Ακόμη και αν ασκείστε που και που, το να κάθεστε πολλές ώρες στο αμάξι ή στο γραφείο μπορεί να σας προκαλέσει πολυάριθμα προβλήματα υγείας -κυρίως κινητικά-. Ακόμη και αν η δουλειά δεν σας επιτρέπει να είστε για πολλές ώρες όρθιοι, φροντίστε να κάνετε μικρά τακτικά διαλείμματα εκτός γραφείου.

2. Η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας κρέατος και τυριών

Οι πρωτεΐνες από το κρέας και το τυρί είναι πλούσιες σε IGF-1, μία ουσία που αυξάνει τους κινδύνους ανάπτυξης καρκινικών κυττάρων. Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας, οι μεσήλικες που καταναλώνουν υψηλές ποσότητες ζωικής πρωτεΐνης έχουν 4 φορές περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο από αυτούς που καταναλώνουν λιγότερη ποσότητα, αλλά είναι επιρρεπείς στο κάπνισμα.

3.Το μαγείρεμα με φυσικό αέριο

Κάθε φορά που κάποιος μαγειρεύει με φυσικό αέριο παίρνει μια επιπλέον δόση μονοξειδίου του άνθρακα, διοξειδίου του αζώτου και φορμαλδεΰδης, ρυπαντές που εισπνέουν και όσοι καπνίζουν.

4. Το μαγείρεμα με λάθος ελαιόλαδο

Έρευνες σε εστιατόρια έδειξαν πως το μαγείρεμα με σογιέλαιο και όχι παρθένο ελαιόλαδο, συντελεί στην απελευθέρωση αρωματικών και σωματιδίων που υπάρχουν και στα τσιγάρα.

5. Το τεχνητό μαύρισμα

Σύμφωνα με έρευνα του περιοδικού της Αμερικάνικης Ιατρικής Ένωσης, εκτιμήθηκε πως 42.000 περιπτώσεις καρκίνου στις ΗΠΑ οφείλονταν σε συστηματική χρήση σολάριουμ, έναντι 226.000 του καπνίσματος

6. Η έλλειψη ύπνου

Η χρόνια στέρηση ύπνου προκαλεί αύξηση της αρτηριακής πίεσης, παχυσαρκία, εγκεφαλικά επεισόδια, ακόμη και εμφράγματα. Μελέτη στις ΗΠΑ απέδειξε πως τα ποσοστά θνησιμότητας λόγω υπερβολικής κούρασης είναι ίσα με αυτά του καπνίσματος.

Πηγή: iefimerida.gr

loading...
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ