Έχεις αδυναμία στα ψηλοτάκουνα παπούτσια, αλλά δυσκολεύεσαι μετά από λίγο να τα περπατήσεις;

Είναι πολύ άσχημο το θέαμα μιας γυναίκας που παλεύει να φτάσει στον προορισμό της λόγω των παπουτσιών. Από την άλλη σε καμία περίπτωση δεν κάνει καλό στα πόδια και της αρθρώσεις σου.

Εδώ θα βρεις 7 τρόπους για να καταφέρεις επιτέλους να περπατήσεις πάνω στα πολυπόθητα ψηλοτάκουνα παπούτσια, χωρίς πόνο.

Δες ακόμη: Ψάξαμε και βρήκαμε για σένα τους σωστούς τρόπους να περπατάς πάνω στα high heels σου!

Μείωσε το τακούνι
Χίλιες φορές να είναι λίγο πιο χαμηλό το τακούνι σου και να μπορείς να περπατήσεις και να τα ευχαριστηθείς, παρά να παιδεύεσαι έτσι. Υπάρχουν καταστήματα επιδιόρθωσης υποδημάτων όπου μπορείς να αφήσεις τα ψηλοτάκουνα σου και να σου αφαιρέσουν λίγο από το τακούνι σου.

Gel πάτοι παπουτσιών
Οι πάτοι από gel μπορούν να σε βοηθήσουν να αποφύγεις τις φουσκάλες στα δάχτυλα και την πατούσα σου από την τριβή και κρατάνε σταθερά τα πόδια σου. Εννοείται πως προσαρμόζονται σε όλα τα παπούτσια, άρα δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα.

Άλλαξε τον τρόπο που περπατάς
Ο σωστός τρόπος για να περπατήσεις άνετα πάνω στα τακούνια, είναι να κρατάς στην ευθεία το κεφάλι αλλά και την σπονδυλική σου στήλη. Με αυτόν τον τρόπο θα βοηθηθείς στο να αναπροσαρμόσεις το κέντρο βάρους του σώματός σου και να βρεις την ισορροπία.

Κάνε τακτικά διαλείμματα
Γενικά οι ορθοπεδικοί λένε ότι δεν συνιστάτε το να φοράς τακούνια περισσότερο από δύο ημέρες στη σειρά, εκτός και αν ενδιάμεσα κάνεις τουλάχιστον ένα διάλειμμα μιας μέρας. Έτσι βοήθησε τα πόδια σου να ξεκουραστούν και να χαλαρώσουν πριν τα ξανά φορέσεις.

Διάλεξε ψηλοτάκουνα παπούτσια με λουράκι
Τα παπούτσια με λουράκι που δένει στον αστράγαλο, μπορούνε να σε βοηθήσουν πάρα πολύ καθώς κρατάνε σταθερό το πόδι σου και δεν γλιστράει μέσα στο παπούτσι. Έτσι αποφεύγεται ο πόνος!

Μεγαλύτερο νούμερο παπουτσιού
Αν θέλεις το παπούτσι σου να είναι πιο άνετο θα πρέπει να το δοκιμάσεις απογευματινές ώρες, πριν το αγοράσεις. Επειδή αργά το απόγευμα τα πόδια σου συνήθως είναι πρησμένα από την κούραση της ημέρας, θα ήταν προτιμότερο να τα δοκιμάσεις τότε μιας και συνήθως τα ψηλοτάκουνα τα φοράμε το βράδυ.

Επέλεξε άνετο σχήμα παπουτσιών
Θα πρέπει να θυμάσαι ότι τα πιο άνετα παπούτσια είναι εκείνα που φτάνουν ψηλά στον αστράγαλο και μπροστά είναι κυκλικά, επειδή δίνουν μεγαλύτερο χώρο στα δάχτυλα σου και τα κρατάνε σε ένα επίπεδο.

Δες ακόμη: Φόρα τα παπούτσια σου να σου πω…τι χαρακτήρα έχεις!

loading...