Βοηθούν στην άμεση αποτοξίνωση του οργανισμού σας και εκτός από τα θεαματικά αποτελέσματα που θα δείτε στην κυτταρίτιδα θα προστατέψετε τον οργανισμό σας από το οξειδωτικό στρες και την παραγωγή των ελευθέρων ριζών. Ευθύνονται για πολλά κακά οι τελευταίες, για πρόωρη γήρανση μέχρι και για ασθένειες όπως σκλήρυνση κατά πλάκας..

Το καθημερινό στρες δημιουργεί όξινο περιβάλλον στον οργανισμό μας. Έτσι, τα όργανα του σώματός μας αρχίζουν να καταπονούνται, ενώ η οξύτητα μεταφέρεται μέσω του αίματος σε όλα τα κύτταρα προκαλώντας μικρές καταστροφές στο πέρασμά της….

Την ίδια στιγμή εμείς τείνουμε να τρεφόμαστε με όξινες τροφές αντί για αλκαλικές, που θα έπρεπε. Για να κρατηθεί μια αλκαλική ισορροπία θα έπρεπε να τρεφόμαστε με 80% αλκαλικές τροφές και με 20% όξινες. Έτσι εξουδετερώνεται η οξύτητα στο αίμα και ο οργανισμός τονώνεται άμεσα.

Ένας τρόπος για άμεση λήψη αλκαλικών τροφών είναι τα smoothies. Ενδεικτικά θα σας προτείνουμε ορισμένες συνταγές αλλά φαντασία να έχετε και δημιουργείτε άλλες τόσες.

Ένα ιδιαιτέρως γευστικό ίσως το πιο γευστικό είναι το παρακάτω.

1 μήλο

1 μπανάνα

1 ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι

μισό φλιτζάνι πράσινο τσάι

1κ.γ. κανέλα

2κ.γ τριμμένα φουντούκια

Βέβαια τα νέα δεν είναι καλά, όσο πιο αντι-οξειδωτικός είναι ο χυμός τόσο και πιο άνοστος.

Άλλοι χυμοί που μπορείτε να δοκιμάσετε είναι οι εξής.

Χυμός από 4 μήλα, 1 λεμόνι και 1 λάϊμ.

Χυμός από 2 μήλα, 2 μεγάλα καρότα και 3 μικρά παντζάρια.

Χυμός από 1 αγγούρι, 3 κλωνάρια σέλινο και 2 μεγάλα μπουκέτα μπρόκολου.

govastileto.gr

loading...