Ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων σήμερα Κυριακή 8 Μαΐου, δύο ταχυτήτων. Διαβάστε αόλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Την ώρα που η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) καλεί σε απεργία τον εμπορικό κόσμο τα πολυκαταστήματα, τα μεγάλα εμπορικά κέντρα, τα σουπερμάρκετ θα ανοίξουν όπως ήταν προγραμματισμένο.

Για δεύτερη συνεχόμενη φορά μέσα σε τρεις μήνες οι μικρομεσαίοι έμποροι και οι επαγγελματοβιοτέχνες αποφάσισαν να κατεβάσουν τα «ρολά» των επιχειρήσεών τους. Χθες η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας και η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) ανακοίνωσαν ότι αποφάσισαν ομόφωνα το καθολικό κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων την Κυριακή 8 Μαΐου.

Υπενθυμίζεται ότι κανονικά την Κυριακή τα καταστήματα είναι ανοιχτά, καθώς πρόκειται για την πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου, η οποία ξεκίνησε την Τετάρτη 4 Μαΐου και ολοκληρώνεται την Τρίτη 8 Μαΐου.

Τα μεγάλα εμπορικά θα είναι ανοιχτά από τις 11 το πρωί εως τις 8 το απόγευμα ενώ τα σούπερ μάρκετ από τις 11 το πρωί εως τις 6 το απόγευμα.

Κλείσιμο λόγω ασφαλιστικού

Η απόφαση για 24ωρο κλείσιμο των καταστημάτων ελήφθη ύστερα από την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει εσπευσμένα στην ψήφιση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου την ερχόμενη Κυριακή.

Η ΕΣΕΕ και η ΓΣΕΒΕΕ καλούν, επίσης, τους εμπόρους, τους βιοτέχνες και τους επαγγελματίες να πάρουν μέρος στο γενικό συλλαλητήριο που διοργανώνεται την Κυριακή 8 Μαΐου, στις 10 το πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

«Πρέπει η κυβέρνηση αλλά και οι δανειστές να αντιληφθούν ότι εκπροσωπούμε έναν κλάδο εξαντλημένο, υπό πολυετή οικονομική επίθεση, ανίκανο να δεχτεί υπέρμετρη «ασφαλιστική φορολογία» και έναν κόσμο αγανακτισμένο, ο οποίος κάθε φορά που καταφέρνει να επιβιώνει στο τέλος κάθε μήνα, αντί για συνειδητή επιβράβευση, δέχεται κατά ριπάς νέα απρόβλεπτα πυρά και προβλήματα τύπου “λερναίας ύδρας”, που κάνουν ακόμα πιο δύσκολη την καθημερινότητά του και δραματικά αγωνιώδη την προσπάθειά του να κρατήσει το μαγαζί του και την επιχείρησή του σε λειτουργία. Κλείνουμε τα μαγαζιά μας και τις επιχειρήσεις μας την Κυριακή 8 Μαΐου, για να μην κλείσουμε οριστικά», αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση ΕΣΕΕ – ΓΣΕΒΕΕ. Οι δύο συνομοσπονδίες είχαν προχωρήσει σε ανάλογη κινητοποίηση στις 4 Φεβρουαρίου 2016.

Ποια σούπερ μάρκετ είναι ανοικτά και ποια όχι;


Η σημερινή Κυριακή 8 Μαΐου, βάσει του άρθρου 16 του ν. 4177/13, είναι μία από αυτές που τα εμπορικά καταστήματα επιτρέπονται να είναι ανοιχτά καθώς είναι η πρώτη Κυριακή εκπτωτικής περιόδου. Όμως η σημερινή Κυριακή συμπίπτει και με τον, τρίτο σε διάστημα μίας εβδομάδας, εορτασμό – απεργία της Εργατικής Πρωτομαγιάς αλλά και την ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου στην Βουλή.

Από την μία είναι η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας και η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) οι οποίοι την Παρασκευή ανακοίνωσαν ότι αποφάσισαν ομόφωνα το καθολικό κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων για σήμερα και από την άλλη οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ και τα μεγάλα εμπορικά που θεωρούν σημαντική την σημερινή μέρα για την τόνωση του τζίρου τους.

Τα παραπάνω δεν σημαίνουν ότι δεν θα ανοίξουν μεμονωμένα καταστήματα ή ότι όλες οι αλυσίδες θα είναι ανοιχτές για αυτό καλό είναι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με τα καταστήματα που έχετε σκοπό να επισκεφθείτε. Πολύ περισσότερο εάν αυτά βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης ή άλλων μεγάλων πόλεων όπου έχουν προγραμματιστεί πορείες και συγκεντρώσεις καθώς ακόμη και αλυσίδες που έχουν αποφασίσει ότι θα έχουν ανοιχτά τα καταστήματα τους μπορεί να κάνουν κάποιες εξαιρέσεις για συγκεκριμένα σημεία.

Με βάση αυτά που έχουν ανακοινώσει οι διοικήσεις των μεγαλύτερων αλυσίδων σούπερ μάρκετ σήμερα Κυριακή θα είναι:

ΑΝΟΙΧΤΑ

ΑΒ Βασιλόπουλος
LIDL
Carrefour – Μαρινόπουλος
Μασούτης
Γαλαξίας
Market In

ΚΛΕΙΣΤΑ

Σκλαβενίτης
My Market
Βερόπουλος
Bazaar
The Mart (πρώην Makro)

Στον χώρο του εμπορίου θα ανοίξουν τα ΙΚΕΑ, τα Media Markt, οι περισσότερες αλυσίδες ρούχων καθώς και όλα τα μεγάλα εμπορικά κέντρα. Σε ότι αφορά το ωράριο, όλα ξεκινούν μετά τις 11 το πρωί με τα σούπερ μάρκετ και ένα μεγάλο αριθμό εμπορικών καταστημάτων να κλείνουν στις 6 και τα μεγάλα εμπορικά στις 8 το βράδυ.

H επόμενη Κυριακή που επιτρέπεται να λειτουργήσουν τα καταστήματα είναι η 17η Ιουλίου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Έρχεται σούπερ δεκαήμερο προσφορών στα καταστήματα! Διαβάστε λεπτομέρειες…

Ξανά στην εκπομπή η Καραβάτου μετά την περιπέτεια υγείας της! Το γλυκό φιλί του Κατσούλη

Είναι γεγονός! Νέος έρωτας στην ελληνική showbiz

loading...