Σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο American Journal of Men’s Health, η πατρότητα εκτός από χαρά, ευτυχία, και κάποιες περισσότερες ευθύνες, φέρνει μαζί της και λίγα παραπάνω κιλά. Ειδικότερα, περίπου από 2 έως 4.

H μελέτη πραγματοποιήθηκε από το πανεπιστήμιο Northwestern στο Σικάγο, με επικεφαλής τον Dr Craig Garfield, ο οποίος προειδοποιεί: «Οι περισσότερες ευθύνες στους άνδρες αυξάνουν τον δείκτη μάζας του σώματός τους, ενώ υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος καρδιακών παθήσεων, διαβήτη και καρκίνου».

Η μελέτη βασίστηκε στα στατιστικά μιας προηγούμενης έρευνας η οποία για δύο δεκαετίες κατέγραφε το βάρος των ανδρών από την εφηβεία και έπειτα, και συνέκρινε το σωματικό βάρος των αντρών που είχαν γίνει μπαμπάδες με εκείνους που δεν είχαν γίνει.

Πότε παρατηρείται η αύξηση βάρους;

Ειδικότερα, η ερευνητική ομάδα θέλησε να προσδιορίσει πότε εμφανίζεται αυτή η αύξηση βάρους. Έτσι λοιπόν «έσπασε» σε κομμάτια 4 φάσεις από τις ζωές των αντρών και σύμφωνα με τα ευρήματα οι άνδρες που πρόκειται να γίνουν μπαμπάδες παίρνουν κιλά όταν η γυναίκα τους είναι έγκυος και μετά τη γέννα.

Μεταξύ άλλων ο Dr Garfield σημειώνει: «Οι διατροφικές συνήθειες μπορεί να αλλάξουν, καθώς οι οικογένειες αγοράζουν λιχουδιές για τα παιδιά όπως παγωτά και μπισκότα. Πάνω απ’ όλα, όμως, οι μπαμπάδες είναι επιρρεπείς να φάνε τα πιάτα των παιδιών τους, όταν έχει μείνει φαγητό».
Οι μπαμπάδες πρέπει να προσέχουν τους εαυτούς τους

«Έχουμε συνειδητοποιήσει ότι η μετάβαση στην πατρότητα είναι ένα σημαντικό αναπτυξιακό στάδιο της ζωής για την υγεία των ανδρών. Είναι μια μαγική στιγμή που στη ζωή ενός ανθρώπου αλλάζουν πολλά πράγματα. Τώρα ο ιατρικός τομέας πρέπει να σκεφτεί πώς μπορούμε να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους για την ανατροφή των παιδιών τους, οι οποίοι δεν έρχονται στο γραφείο του γιατρoύ για τους εαυτούς τους».

govastileto.gr

loading...