Ποια είναι η καλύτερη άσκηση για τους κοιλιακούς μυς, δηλαδή η άσκηση που θα σας οδηγήσει σε επίπεδη κοιλιά; Αυτή είναι σίγουρα η πιο δημοφιλής ερώτηση που διχάζει, καθώς υπάρχουν πολλές και διαφορετικές απαντήσεις .

Καλύτερη άσκηση για τους κοιλιακούς μυς σίγουρα δεν είναι οι κλασσικοί κοιλιακοί , όπως οι περισσότεροι άνθρωποι νομίζουν. Επίσης, τα ροκανίσματα και η ανύψωση των ποδιών δεν είναι τόσο αποτελεσματικά. Ο λόγος για τον οποίο αυτές οι ασκήσεις δεν είναι αποτελεσματικές είναι ότι δεν προσφέρουν την δυνατότητα να σταθεροποιηθεί το βάρος του σώματος και να αντισταθεί στη βαρύτητα. Ασκήσεις που σας κάνουν να κρατήσει τη σπονδυλική στήλη και τη λεκάνη σε σταθερή θέση, ενεργοποιούν περισσότερες μυϊκές ομάδες από οποιοδήποτε άλλο είδος άσκησης με την κάμψη και την ανύψωση.

Μια τέτοια άσκηση πολύ παρεξηγημένη, αγνοημένη και υποτιμημένη είναι η σανίδα (plank). Δεν χρειάζεται εξοπλισμό και δεν είναι απαραίτητο να πάει κανείς γυμναστήριο για να την εκτελέσει. Και αυτός, πιθανόν, να είναι και ο λόγος που αγνοείται από πάρα πολλούς. Αλλά μέχρι να την δοκιμάσει κανείς, δεν μπορεί να πειστεί ότι πρόκειται για μία εξαιρετική άσκηση για κοιλιακούς.

 Πως γίνεται:

1. Ξαπλώστε και στηρίξτε το σώμα σας στους πήχεις σε γωνία 90 μοιρών.

2. Οι αγκώνες κολλητά με το σώμα, στο ύψος των ώμων.

3. Σηκώστε τον κορμό και στηριχτείτε στις άκρες των δακτύλων των ποδιών σας.

4. Ο κορμός θα πρέπει να σχηματίζει ευθεία από τους ώμους μέχρι τους αστραγάλους.

5. Οι γλουτοί ποτέ δεν θα πρέπει να είναι ψηλά και ο κορμός να βουλιάζει.

6. Κρατήστε την στάση για όσα δευτερόλεπτα μπορείτε, αναπνέοντας κανονικά.

7. Αν αρχίζουν οι ώμοι να τρέμουν ή ο κορμός να βυθίζεται προς τα κάτω, κάντε διάλειμμα και επαναλάβετε.

Δείτε ακόμη: Κάνε συνδυαστικές ασκήσεις μποξ για καψιμο λίπους και γράμμωση και θα δεις το σώμα σου να αλλάζειΔείτε ακόμη: Τέλειο πρόγραμμα γυμναστικής που θα μεταμορφώσει το σώμα σας!

Δείτε ακόμη: Επίπεδη κοιλιά σε 1 μήνα; Ακολούθησε τις 10 ασκήσεις του ειδικού!

 

loading...