Οι διατροφολόγοι υποστηρίζουν ότι δεν είναι σωστό να αποκλείουμε συγκεκριμένες τροφές από τα καθημερινό μας διαιτολόγιο, ειδικά όταν θέλουμε να χάσουμε κιλά, αφού μια αυστηρή δίαιτα μπορεί να οδηγήσει στα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα. Εντούτοις, υπάρχουν ορισμένες τροφές που καλό είναι να μην καταναλώνουμε όταν κάνουμε δίαιτα, αφού όχι μόνο δεν μας χορταίνουν αλλά μας αφήνουν να πεινάμε περισσότερο!

1. Σνακ που περιέχουν μόνο υδατάνθρακες: Εάν συνηθίζετε να τρώτε σκέτο ψωμί, δημητριακά ή κράκερ, τότε θα έχετε παρατηρήσει ότι μετά από λίγο πεινάτε ακόμα περισσότερο. Όταν τρώμε σκέτους υδατάνθρακες ο οργανισμός μας τους μετατρέπει σε σάκχαρα και παράγει ινσουλίνη προκειμένου να τα απορροφήσει. Έτσι καταλήγουμε με μειωμένα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, το οποίο σημαίνει ότι χρειαζόμαστε περισσότερη ζάχαρη για να αποκτήσουμε ενέργεια. Συνοδέψτε το ψωμί με τυρί χαμηλών λιπαρών ή φυστικοβούτυρο.

2. Κατεψυγμένα γεύματα: Κάποια κατεψυγμένα γεύματα περιέχουν νάτριο προκειμένου να διατηρηθούν, ένα συστατικό που δημιουργεί κατακράτηση υγρών, ενώ συχνά περιέχουν πολλές θερμίδες χωρίς να χορταίνουν.

3. Σνακ που περιέχουν υψηλά ποσοστά φυτικών ινών: Οι φυτικές ίνες είναι απαραίτητες για την καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και μας χορταίνουν ακόμα κι όταν δεν καταναλώνουμε πολλές θερμίδες. Αυτό που πρέπει να προσέξετε, εντούτοις, είναι να μην καταναλώνετε σε ένα μόνο σνακ την ποσότητα φυτικών ινών που πρέπει να λαμβάνετε μέσα σε μια ημέρα, δηλαδή περίπου 25 γραμμάρια. Αντίθετα, αν τρώτε σε κάθε γεύμα φρούτα και λαχανικά που περιέχουν φυτικές ίνες, τότε θα καταφέρετε να ακολουθήσετε μια πιο ισορροπημένη διατροφή.

4. Τροφές χαμηλών λιπαρών: Σύμφωνα με έρευνες, οι άνθρωποι τείνουν να καταναλώνουν έως 30% περισσότερο φαγητό όταν γνωρίζουν ότι είναι χαμηλό σε λιπαρά.

5. Χυμούς με ζάχαρη: Οι χυμοί που περιέχουν ζάχαρη, έχουν περισσότερες θερμίδες από τους φυσικούς χυμούς ή τα φρούτα, για αυτό αν θέλετε να χάσετε κιλά προτιμήστε να καταναλώσετε απλά ένα φρούτο.

6. Αλκοόλ: Μπορεί κάποια ποτά να περιέχουν λιγότερες θερμίδες από κάποια άλλα, αλλά το αλκοόλ σε γενικές γραμμές δεν βοηθάει στην απώλεια κιλών. Τα ποτά περιέχουν κενές θερμίδες, χωρίς να περιέχουν δηλαδή θρεπτικά συστατικά, και συχνά δημιουργούν αίσθημα πείνας.

Πηγή: ΓΥΝΑΙΚΑ

loading...
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ