Οι εκπτώσεις είναι η αγαπημένη περίοδος των περισσότερων γυναικών. Παρόλα αυτά, όση λαχτάρα και αν έχετε για shopping, δεν πρέπει να παρασυρθείτε και να αγοράσετε αντικείμενα που στην πραγματικότητα δε χρειάζεστε, γιατί είναι σίγουρο πως σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα θα το έχετε μετανιώσει. Έτσι μιας και φέτος για πρώτη φορά τα καταστήματα και τα e-shops στην Ελλάδα συμμετέχουν τόσο μαζικά στη Black Friday, θα πρέπει να προσέξετε να μην κάνετε αγορές παρορμητικές που δε θα σας προσφέρουν τίποτα, πέρα από πρόσκαιρη ευχαρίστηση. Πώς θα αποφύγετε κάτι τέτοιο; Έχουμε πέντε ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας μόλις βρεθείτε σ’ αυτό το δίλλημα. Οι απαντήσεις σας, θα καθορίσουν και την απόφαση που τελικά θα πάρετε.

«Θα το αγόραζα αν δεν είχε έκπτωση;»

Αν είναι κάτι που θέλατε διακαώς και περιμένατε τις εκπτώσεις για να το αγοράσετε, προφανώς αυτή η ερώτηση είναι περιττή. Αν δε συνέβη κάτι τέτοιο, θα πρέπει να σκεφτείτε πολύ καλά, αν θέλετε όντως αυτό το αντικείμενο, ή αν απλώς σας δελέασε η χαμηλή του τιμή.

«Είναι το νούμερό μου;»

Όλοι μας έχουμε παρασυρθεί από μια πολύ χαμηλή τιμή και έχουμε σκεφτεί πως θα αδυνατίσουμε, ή θα στενέψουμε ένα ρούχο που είναι μεγαλύτερο από ότι πρέπει, επειδή απλώς είναι πολύ οικονομικό. Πιστέψτε μας, δεν υπάρχει λόγος να μπείτε σ’ αυτή τη διαδικασία. Αν δεν είναι στο νούμερό σας, αφήστε το.

«Έχω τουλάχιστον τρία κομμάτια ήδη στη γκαρνταρόμπα μου που συνδυάζονται μ’ αυτό το ρούχο/αξεσουάρ που θέλω να αγοράσω;»

Αν η απάντηση είναι όχι μην το σκεφτείτε καθόλου γιατί θα αναγκαστείτε αργά ή γρήγορα να μπείτε σε νέα έξοδα, ή απλώς θα αφήσετε το νέο σας απόκτημα στη ντουλάπα οπότε σε κάθε περίπτωση μιλάμε για χαμένα χρήματα. Δεν είναι καιρός για να ξοδεύετε χωρίς λόγο.

«Μήπως έχω ήδη κάτι αντίστοιχο;»

Πολλές φορές αγοράζουμε αντικείμενα που μοιάζουν με αυτά που ήδη έχουμε. Φυσικά δεν υπάρχει πρόβλημα όταν μιλάμε για ένα basic ρούχο ή αξεσουάρ. Όταν όμως μιλάμε για κάτι ιδιαίτερο, δε χρειάζεται να έχετε παραπάνω από ένα, οπότε καλό θα ήταν να το ξανασκεφτείτε πριν πάτε στο ταμείο.

«Πόσο επιτυχημένες ήταν οι αγορές μου στις περασμένες εκπτώσεις;»

Με αυτή την ερώτηση, που πρέπει να κάνετε πριν βγείτε για ψώνια και όχι αφού είστε ένα βήμα πριν το χείλος του γκρεμού, θα καταλάβετε αν έχετε shopping συνείδηση. Αν δεν έχετε, καλά θα κάνετε να βγαίνετε στα μαγαζιά χωρίς την κάρτα σας και χωρίς πολλά μετρητά. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγετε τα περιττά έξοδα που θα σας κάνουν να μετανιώσετε και να ψάχνετε για δανεικά μιας και βρισκόμαστε στο τέλος του μήνα.

Πηγή: Instyle.gr

Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr!:

Μαύρη Παρασκευή – Black Friday: 4ήμερο προσφορών από γνωστή αλυσίδα καταστήματων!

Zara: Το παλτό με την πιο in fashion απόχρωση που έχει προκαλέσει πανικό!

Προσοχή! Αυτά είναι τα 10 στυλιστικά «εγκλήματα» που κάνουμε όλες!

loading...