Δεν είναι όλες οι θερμίδες το ίδιο «ένοχες» για το σωματικό μας βάρος. Υπάρχουν ορισμένες τροφές που μας βοηθούν στην καύση του λίπους ειδικά στην περιοχή της κοιλιάς, όπου έχουν πρόβλημα και οι περισσότεροι άνθρωποι.
Μπορεί δύο είδη (και ποσότητες) τροφών να έχουν τον ίδιο αριθμό θερμίδων, αλλά μόνο η μία από τις δύο να σας βοηθάει να αυξήσετε τον μεταβολισμό σας και να χάσετε πόντους στην περιφέρεια.

Δείτε μερικές τροφές που -αν τις ενσωματώσετε προσεκτικά στην διατροφή σας- θα σας βοηθήσουν να κάψετε το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς:
Γάλα και γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά και ελβετικό τυρί
Βασικό συστατικό καύσης λίπους: ασβέστιο

y1
Έρευνα επί 90 επιμέρους μελέτες που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Nutrition Reviews έδειξε ότι υπάρχει ισχυρή σχέση ανάμεσα στην υψηλή πρόσληψη ασβεστίου και τη βελτίωση της σύνθεσης του σώματος. Όταν το ασβέστιο σας είναι σε χαμηλά επίπεδα, το σώμα σας εκκρίνει ορμόνες που σας επιτρέπουν να κάνετε καλύτερη χρήση του ασβεστίου που έχετε. Το πρόβλημα είναι, ότι την ίδια στιγμή το σώμα σας δίνει εντολή στα λιπώδη κύτταρα να κρατήσουν το λίπος, συμπεριλαμβανομένου του λίπους στην κοιλιά σας. Τα γαλακτοκομικά, συμπεριλαμβανομένου του γάλακτος (ακόμα και το πλήρες γάλα, απλά να προσέχετε τις θερμίδες που έχει), του τυριού (ιδιαίτερα του ελβετικού τύπου) και του γιαουρτιού, είναι οι ενδεδειγμένες πηγές ασβεστίου. Προσπαθήστε να καταναλώνετε τρεις μερίδες γαλακτοκομικών την ημέρα, και με μια ισορροπημένη διατροφή, θα χάσετε βάρος σταθερά.
Βρώμη, κριθάρι και δημητριακά ολικής άλεσης
Βασικό συστατικό καύσης λίπους: ίνες

y2Επιλέξτε να αντικαταστήσετε το λευκό ρύζι με μια μερίδα βρώμης στο γεύμα σας και μπορεί να βρείτε την καλύτερη λύση για να χάσετε αρκετά περιττά κιλά, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση American Journal of Clinical Nutrition. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι οι οποίοι επιλέγουν να παίρνουν τις ίνες που χρειάζονται από τρεις μερίδες δημητριακών ολικής άλεσης (όπως ψωμί ολικής άλεσης, βρώμη, κριθάρι, και καστανό ρύζι) την ημέρα, χάνουν περισσότερο λίπος από την περιοχή της κοιλιάς σε σύγκριση με εκείνους που αποφεύγουν πλήρως αυτές τις τροφές. Αν και οι δύο ομάδες έχασαν τον ίδιο αριθμό κιλών, εκείνοι που κατανάλωναν δημητριακά ολικής άλεσης έχασαν περισσότερο κοιλιακό λίπος. Η βρώμη και το κριθάρι είναι ιδιαίτερα καλές επιλογές, επειδή είναι πλούσια σε διαλυτές φυτικές ίνες και συνήθως δεν ανεβάζουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα όσο το λευκό ή το καφέ ρύζι.

y3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Έτσι θα χάσετε τα κιλά που πήρατε το Πάσχα! Τρόποι που θα λατρέψετε…

5:2 Diet: Αυτή είναι η σούπερ δίαιτα που την κάνεις μόνο για δυο ημέρες την εβδομάδα και τις υπόλοιπες πέντε τρως ότι θες

Αυτοί είναι οι 7 πιο εύκολοι και γρήγοροι τρόποι για να απαλλαγείς μια και καλή από τα παχάκια της μέσης

loading...