κιτρίνισμα ειδικά αν χρησιμοποιείτε σκούρα μανό και κάποια μάλιστα έχουν και συστατικά που ενισχύουν και θρέφουν το νύχι για ακόμα καλύτερη προστασία. Βεβαιωθείτε ότι το βερνίκι βάσης έχει στεγνώσει εντελώς πριν βάλετε το χρώμα, διαφορετικά θα κάνετε μουτζούρες.

3 . Πετάξτε τα παλιά μανό σας
Σιγουρευτείτε ότι το μανό που χρησιμοποιείτε είναι ακόμα νωπό και απλώνεται εύκολα. Όταν ένα βερνίκι νυχιών πήξει, τότε δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Ένας τρόπος για να κάνετε το παλιό σας μανό να μοιάζει με καινούργιο είναι να το βυθίσετε σε μια κούπα με βραστό νερό. Σε κάθε περίπτωση, μην βαφετε τα νύχια με πηχτά μανό. Δεν αξίζει τον κόπο.

4. Χρησιμοποιείτε γυαλιστικό
Για να τελειοποιήσετε το μανικιούρ σας απλώστε στο τέλος ένα γυαλιστικό. Με αυτόν τον τρόπο θα σταθεροποιηθεί το χρώμα στα νύχια σας, τα βοηθάει να στεγνώσουν πιο γρήγορα και βοηθά επίσης στη συντήρηση του χρώματος. Μπορείτε να απλώνετε το γυαλιστικό ακόμα και κάθε μερά. Έτσι θα θωρακίζονται καθημερίνα και δε θα ξεφλουδίζουν.

6 . Να φοράτε γάντια
Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάτε να φοράτε γάντια όταν κάνετε δουλειές στο σπίτι. Η σκόνη, τα απορρυπαντικά και η παρατεταμένη επαφή με το νερό εκτός ότι βλάπτουν το δέρμα, είναι εξαιρετικά επιβαρυντικά και για τα νύχια. Φορώντας γάντια, θα τα προστατέψετε από το να σπάνε και να ξεφλουδίζουν.

7. Θυμηθείτε: Η πρακτική θα σας κάνει τέλειες
Μπορεί να σας πάρει λίγο καιρό αλλά με λίγη πρακτική θα αποκτήσετε ένα πραγματικά σταθερό χέρι. Επειδή όμως στην αρχή μπορεί να δυσκολεύεστε λίγο,  όταν το μανό βγαίνει εκτός νυχιού, η καλύτερη λύση για να το φτιάξετε είναι το ειδικό διορθωτικό στυλό. Αν όμως δεν έχετε, η πιο απλή λύση είναι να βουτήξετε μια μπατονέτα σε ασετόν και να καθαρίσετε τις άκρες.

Δείτε ακόμη: Πώς να περιποιηθείς τα ευαίσθητα νύχια και τι να κάνεις για να τα δυναμώσεις

loading...