Το Youweekly.gr σου παρουσιάζει κάτι που μάλλον εως τώρα δεν γνώριζες!

Τι κάνουμε οι περισσότερες γυναίκες κάθε μέρα; Ξυπνάμε βιαστικά, τρέχουμε να προλάβουμε το λεωφορείο, καθόμαστε σε μια καρέκλα στο γραφείο για τις επόμενες 8 ώρες και μετά τρέχουμε πάλι για να επιστρέψουμε σπίτι για να μαγειρέψουμε, να χαλαρώσουμε, να κάνουμε μπάνιο, να δούμε το αγόρι μας ή τις φίλες μας. Μέσα σε αυτό το πρόγραμμα –που για άλλες είναι πιο χαλαρό και για άλλες πιο δύσκολο- τρώμε ή μάλλον τρώμε στο πόδι.

Μπορεί να φαίνεται η μόνη λύση και μάλιστα κάποιες φορές να πιστεύεις ότι τρως λιγότερο, αφού δεν προλαβαίνεις να φας ένα πλήρες γεύμα, όμως στην πραγματικότητα όταν περπατάς και τρως, καταλήγεις να παίρνεις περισσότερα κιλά. Εάν, λοιπόν, δεν κάνεις δίαιτα καλό είναι να φροντίσεις να τρως στο τραπέζι. Μια διαδικασία που κάνει καλό όχι μόνο στο βάρος σου αλλά και στην ψυχολογία σου.
Σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Health Psychology, κάθε φορά που τρώμε ενώ περπατάμε καταλήγουμε να καταναλώνουμε περισσότερες θερμίδες μέσα στην μέρα. Οι ερευνητές έδωσαν σε 60 γυναίκες μια μπάρα δημητριακών, οι μισές την έφαγαν βλέποντας τηλεόραση και οι άλλες μισές ενώ περπατούσαν πέρα-δώθε σε ένα διάδρομο. Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό αφού οι γυναίκες που έβλεπαν τηλεόραση ενώ έτρωγαν –κάτι που επίσης θεωρείται κακό για την δίαιτα μας- έφαγαν λιγότερο από αυτές που περπατούσαν. Σύμφωνα με τους ειδικούς, οτιδήποτε μπορεί να μας αποσπάσει την προσοχή από το γεύμα μας (ακόμα κι αν τρώμε το μεσημεριανό στο γραφείο μας), μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του βάρους μας για αυτό συνιστούν να υπολογίζουμε πάντα τις θερμίδες που καταναλώνουμε, να κάνουμε τις πιο υγιεινές επιλογές και να προγραμματίζουμε τα γεύματά μας.

Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr:

4 τροφές σου χαρίζουν τους κοιλιακούς που πάντα ήθελες! Θα τους πεις όχι;

Υποφέρεις από αϋπνία; Μάθε τον πιο αποτελεσματικό τρόπο αντιμετώπισης

Πάσχεις από ημικρανίες; Δες ποιες τροφές απαγορεύεται να καταναλώνεις

loading...