Τεμπέληδες όλου του κόσμου, ετοιμαστείτε να δένετε κορδόνια με τη δύναμη του μυαλού.

Στα `80s, τα αθλητικά με κορδόνια που δένονται μόνα τους, ήταν ένα κινηματογραφικό όνειρο, ένα φουτουριστικό reference από τo «Back to The Future II», με τον Michael J.Fox. Όχι πια. Η Nike ανακοίνωσε πως το μοντέλο «HyperAdapt 1.0», αναμένεται να γίνει διαθέσιμο για «δοκιμή και αγορά» σε επιλεγμένα καταστήματα της εντός των αμερικάνικων συνόρων, από τις 28 Νοεμβρίου. Η τιμή του είναι ακόμα άγνωστη, αλλά κρίνοντας από την ιδιαιτέρως πολύπλοκη και πολυετή έρευνα και ανάπτυξη για την κατασκευή τους (σχεδόν 10 χρόνια, σύμφωνα με το Wired) αναμένεται να είναι αρκετά υψηλή.

Παπούτσια με φορτιστή
Τι είναι τα HyperAdapt 1.0: Κάθε ζευγάρι διαθέτει εσωτερικό σύστημα καλωδίων και αισθητήρα πίεσης στη σόλα. Όταν τα φοράς, με τη βοήθεια μιας «ισότητας αλγοριθμικής πίεσης», τα καλώδια σφίγγουν και το κάθε παπούτσι «δένει» στο πέλμα σου. Μπορείς να καθορίσεις το πόσο σφικτά θα κουμπώνουν τα παπούτσια στα πόδια σου, μέσα από ένα ζευγάρι πλήκτρων που βρίσκονται κοντά στη γλώσσα.fortistis

Ένας διακόπτης LED φωτίζεται όταν τα παπούτσια έχουν δεθεί ή όταν έχουν ξεμείνει μπαταρία και ναι, τότε πρέπει να τα φορτίσεις. Απαιτούνται 3 ώρες για μια πλήρη φόρτιση, που διαρκεί 2 εβδομάδες, με τον (μαγνητικό) φορτιστή, που θυμίζει αρκετά εκείνον του Apple Watch, να παρέχεται από τη Nike. Αξίζει να σημειώσουμε πως τα κορδόνια του HyperAdapt 1.0, δεν χρησιμεύουν σε τίποτα, είναι περισσότερο ένα εφέ, καθώς τα παπούτσια δένουν μόνο μέσω του συστήματος καλωδίων. Το παρακάτω video από το Wired, περιγράφει τα HyperAdapt με ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες:

Αγαπάμε τους Τεμπέληδες (και τον Michael J.Fox)

Αξίζει να τονίσουμε πως η Nike έχει προαναγγείλει τον ερχομό αυτών των παπουτσιών αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια. Αρχικά, το 2011, παρουσιάζοντας μια πιστή ρέπλικα των παπουτσιών του «Back to The Future» σε δημοπρασία. Στη συνέχεια, τον περασμένο Οκτώβριο, ο σχεδιαστής Tinker Hatfield είχε στείλει ένα πλήρως λειτουργικό πρωτότυπο των HyperAdapts στον Michael J.Fox, ενώ φέτος το Μάρτιο, παρουσιάστηκε η τελική «εμπορική» version τους, που θα βρεθεί στην αγορά από τα τέλη Νοεμβρίου. Κουράζεσαι με το να δένεις τα κορδόνια σου; ΟΧΙ ΠΙΑ.

rise.gr

Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr:

loading...