Σύμφωνα με πληροφορίες ο καλλιτέχνης είχε καρκίνο στο συκώτι, ωστόσο αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα

Δείτε ακόμη: Πλάνταξε στο κλάμα- Δείτε την αντίδραση της πρώην συζύγου του David Bowie όταν της ανακοίνωσαν το θάνατό του!

Ο θρύλος της βρετανικής μουσικής, David Bowie, άφησε την τελευταία του πνοή την Κυριακή, μετά από μια μυστική μάχη με την επάρατη νόσο. Ωστόσο, σύμφωνα με τη βιογράφο του, Wendy Leigh, αυτό δεν ήταν το μοναδικό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε ο Bowie. Όπως υποστηρίζει η Leigh, η οποία εξέδωσε το 2014 τη βιογραφία του καλλιτέχνη με τίτλο «Bowie, the Biography» ο 69χρονος είχε υποστεί έξι φορές καρδιακή προσβολή τα τελευταία χρόνια.

Πιο συγκεκριμένα, η ίδια δήλωσε στο BBC ότι: «Σωματικά, δεν πολεμούσε μόνο τον καρκίνο. Σαν να μην ήταν αυτό αρκετό, είχε υποστεί έξι φορές καρδιακή προσβολή τα τελευταία χρόνια. Το έμαθα αυτό από κάποιον που βρισκόταν πολύ κοντά του».

Δείτε ακόμη:Η μεγαλύτερη φαν του David Bowie έστησε προς τιμήν του βωμό αξίας 27.000 ευρώ!

Παράλληλα, ο Βέλγος θεατρικός σκηνοθέτης, Ivo van Hove, φαίνεται πως δήλωσε πως ο Bowie είχε καρκίνο στο συκώτι, αν και κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα.

Την ίδια ώρα, η τελευταία δουλειά του εκκεντρικού καλλιτέχνη, με τίτλο «Blackstar» αντιμετωπίζεται από τους θαυμαστές του ως αποχαιρετιστήριο δώρο του Bowie στο κοινό. Πιο συγκεκριμένα σε ένα από τα τραγούδια του δίσκου, με τίτλο «Lazarus», ο Bowie τραγουδά: «Κοίτα εδώ ψηλά, είμαι στον ουρανό. Έχω ουλές, αλλά δεν φαίνονται».

Δείτε ακόμη: Το συγκινητικό μήνυμα της συζύγου του David Bowie: «Θα σε βρω στον ουρανό»

Σύμφωνα με τον Tony Visconti, παραγωγό και φίλο του Bowie, το τελευταίο άλμπουμ του, αποδεικνύει για ακόμα μια φορά την πρωτοτυπία του Bowie και την ικανότητα του να εκπλήσσει. Όπως, μάλιστα, σχολίασε ο Visconti: «Ο θάνατός του δεν διέφερε από τη ζωή του, ήταν ένα έργο τέχνη. Έκανε το “Blackstar” για εμάς, ήταν το αποχαιρετιστήριο δώρο του».

protothema.gr

loading...