Ένα κομψό μαύρο μίνι φόρεμα και ψηλά τακούνια είναι η τέλεια βιτρίνα για τα άπαχα πόδια της Angelina Jolie.
Ωστόσο, αντί να τραβήξει βλέμματα θαυμασμού, το φόρεμα απλώς ανεδείξε απο την πανέμορφη 40χρονη ηθοποιό τα τρομακτικά οστεώδη γόνατα της, με κάθε τένοντα και νεύρο να είναι εκτεθειμένα σαν σχέδιο ανατομίας.
Μπορεί η φιγούρα της να έχει προκαλέσει ανησυχητικά σχόλια όταν είχε βγεί την περασμένη εβδομάδα αλλά δεν είναι η μόνη διασημότητα που έχει γόνατα σαν επιγονατίδες.

Δείτε ακόμη: «Πώς να ντυθείς σε μία βραδινή έξοδο»: Συμβουλές από την Σταματίνα Τσιμτσιλή και την Κατερίνα Καινούργιου!

Η Ντέμι Μουρ, η Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς και η Kate Moss έχουν οδυνηρά οστεώδη γόνατα. Οι γιατροί προειδοποιούν ότι η εμφάνιση αυτή δεν είναι ακριβώς κολακευτική, είναι εντελώς επικίνδυνη.
«Κανείς δεν είναι φυσικά τόσο κοκαλιάρης», λέει ο σύμβουλος ιατρός Dr David Ashton. «Αυτές οι γυναίκες είναι πιθανόν να υπάρχουν σε μια κατάσταση διαρκούς άρνησης».

Ακόμα χειρότερα, ο ίδιος επισημαίνει ότι πίσω από αυτά τα ανάρμοστα χονδρά γόνατα είναι η επικίνδυνη κακή σύνθεση του σώματος.

«Καθώς γερνάμε, από τα τέλη της δεκαετίας του ’30 και μετά, χάνουμε μυϊκή μάζα. Αυτό ονομάζεται σαρκοπενία».
«Είναι αναπόφευκτο, αλλά μπορεί να μετριαστεί με το βάρος που φέρουν ασκήσεις, όπως το τένις και το περπάτημα.»

Δείτε ακόμη: To αποκαλυπτικό ατύχημα της Sarah Jessica Parker μας έδειξε κάτι που δεν έπρεπε…!


«Κοιτάξτε τους αθλητές», λέει ο Dr Ashton. «Έχουν όμορφα ορίζοντια πόδια, ακόμη και αν είναι πολύ λεπτά. Είναι μύες».
Το γεγονός ότι οι αστέρες του Χόλιγουντ συχνά έχουν πολύ χαμηλό σωματικό λίπος αποδεικνύει μόνο την έλλειψη των μυών γύρω από τις επιγονατίδες.
««Αν βασίζονται σε δίαιτα για να τις κρατήσει λεπτές. Από τη δεκαετία του ’40 ή στις αρχές της δεκαετίας του ’50 δεν θα υπάρχει λίπος να γεμίσουν γύρω τα γόνατα», λέει ο Δρ Ashton.

Η έλλειψη του λίπους σημαίνει επίσης, ότι το δέρμα κρεμά γύρω από την περιοχή, ένα πρόβλημα που επιδεινώνεται από την έκθεση στον ήλιο.
Μακροχρόνια, υπάρχουν σημαντικοί κίνδυνοι για την υγεία. «Η έλλειψη της άπαχης μυϊκής μάζας σημαίνει ότι θα γίνεις αδύναμος», λέει ο Δρ. Ashton .
Ένα απλό τεστ μυϊκής δύναμης είναι να δούμε αν μπορεί να αυξηθεί από μια καρέκλα χωρίς να χρησιμοποιήσετε τα χέρια σας. «Αν όχι, μυϊκή σας μάζα είναι κακή. Το ένα τρίτο των γυναικών άνω των 50 ετών εμπίπτουν στην κατηγορία αυτή.»

Δείτε ακόμη: Δες και αντέγραψε το street style της Hailey Baldwin

Ο Δρ Ashton πιστεύει επίσης, ότι τα πολύ χονδρά γόνατα μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι κάποιες κοκαλιάρικες σταρς είναι τεχνικά παχύσαρκοι, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να υποφέρουν από υψηλά επίπεδα χοληστερόλης και αντίσταση στην ινσουλίνη. Η έλλειψη ασβεστίου στη δίαιτα μπορεί να σημαίνει ότι υπάρχει υψηλός κίνδυνος οστεοπόρωσης.
«Στις γυναίκες θα πρέπει να είναι μικρότερο από το 25% το λίπος», λέει ο Δρ Ashton. «Πολλές σούπερ-κοκαλιάρικες διασημότητες θα είναι όσο το 50% του λίπους, λόγω της έλλειψης άπαχης μυϊκής μάζας.

 

loading...