Από την Τάνια Μαρκουτσά

Ο επιστημονικός διευθυντής της μεθόδου αδυνατίσματος Eurodiet Διονύσης Βλάχος αποκάλυψε στο The BODY όλες τις λεπτομέρειες που κάνουν ακόμα και την πιο δύσκολη περίπτωση παχυσαρκίας… παιχνιδάκι στα χέρια των ειδικών της εταιρείας.

Από δίαιτες στο The BODY ξέρουμε. Καμία αμφιβολία. Για πρώτη φορά, όμως, αντί για διατροφικό πλάνο, αποτοξίνωση, πρωτεΐνες κ.λπ. ακούσαμε για μέθοδο αδυνατίσματος. Όταν μάλιστα είδαμε ότι αυτή η μέθοδος συνοδεύεται από αλμυρά και γλυκά γεύματα που θα ζήλευε κι ο πιο διάσημος σεφ, αποφασίσαμε ότι αξίζει να μάθουμε περισσότερα.

Γιατί ονομάζεται “μέθοδος”;
Η Eurodiet είναι μια μέθοδος απώλειας βάρους κάτω από ιατρική παρακολούθηση. Ουσιαστικά λαμβάνει υπ’ όψιν όλες τις παραμέτρους που αφορούν στο πρόβλημα του βάρους και πρακτικά, μέσα από μια ενδελεχή διάγνωση και αξιολόγηση κοινωνικού και ψυχο-συμπεριφορικού ιατρικού και διατροφικού προφίλ, προτείνεται η κατάλληλη φάση που μπορεί κάποιος να ακολουθήσει. Στόχος είναι, τελικά, να αλλάξει η διατροφική συμπεριφορά του ατόμου και να ξαναποκτήσει τον έλεγχο του βάρους του.

Πρόκειται, λοιπόν, και για εκπαίδευση;
Ουσιαστικά είναι ο επαναπρογραμματισμός της σωστής διατροφικής συμπεριφοράς, ώστε να ξέρω πώς να φάω, γιατί να φάω με αυτό τον τρόπο, να αισθάνομαι καλά τρώγοντας έτσι και, τελικά, να μπορώ, μπροστά στον “χειρότερο” μπουφέ, να κάνω τις καλύτερες επιλογές.

Πώς μπορεί κάποιος να αντισταθεί σε μια παχυντική νοστιμιά;
Το σημαντικότερο είναι να κάνεις επιλογές από θέση ισχύος. Τι σημαίνει αυτό; Εμείς δεν βάζουμε κανόνες: “Δεν πρέπει να φάω γλυκό, μακαρόνια κ.λπ.”. Όποιος ολοκληρώνει το πρόγραμμα Eurodiet αρνείται πια με πλήρη γνώση, αρνείται από θέση ισχύος. Θα φάω γλυκό, αλλά θα φάω αυτό που πρέπει, όταν πρέπει, γιατί ξέρω.

Πώς λειτουργεί;
Η μέθοδος Eurodiet, μετά τη διάγνωση του γιατρού, εντάσσει τον άνθρωπο στη φάση που είναι η πιο ασφαλής, η πιο εύκολη, η πιο γρήγορη για την καθημερινότητά του, προκειμένου να αλλάξει τα δεδομένα του βάρους του. Αυτό είναι το πρώτο κομμάτι. Τα προϊόντα της Eurodiet υποστηρίζουν την προσπάθεια. Δεν είναι προϊόντα αδυνατίσματος. Έχουν προκύψει από επιστημονικές έρευνες, είναι νομοθετημένα από την Ε.Ε., ακολουθούν συστάσεις γιατρών-ερευνητών που ασχολούνται με την παχυσαρκία και καλύπτουν όλες τις ποιοτικές ανάγκες ενός οργανισμού που μπαίνει σε ένα υποθερμιδικό διαιτολόγιο. Η μυϊκή μάζα προστατεύεται κατά τη διαδικασία της απώλειας βάρους, ενώ υπάρχει πλήρης ευεξία και λειτουργία του μηχανισμού της λιπόλυσης. Πρόκειται για μια αντισυμβατική δίαιτα, που δεν στερεί τίποτα –το γλυκό υπάρχει από την πρώτη ημέρα–, απλώς ελέγχεται η ποιότητα αυτού που τρώμε. Μια σοκολάτα Εurodiet διατροφικά περιέχει ό,τι και μια μικρή μερίδα σαλάτα με σολομό και φρούτα. Γι’ αυτό τα προϊόντα μας χρησιμοποιούνται και στην εγκυμοσύνη και στο θηλασμό.

Τα προϊόντα Εurodiet είναι προσβάσιμα στον καθένα;
Υπάρχει η σειρά “Εvolution”, που είναι προϊόντα οικονομικά και υγιεινά, αλλά δεν αποτελούν μέρος υποστήριξης σε δίαιτα. Είναι πολύ υγιεινά σνακ, μπάρες, μπισκότα, που μας μειώνουν το στρες, υποστηρίζουν την εγκυμοσύνη και πωλούνται στο e-shop της Εurodiet.

d

 
Πόσο αποτελεσματική είναι η μέθοδος Εurodiet;
Δεν μας ενδιαφέρει το βάρος του ανθρώπου που έρχεται σε μας, μας ενδιαφέρει να συνειδητοποιήσει ότι μπορεί ο ίδιος να το διαχειριστεί. Τα 10, 15, 20 κιλά είναι αστεία για μας. Σκεφτείτε ότι η ταχύτητα απώλειας είναι 10%-12% του βάρους κάθε 40 με 45 ημέρες. Η μέθοδος είναι σαν να έχει κάνει κάποιος εγχείρηση για παχυσαρκία. Κάποιος που ξεκινάει από 100-150 κιλά τις πρώτες 40 ημέρες θα χάσει 15 κιλά. Όλη η απώλεια, όμως, είναι κάτω από ιατρική επίβλεψη. Θα χάσει λιπώδη ιστό και όχι μυϊκή μάζα και νερό. Το πρόγραμμα εξατομικεύεται. Υπάρχει υποχρεωτική υποστήριξη από έναν επαγγελματία υγείας εκπαιδευμένο στη μέθοδο Εurodiet, στοιχείο που είναι απαραίτητο για τη μακροχρόνια διαχείριση του βάρους. Οι περισσότεροι άνθρωποι που χάνουν βάρος, 4 χρόνια μετά έχουν πάρει ξανά τα περισσότερα κιλά, κάτι που δεν συμβαίνει αν κάποιος αδυνατίσει με τη μέθοδο Εurodiet.

 

Διαβάστε ακόμα στο youweekly.gr:

Μην αποχωρίζεστε τα γλυκά στη δίαιτα! Αυτά έχουν τις λιγότερες θερμίδες

Πώς να συνδυάσεις δίαιτα και έξοδο για φαγητό- Τι πρέπει να φας πριν και μετά το εστιατόριο

Μπαχαρικά και απώλεια βάρους! Ο μυστικός σου σύμμαχος είναι τα καρυκεύματα

Τα καλύτερα μας σήμερα:

Η τολμηρή φωτογράφιση της Σκορδά με μαγιό που θα κάνει τον Λιάγκα να…σκάσει!

Μουτσινάς – Ηλιάκη: Η φωτογραφία με την νέα τους ομάδα στον Alpha!

Ελληνίδα παρουσιάστρια δελτίου ειδήσεων όπως δεν την έχετε ξαναδεί- Οι αποκαλυπτικές φωτογραφίες που προκάλεσαν σάλο

loading...