Κάποιοι το ρίχνουν στο ποτό, κάποιοι στο τσιγάρο. Αλλοι στρέφονται στον Θεό και άλλοι σωριάζονται στο ντιβάνι του συνοικιακού ψυχοθεραπευτή, ενώ κάποιοι τρίτοι κλείνουν τραπέζι στη Νατάσα (τη Θεοδωρίδου). Η Κατερίνα Καινούργιου από τη μεριά της ξορκίζει τις νωπές ακόμη μνήμες από τον χωρισμό της ακολουθώντας την παγκόσμια πατενταρισμένη -και αλάνθαστη- μέθοδο Πεζούλι

Οπως και να το κάνουμε, το πεζούλι, αυτό το ελληνοπρεπές αρχιτεκτονικό στοιχείο που απαντάται σε πόλεις και χωριά, στο βουνό και στον λόγγο, στον Βορρά και στον Νότο, έχει θαρρείς μια εγγενή μελαγχολία. Εμπεριέχει τη θλίψη και την αναπόληση μαζί. Το πεζούλι της ζωής έχει τραγουδηθεί από τη λαϊκή μούσα, έχει γαλουχήσει γενιές και γενιές Ελλήνων, έχει νοτίσει από βάσανα και καημούς, λύπες μα και χαρές. Το πεζούλι είναι πάντα εκεί, περιμένοντας με στωικότητα κάποιον να ξαποστάσει το κουρασμένο του σαρκίο. Ενα τέτοιο πεζούλι, μικρό και ταπεινό, που δεν το πιάνει το μάτι σου, βρίσκεται ακριβώς έξω από τα στούντιο του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA.

Κι αν χιονίζει… 

Σχεδόν κάθε μεσημέρι η Κατερίνα Καινούργιου, η «κεντρικιά» της καρδιάς μας, σπεύδει σε αυτό το υπόλευκο πεζούλι – σαν να επαναλαμβάνει ιερουργικά κάποια προσωπική τελετουργία. Είναι ο τρόπος της να επικοινωνεί με το κοινό τα πολυποίκιλα -από κάθε άποψη- look της, αφού κάθε φορά που ξεμυτίζει από τα ενδότερα του στούντιο ένα πρόθυμο χέρι βρίσκεται να την απαθανατίσει – καθιστή, όρθια, στατική ή εν κινήσει, μα πάντα με φόντο το πεζούλι. Σαν μικρές ψηφίδες ενός στυλιστικο-κοινωνικο-πολιτικο-τηλεοπτικού μωσαϊκού, τα στιγμιότυπα συγκεντρώνονται στον Instagram λογαριασμό της Κατερίνας (@katken85) όπου λαμβάνουν πλέον διαστάσεις ντοκουμέντου της εποχής, κληροδοτήματος στις επόμενες γενιές και φυσικά σπονδής στην τοποθέτηση προϊόντων.

Πίσω από τούτη τη νευραλγικής πλέον σημασίας πράξη για την τάξη της εν Ελλάδι ψηφιακής ζωής θα μπορούσε κανείς να διακρίνει τη διάθεση της εσχάτως χωρισμένης τηλεπαρουσιάστριας για περισυλλογή, εσωτερικότητα, συλλογισμό.

Ενα πεζούλι ξέρει μόνο να σου πει

Το πεζούλι μπορεί να μην έχει λαλιά, έχει όμως μνήμη. Το πεζούλι θυμάται την Κατερίνα Καινούργιου αλέγρα και σκερτσόζα να ποζάρει από την αρχή της σεζόν σε στάσεις που μόνο ο γλύπτης Φειδίας θα κατάφερνε να απαθανατίσει με σχετική επάρκεια στα γλυπτά του. Το πεζούλι τη βλέπει τον τελευταίο καιρό σκεπτική και βαρύθυμη. Τι κι αν τα εκατοστά των υφασμάτων μειώνονται με ρυθμό που θα ζήλευε ακόμη και το ασθενικό ΑΕΠ της χώρας, τι κι αν η λακ, η μάσκαρα, η πούδρα, οι σκιές, τα βερνίκια νυχιών ρέουν πιο γάργαρα κι από τον Πηνειό, τι κι αν το κορμί της τηλεπαρουσιάστριας είναι στην καλύτερή του φόρμα -δόξα να ’χει το TRX-, τίποτα δεν μπορεί να καλύψει αυτή την ανείπωτη εαρινή θλίψη. Το πεζούλι όμως είναι εκεί.


…με αντέχει…

Ασβεστος φάρος και συνάμα φύλακας άγγελος της Καινούργιου, η οποία είτε με μπούστο και με μίνι, είτε με μάξι φιγουρίνι και δωδεκάποντο λουστρίνι συνεχίζει να προσφέρει με σπάνια, πρωτόγνωρη αυταπάρνηση τον πολλαπλό -και στυλιστικά πλουραλιστικό- εαυτό της σε τηλεθεατές και ιθαγενείς του ανεξάρτητου κρατιδίου του σοσιαλμιντιανιστάν. Το σοκ του χωρισμού, τον θυμό, τον συμβιβασμό, την κατάθλιψη και τελικά την αποδοχή, τα στάδια δηλαδή μετά τον χωρισμό, η Κατερίνα Καινούργιου τα ζει με στήριγμα το -πιο διάσημο και από την ίδια πλέον- πεζούλι της Κάντζας.

Φασούλι το φασούλι το γέμισα το αυτοαναφορικό πεζούλι


…και αν βρέχει…

Ωδή στο αριστερό της πόδι. Επί τρία

…το πεζούλι…

Υφος και στυλ ως το μεδούλι στο πεζούλι, στο πεζουλι

protothema

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Κατερίνα Καινούργιου: Αυτό είναι το νέο τατουάζ που «χτύπησε» πάνω από τα αρχικά του Σταθοκωστόπουλου

H Καινούργιου «τρώει» την Σπυροπούλου – Στα μαχαίρια οι δυο παρουσιάστριες (Βίντεο)

«Γι’αυτό κόπηκε η εκπομπή της!» – Τα καρφιά του Βερύκιο για την Κατερίνα Καινούργιου! Τί αποκάλυψε;

loading...