Φέτος, η είδηση του θανάτου του David Bowie ανακοινώθηκε την ίδια ημέρα με την διεξαγωγή της ανδρικής εβδομάδας μόδας στο Λονδίνο και όπως ήταν αναμενόμενο όλοι οι μεγάλοι σχεδιαστές τίμησαν με τον τρόπο τους τον σπουδαίο καλλιτέχνη.

Η παρουσία του ήταν εκεί. Θα είναι πάντα εκεί. Η μουσική του Bowie έπαιζε σε επανάληψη κατά το άνοιγμα και το κλείσιμο του σόου της Burberry. Τα μοντέλα του οίκου κατέβαλλαν ένα σιωπηλό φόρο τιμής φορώντας glitter στα ζυγωματικά και γράφοντας «Bowie» στις παλάμες τους.

Δείτε ακόμη: Η μεγαλύτερη φαν του David Bowie έστησε προς τιμήν του βωμό αξίας 27.000 ευρώ!

Θα ήταν σχεδόν αδύνατο να δημιουργηθεί μια «best of» λίστα σχετικά με το τόσο ιδιαίτερο στυλ του Bowie όμως το Bloomberg βρήκε κάποια σχέδια και μάρκες που θα μπορούσαν να είναι επηρεασμένα από τον μεγάλο σταρ.

Matthew Miller

Αυτός ο νεαρός Βρετανός επικεντρώνεται σε απλά, έξυπνα προσαρμοσμένα κομμάτια σε πολυτελή υλικά όπως ακατέργαστο βελούδο.

Christopher Raeburn

Η μάρκα αυτή δημιουργήθηκε το 2010 με την ιδέα της χρησιμοποίησης στρατιωτικών χρησιμοποιημένων ρούχων προς δημιουργία εξαιρετικών ενδυμάτων εμπνευσμένων από τους τοπικούς εξερευνητές.

Δείτε ακόμη: Ρεκόρ «χτυπημάτων» έκανε το νέο άλμπουμ του David Bowie!

Joseph

Η Joseph, μια επιτυχημένη μάρκα που έγινε της μόδας όταν ξεκίνησε την αντρική της σειρά πριν από πέντε χρόνια, αλλά είναι πολύ διάσημη κυρίως λόγω του επικεφαλής σχεδιαστή της, Mark Thomas (πρώην της Givenchy και της Neil Barrett).

Hardy Aimes

Αυτή η συλλογή θυμίζει εντελώς Λονδίνο και δεκαετία του 1950. Τώρα, σύμφωνα με τη νέα σχεδιαστική κατεύθυνση του Darren Barrowcliff, η συλλογή έχει ως στόχο να δελεάσει τους πιο «ανοιχτόμυαλους» παραδοσιακούς τύπους.

Moschino

Υπάρχει πάντα κάτι λίγο glam rock-star στον καλλιτεχνικό διευθυντή της Moschino τον Jeremy Scott. Έχει μια προσέγγιση που ξεχωρίζει στη βιομηχανία της μόδας, η οποία αυτή τη στιγμή κλίνει προς λεπτότητα.

Δείτε ακόμη:Η μυστική αποτέφρωση του David Bowie

protothema.gr

loading...