Τα ρούχα που θα επιλέξει κάθε γυναίκα είναι το σήμα κατατεθέν της. Άλλες γυναίκες επιλέγουν να φοράνε εντυπωσιακά φορέματα, άλλες γυναίκες τους αρέσει το προκλητικό ντύσιμο, άλλες δίνουν μεγάλη βαρύτητα στην πρακτικότητα, κ.τ.λ. Όπως και να έχει, τα ρούχα παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο τόσο στην τελική εικόνα που προβάλει η γυναίκα προς τα έξω (εξωτερική εμφάνιση)  αλλά όσο και στο στιλ της προσωπικότητας που θέλει να προβάλει. Στο άρθρο αυτό παρουσιάζουμε ορισμένα ρούχα που σκοπό έχουν να αναδείξουν τα όποια προσόντα έχει η κάθε γυναίκα (πλούσιο στήθος, σφιχτούς γλουτούς, καλλίγραμμα πόδια, κ.τ.λ.) όπως επίσης και ρούχα που μπορούν να κρύψουν τυχόν ατέλειες (περιττά κιλά,ψωμάκια, τοπικό πάχος στην κοιλιά, κ.τ.λ.).

Δείτε ακόμη: Θέλετε να δείχνετε πιο αδύνατη; 17 προτάσεις για να ντυθείτε έξυπνα!

Ρούχα που αναδεικνύουν τα προσόντα σας

Αν έχετε πλούσιο στήθος

Το στήθος είναι ένα από τα πρώτα στοιχεία του γυναικείου κορμιού που προσέχουν οι άντρες. Πολλές φορές μάλιστα πολλοί άντρες που μιλούν σε μια γυναίκα με πλούσιο στήθος, αντί να την κοιτούν στα μάτια την κοιτούν στο στήθος (όταν είναι έντονο είναι ενοχλητικό). Τα ρούχα που είναι κατάλληλα αν θέλετε να τονίσετε το στήθος σας είναι προφανώς τα ντεκολτέ. Υπάρχουν διάφορα είδη ντεκολτέ. Ντεκολτέ με σχήμα V, ντεκολτέ με κυκλικό σχήμα (σχήμα U), ντεκολτέ ευθύγραμμο, κ.τ.λ. Επίσης τα ντεκολτέ μπορούν να διαφέρουν και σε άλλα πράγματα όπως βαθύ ή στενό ντεκολτέ, αεράτο ή σφιχτό ντεκολτέ, κ.τ.λ. Αν έχετε λοιπόν πλούσιο στήθος και θέλετε να το αναδείξετε, τότε το ντεκολτέ είναι μια πολύ καλή λύση. Προσοχή όμως διότι το ντεκολτέ μπορεί να φανερώσει και την αληθινή ηλικία της γυναίκας όταν πέσει πάνω του ένα έμπειρο μάτι. Μια εναλλακτική για να αναδείξετε το στήθος σας είναι και διάφορα κολλητά μπλουζάκια ωστόσο δεν είναι το ίδιο αποδοτικά.

Αν θέλετε να τονίσετε τους γλουτούς και το κάτω πίσω μέρος του σώματος

Οι γυναίκες που έχουν αδύνατα σφιχτά πόδια και σφιχτούς γλουτούς κατά κανόνα έχουν και πολύ ωραία ….. πίσω πλευρά. Αν θέλετε να τονίσετε αυτά τα προσόντα, τότε μια καλή λύση είναι τα ελαστικά παντελόνια που αγκαλιάζουν το σώμα και αναδεικνύουν τα πλούσια χαρίσματα. Ένα κολάν, ένα χαμηλοκάβαλο στενό τζιν παντελόνι, ένα δερμάτινο στενό παντελόνι, ένα σορτσάκι (αν είναι καλοκαίρι) ή μια στενή μίνι φούστα μπορούν να συνδράμουν προς αυτή την κατεύθυνση. Προσοχή όμως μην το παρακάνετε με την “στενότητα” του ρούχου διότι ένα ρούχα θα πρέπει εκτός από σέξι να είναι και πρακτικό.

Αν έχετε πολύ γλυκά χαρακτηριστικά προσώπου

Αν θέλετε να τονίσετε τα πολύ γλυκά χαρακτηριστικά του προσώπου σας τότε θα πρέπει να επιλέξετε όμορφα ρούχα αλλά που δεν προκαλούν ιδιαίτερα, ενώ ταυτόχρονα τονίζουν την θηλυκότητά σας. Όταν τα ρούχα που φοράει μια γυναίκα είναι αρκετά προκλητικά, οι άντρες δεν είναι και τόσο παρατηρητικοί όσο αφορά το πρόσωπο της γυναίκας διότι έχουν εστιάσει αλλού την προσοχή τους. Για αυτό το λόγο αν θέλετε να τονίσετε το πρόσωπό σας, τότε αποφύγετε ρούχα όπως πολύ κοντές μίνι φούστες, πολύ βαθιά ντεκολτέ η ρούχα που αγκαλιάζουν το σώμα σας. Μπορείτε να επιλέξετε ένα αέρινο φόρεμα ή ένα ριχτό.

Δείτε ακόμη: Τα καλύτερα fashion trends που θα κυριαρχήσουν την Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 2016!

Ρούχα που θα κρύψουν τυχόν ελαττώματα

Αν έχετε περιττά κιλά ομοιόμορφα σε όλο το σώμα

Αν έχετε κάποια περιττά κιλάκια τότε μπορείτε να επιλέξετε ρούχα αέρινα που θα “απλώνουν” και θα “κρεμάνε” πάνω σας. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσετε να κρύψετε τους παραπάνω πόντους που έχετε σε διάφορα σημεία του σώματός σας. Προσοχή όμως να μην το παρακάνετε διότι από ένα σημείο και μετά, το αέρινο ρούχο θεωρείτε φαρδύ και αυτή είναι μια κατάσταση που πρέπει να αποφύγετε διότι τα φαρδιά ρούχα θα σας κάνουν να φαίνεστε ακόμα πιο παχουλούλα. Διάφορα κοσμήματα όπως βραχιόλια, δαχτυλίδια, σκουλαρίκια, κ.τ.λ. βοηθούν αρκετά την κατάσταση διότι απομακρύνουν τα βλέμματα από τις περιοχές που έχουν περιττό λίπος.

Αν έχετε ψωμάκια

Αν έχετε ψωμάκια, τότε καλό είναι να μην επιλέξετε χαμηλοκάβαλα παντελόνια. Τα ψηλοκάβαλα παντελόνια θα στρώσουν πάνω σας καλύτερα, εκτός και αν ανήκετε στις εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Όσο αφορά τα υπόλοιπα ρούχα, μπορείτε να επιλέξετε αέρινες φούστες σε διάφορα μήκη ακόμα και μίνι αλλά εκτός από το σούπερ μίνι. Μια άλλη εναλλακτική που ίσως μπορέσει να βοηθήσει είναι να επιλέξετε λίγο πιο μακρινές μπλούζες αν και αυτή η λύση δεν μπορεί να βοηθήσει ιδιαίτερα ούτε και θα έχει και τόσο καλό αισθητικό αποτέλεσμα. Αν έχετε ψωμάκια αλλά ταυτόχρονα έχετε πλούσιο στήθος, τότε το ντεκολτέ είναι μονόδρομος έτσι ώστε να τραβήξει τα βλέμματα στο πάνω μέρος του σώματος. Άλλα ρούχα που μπορούν να βοηθήσουν είναι τα εξώπλατα τα οποία κάνουν την ίδια δουλειά με τα ντεκολτέ και ίσως και καλύτερη όταν θέλτετε να κρύψετε τα ψωμάκια.

Αν έχετε τοπικό πάχος στην κοιλιά

Το τοπικό πάχος στην κοιλιά είναι μια λίγο δύσκολη κατάσταση. Τα παλαιότερα χρόνια οι γυναίκες φορούσαν κορσέ έτσι ώστε να φαίνονται αδύνατες στην περιοχή της κοιλιάς ωστόσο θα λέγαμε ότι ο κορσές είναι ένα “απάνθρωπο” ρούχο διότι σε ορισμένες περιπτώσεις κάνει δύσκολη την αναπνοή. Οι μακριές αέρινες μπλούζες είναι ένας καλός σύμμαχος για να κρύψετε το τοπικό πάχος στην κοιλιά, όπως και το βαθύ ντεκολτέ αν έχετε πλούσιο μπούστο διότι θα τραβήξει αλλού τα βλέμματα. Αν έχετε καλλίγραμμα πόδια μπορείτε να βάλετε μια κοντή φούστα μίνι η οποία όπως και το ντεκολτέ, θα τραβήξει μακριά από την κοιλιά τα βλέμματα.

Δείτε ακόμη: 10+1 sneakers που πρέπει να αποκτήσεις την Άνοιξη που μας έρχεται!

loading...