Η γαλλίδα δημοσιογράφος Danièle Gerkens που γράφει στο γυναικείο περιοδικό Elle, απαγόρευσε στον εαυτό της να τρώει οτιδήποτε γλυκό για ένα χρόνο και διηγήθηκε την ιστορία της σε ένα βιβλίο με τον τίτλο «Μηδέν ζάχαρη».

Η Gerkens είναι εξειδικευμένη στα θέματα διατροφής και υγείας και της αρέσει να μαγειρεύει. Εβαλε ωστόσο ένα απίστευτο στοίχημα με τον εαυτό της, να σταματήσει εντελώς να τρώει ζάχαρη. Επέτρεψε, ωστόσο, στη διατροφή της τα σάκχαρα που βρίσκονται στο ρύζι, στις πατάτες, στο αλεύρι και είπε αντίο στα γλυκά, στα γιαούρτια, στους χυμούς φρούτων, στις μαρμελάδες και στα έτοιμα φαγητά.

daniele-gerkens-zero-sucre

Δείτε ακόμη: Χάστε 6 κιλά λίπος σε ένα μήνα με τη δίαιτα της…Ελένης Πετρουλάκη!

Όπως διαβάσαμε στο eirinika.gr, έδωσε συνέντευξη στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro και είπε τα εξής:

Ενας χρόνος χωρίς ζάχαρη μοιάζει μεγάλο διάστημα. Ηταν δύσκολη η εμπειρία;
Δεν μπορώ να λέω ψέμματα, ήταν επώδυνο. Κυρίως επειδή είμαι λαίμαργη, μου αρέσει να μαγειρεύω και δεν είχα κάνει ποτέ δίαιτα στη ζωή μου ως τώρα. Στην αρχή η δυσκολία είναι περισσότερο ψυχολογική και συναισθηματική. Οι πρώτες 4 εβδομάδες ήταν σκληρές. Ακολουθεί ένα 15ήμερο μετάβασης όπου τα πράγματα είναι καλύτερα. Και στις 6 εβδομάδες συμβαίνει κάτι καταπληκτικό: μπαίνεις σε μια νέα φάση όπου δεν θέλεις πια να φας ζάχαρη. Ισως έχεις κάποιες διανοητικές φλασιές που λες μπροστά σε ένα υπέροχο γλυκό «θάθελα να ξέρω τι γεύση έχει», αλλά ως εκεί. Ωστόσο, υπάρχει ένα πρόβλημα κοινωνικότητας γιατί κάποιος μπορεί να πει ότι είσαι ένα άτομο δύσκολο, όχι κοινωνικό.

Πράγματι, γράφετε ότι μερικές φορές είδατε επιθετικές συμπεριφορές απέναντί σας…
Δεν το περίμενα καθόλου. Ακόμη και η μητέρα μου που είναι διαβητική δεν της άρεσε καθόλου που αρνήθηκα να φάω ένα γλυκό που μου είχε ετοιμάσει. Αυτή η συμπεριφορά είναι χαρακτηριστική σε άτομα που έχουν μια πολύπλοκη σχέση με τα προϊόντα που προκαλούν εξάρτηση, όπως το αλκοόλ ή το τσιγάρο. Πιστεύω ότι η δική μου στάση τους θυμίζει ότι οι ίδιοι είναι ανίκανοι να ελέγξουν τη δική τους εξάρτηση.

Δείτε ακόμη:Εύκολη δίαιτα: Χάσε 5 κιλά σε 20 μέρες χωρίς να πεινάσεις

 

loading...