Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί μια μάστιγα του σύγχρονου κόσμου. Σήμερα γνωρίζουμε ότι μία στις οκτώ γυναίκες στις χώρες του λεγόμενου δυτικού κόσμου θα αναπτύξει κάποια μορφή καρκίνου του μαστού σε κάποια φάση της ζωής της.
Τα τελευταία χρόνια μια σειρά από επιστημονικές μελέτες έχουν αποδείξει, ότι για την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού είναι απαραίτητη, όχι μόνο η θεραπευτική αντιμετώπιση με αντικαρκινικά φάρμακα, αλλά και η ολοκληρωμένη ολιστική προσέγγιση της ασθενούς με στόχο τη διατήρηση ψυχικής και σωματικής ισορροπίας. Συγκεκριμένα, έχει βρεθεί ότι οι γυναίκες που εμφανίζουν καρκίνο του μαστού και λαμβάνουν μια ολοκληρωμένη θεραπευτική αντιμετώπιση, όχι μόνο με αντινεοπλασματικά φάρμακα, αλλά και με μια ολοκληρωμένη  προσέγγιση σε ό,τι αφορά την ψυχική και σωματική τους διάσταση, παρουσιάζουνε καλύτερα αποτελέσματα και στην εφαρμοζόμενη θεραπεία. Η γυναίκα ασθενής έχει ανάγκη τη στήριξη και τη συναισθηματική ενδυνάμωση.
Προς αυτή την κατεύθυνση, στο πλαίσιο του προγράμματος ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού «Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμή!»,διοργανώνονται στην Αθήνα από 5 Οκτωβρίου έως 12 Νοεμβρίου, πέντε διαδοχικοί κύκλοι δωρεάν βιωματικών σεμιναρίων που απευθύνονται σε γυναίκες που νοσούν ή έχουν νοσήσει από καρκίνο του μαστού ή κάποια άλλη μορφή καρκίνου, καθώς και τους φροντιστές τους.  Κάθε κύκλος σεμιναρίων προσεγγίζει δημιουργικά μια διαφορετική πτυχή της γυναικείας φύσης και της θηλυκότητας: την ψυχολογία, την εξωτερική εμφάνιση, την διατροφή και την φυσική κατάσταση. Μέσω του προγράμματος κάθε συμμετέχουσα θα έχει την δυνατότητα να εξερευνήσει τον εαυτό της και να βελτιώσει την ποιότητα ζωής της, ανακτώντας παράλληλα την αυτοπεποίθησή της.

Το πρόγραμμα «Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη!», υλοποιείται από το τμήμα Ογκολογίας της φαρμακευτικής εταιρίας Novartis, τελεί υπό την αιγίδα, της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας, και υλοποιείται σε συνεργασία με τους συλλόγους ασθενών «Αγκαλιάζω», «Άλμα Ζωής» και «ΚΕΦΙ», καθώς και την Διεπιστημονική Εταιρία Μουσικοθεραπείας και Έρευνας «Sonora».
«Για περισσότερο από δύο δεκαετίες, η Novartis  έχει συμβάλει σημαντικά στην θεραπευτική αντιμετώπιση αλλά και την υποστήριξη των γυναικών με καρκίνο του μαστού,  οι οποίες αποτελούν έμπνευση και κίνητρο για τις ενέργειές μας. Δέσμευση μας είναι να κατανοούμε και να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες των ασθενών. Με το συγκεκριμένο πρόγραμμα κάνουμε πράξη τη δέσμευση μας, θέτοντας τις πολυδιάστατες ανάγκες των γυναικών με καρκίνο μαστού στο επίκεντρο,» δήλωσε ο κ. Στάθης Λιβανός, Γενικός Διευθυντής του Τμήματος Ογκολογίας της Novartis.
«Ως θεράποντες ιατροί, ερχόμαστε αντιμέτωποι με τους φόβους και τις ανησυχίες των γυναικών που βιώνουν τον καρκίνο του μαστού. Πέρα από την έγκαιρη διάγνωση και θεραπευτική αντιμετώπιση, η ολιστική προσέγγιση της ασθενούς σε επίπεδο ψυχολογίας, ευεξίας και ποιότητας ζωής μπορεί να συμβάλλει στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της νόσου,» επεσήμανε ο κ. Ιωάννης Μούντζιος, Ογκολόγος-Παθολόγος και Γενικός Γραμματέας της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος.

Τα σεμινάρια θα διεξάγονται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Πέμπτη, από  τις 17:00-20:30, και τις Παρασκευές από τις 18:30 – 20:30.

Η παρακολούθηση των σεμιναρίων είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται η ηλεκτρονική εγγραφή στο www.eventora.com/el/Events/eisaigynaika-eisaidynami. Η κάθε γυναίκα έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει σε όσα σεμινάρια ή ενότητες επιθυμεί.  Θα τηρείται σειρά προτεραιότητας.
To αναλυτικό πρόγραμμα των σεμιναρίων έχει ως εξής:
Δευτέρα, 5/10,12/10,19/10,2/11,9/11

Περιποίηση δέρματος & Μαλλιών, Δραματοθεραπείας, Μόδας &Make-up
Τετάρτη: 7/10,14/10,21/10,4/11,11/11

Μουσικοθεραπείας, Νευροπαθητικού Πόνου,Positive thinking
Πέμπτη: 8/10,15/10,22/10,5/11,12/11

Εικαστικής Ψυχοθεραπείας, Ασκήσεων Λεμφοιδήματος, Pilates-Yoga

Παρασκευή: 16/10 & 6/11

Διατροφής & Μαγειρικής

loading...