Πρωί. Στην παραλία, τη σιωπή σκίζει μόνο το κύμα που «σβήνει» στην άμμο. Σκέφτεστε ιδανικότερο σκηνικό για τη γυμναστική σας; Τις καθημερινές, που οι θάλασσες, τουλάχιστον στην Αττική, δεν μαζεύουν τόσο κόσμο, στην παραλία θα βρείτε την ιδανική εναλλακτική στο… γυμναστήριο, κάνοντας ασκήσεις στην άμμο που –μαζί με το κολύμπι- θα βοηθήσουν πολύ τη γραμμή σας. Ασκήσεις που μπορείτε εύκολα να κάνετε στην πλαζ με «όργανα» την ομπρέλα και την πετσέτα σας.

Ξαπλώστε πάνω στην πετσέτα. Με τους αγκώνες στο έδαφος, κάντε άρση του δεξιού σας ποδιού και κάμψη του δικεφάλου. Επαναλάβετε στο αριστερό πόδι.Απαιτούνται: 3 σετ των 12 επαναλήψεων.

Στηριχθείτε με τα χέρια στην ξαπλώστρα. Με τους αγκώνες κλειστούς, τις παλάμες να κοιτούν προς τα εμπρός κι ακουμπώντας με τις φτέρνες το έδαφος, κατεβείτε μέχρι η λεκάνη να ακουμπήσει στην άμμο. Απαιτούνται: 3 σετ των 12 επαναλήψεων.

Ξαπλώστε στην πετσέτα. Τεντώστε τα χέρια κατά μήκος του σώματος και λυγίστε τα γόνατα. Ανασηκώστε τη λεκάνη  μέχρι το σώμα να βρεθεί σε ευθεία θέση. Κρατήστε σφιχτή την κοιλιά, τη μέση και τους γλουτούς, καθ’ όλη τη διάρκεια της άσκησης.Απαιτούνται: 3 σετ των 10 επαναλήψεων.

>> Προσοχή! Στο κατέβασμα, η λεκάνη δεν πρέπει να ακουμπά στο έδαφος.

Στηριχθείτε με τα χέρια στην καρέκλα ή στην ομπρέλα. Με το σώμα σε ευθεία θέση και τα πόδια να απέχουν μεταξύ τους 30 εκ. σηκωθείτε, ασκώντας δύναμη στο γαστροκνήμιο. Kρατήστε για 2’’ κι επιστρέψτε στην αρχική σας θέση. Απαιτούνται: 3 σετ των 12 επαναλήψεων.

Ξαπλώστε στην πετσέτα. Με τη λεκάνη κάτω, τα πόδια στον αέρα και τα χέρια να κοιτούν προς τα μπροστά, κάνετε ταυτόχρονη άρση χεριών και ποδιών. Επιστρέψτε στη θέση εκκίνησης. Απαιτούνται: 3 σετ των 15 επαναλήψεων.

Με τα χέρια στη μέση, προβάλετε μπροστά το πόδι, κατά 1–1,5 μέτρο. Η άσκηση τελειώνει όταν το γόνατο ακουμπήσει στο έδαφος σχηματίζοντας γωνία 90ο.Απαιτούνται: 3 σετ των 10 επαναλήψεων /πόδι.

>> Προσοχή! Διατηρήστε ίσια την πλάτη.

 

Διαβάστε ακόμα στο youweekly.gr:

Βήμα βήμα οι ασκήσεις που θα διώξουν για πάντα την κυτταρίτιδα

Επίπεδη κοιλιά σε 30 δευτερόλεπτα; Κι όμως γίνεται!

Δείξτε την καλογυμνασμένη πλάτη σας με μόνο δύο ασκήσεις

Τα καλύτερα μας σήμερα:

Μαλλιά κουβάρια Ζήνα-Θεοφάνους: H ειρωνική απάντηση του συνθέτη που έκανε έξαλλη την τραγουδίστρια

Τριανταφυλλόπουλος – Αναστασιάδης ξεσκίζονται δημοσίως, βγάζοντας σκάνδαλα ο ένας του άλλου! Διαβάστε το… πάρτι των εκατομμυρίων Ευρώ!

Αυτή και αν είναι ανατροπή! Ποιος είναι ο διαγωνιζόμενος που δεν περνάει στον τελικό του «X-Factor»

loading...