Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για μία επέμβαση που μοιάζει με όνειρο.

Πρόκειται για μία ελάχιστα επεμβατική τεχνική, η οποία μπορεί να γίνει στο ιατρείο με τοπική αναισθησία. Τα νήματα για το σώμα είναι πιο χοντρά από εκείνα για το πρόσωπο, ενώ είναι και αρκετά μακριά ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες της περιοχής. Κατά μήκος τους έχουν μικροσκοπικούς κώνους, οι οποίοι σταθεροποιούν το νήμα μέσα στον ιστό. Τοποθετείται μέσα από μία μικρή τομή και στη συνέχεια κατευθύνεται στο επιθυμητό σημείο.

Για το επιθυμητό αποτέλεσμα, δημιουργείται ένα πλέγμα με νήματα από προλέν, ένα συνθετικό υλικό που δεν απορροφάται από τον οργανισμό. Οι κώνοι που βρίσκονται κατά μήκος του κατασκευάζονται από ένα απορροφήσιμο υλικό έτσι ώστε να ομογενοποιούνται με τον ιστό που τους περιβάλλει. «Τρεις μήνες μετά την αρχική τοποθέτηση, όταν ο οργανισμός θα έχει δημιουργήσει την απαραίτητη ίνωση γύρω από τα νήματα, μπορούμε να τα τραβήξουμε και να στερεώσουμε στην νέα τους θέση ώστε να ανορθώσουμε τους γλουτούς» εξηγεί ο πλαστικός χειρουργός Δημήτρης Λαλουλάκος. Η ασθενής παραμένει ξαπλωμένη για τρεις μέρες και περιορίζεται μόνο στις απαραίτητες κινήσεις. Στη συνέχεια επιστρέφει στις δραστηριότητές της φορώντας ειδικό κορσέ. Στην περιοχή ίσως εμφανιστούν μώλωπες και ελαφρύ οίδημα”.

Το αποτέλεσμα: Καθώς ο οργανισμός θεωρεί το νήμα ξένο σώμα, δημιουργεί ίνες με τις οποίες το «ντύνει». Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται η παραμονή στη θέση του. Η ανόρθωση διαρκεί δυόμισι περίπου χρόνια. Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα ο γιατρός μπορεί να απομακρύνει τα νήματα και να τα αντικαταστήσει. Ωστόσο, ακόμη και μετά την αφαίρεση, η εικόνα των γλουτών εξακολουθεί να είναι βελτιωμένη. Καθώς γύρω από τα νήματα έχει δημιουργηθεί ίνωση, τα οπίσθια δεν χάνουν εντελώς τη διόρθωση. Τα νήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε μόνα τους είτε σε συνδυασμό με κάποια άλλη μέθοδο, όπως η λιποαναρρόφηση. Αν μάλιστα μεταφέρουμε το λίπος με ενέσεις στο πάνω μέρος των γλουτών τότε έχουμε ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα.

Κόστος: Οι τιμές για την εφαρμογή στο ιατρείο είναι περίπου 1000 ευρώ.

Πηγή: marieclaire.gr

loading...