Έχεις ήδη περάσει τα 30 κι ακόμη δεν έχεις αποκτήσει παιδάκι. Τι ισχύει και τι όχι; Τι συμβαίνει με τη γονιμότητά σου; Ο πανικός είναι δικαιολογημένος ή μήπως η ηλικία δεν είναι κάτι που πρέπει να σε προβληματίζει (τουλάχιστον για την ώρα).

Πολλοί θεωρούν την ηλικία των 30 και ύστερα ως τη σωστή ηλικία για μητρότητα. Πιθανότατα σε αυτή την ηλικία να έχεις αποκατασταθεί επαγγελματικά (ή τουλάχιστον αν βρίσκεσαι σε καλό δρόμο) και να έχεις κατασταλάξει σε έναν σύντροφο για τον οποίο είσαι σίγουρη και να έχεις θέσει γερές βάσεις για τη δημιουργία οικογένειας. Μέχρι εδώ όλα καλά. Τα κακά νέα είναι πως μετά τα 30 ξεκινά η… μείωση της γονιμότητας.

Πριν σε πιάσει απόγωση και πανικός χαλάρωσε. Η διαδικασία αυτή δε γίνεται από τη μια στιμή στην άλλη, χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια πως είσαι τόσο γόνιμη όσο στα 20. Μια γυναίκα μετά τα 30 είναι σε θέση να συλλάβει και να έχει μια υγιή εγκυμοσύνη. Από την άλλη βέβαια δεν μπορούμε να παραβλέψουμε κάποιες αλήθειες. Δεν έχει σημασία πόσο νέα νιώθεις αλλά μετά τα 35 τα αυγά σου γίνονται πιο… εύθραστα. Από την άλλη η εγκυμοσύνη σε κάθε ηλικία έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Δες όλη την αλήθεια, τα υπέρ και τα κατά.

loading...