Ένα όμορφο σώμα δεν είναι μόνο η επίπεδη κοιλιά και τα γυμνασμένα χέρια αλλά και η γυμνασμένη/τονωμένη πλάτη. Θέλεις λοιπόν να τονώσεις την πλάτη σου για το καλοκαίρι και δε ξέρεις τι ασκήσεις χρειάζονται. Το youweekly.gr θα σου δείξει ακριβώς τις 7 κινήσεις για να αποκτήσεις μια γυμνασμένη πλάτη, έτοιμη για την παραλία.

1.  Στάσου με τα πόδια ευθεία και με λίγη απόσταση ανάμεσα τους και κράτα απο ένα βαράκι σε κάθε χέρι. Σκύψε μπροστά μέχρι να σχηματίσει το σώμα σου ευθεία γωνία και τα χέρια τεντωμένα προς τα πόδια σου. Σήκω, φέρνοντας ξανά τα χέρια στους ώμους (βλ. φωτογραφία)

Επανέλαβε 15 φορές.

a1

2.  Ξάπλωσε μπρούμυτα με τα πόδια και χέρια τεντωμένα και κρατώντας  ένα βαράκι στα χέρια. Σήκωσε τα πόδια και τα χέρια στον αέρα (τα πόδια λίγο πιο ψηλά) και κράτησε τα εκεί για 4 δευτερόλεπτα. Ξαναχαμήλωσε τα χέρια/πόδια στην αρχική τους θέση.

Επανέλαβε 12 φορές.

a2

3.  Στάσου στο ένα πόδι με το άλλο στο αέρα τεντωμένο, με ίσια πλάτη και τα χέρια τεντωμένα προς το πάτωμα με ενα βαράκι σε κάθε χέρι. Σήκωσε τα χέρια σου σε ευθεία γραμμή στα πλάγια (βλ. φωτογραφία) . Χαμήλωσε τα χέρια.

Επανέλαβε 15 φορές, άλλαξε πόδι και κάνε άλλες 15 επαναλήψεις.

3

4. Ξάπλωσε ανάσκελα,κράτησε ένα βαράκι με τα χέρια και πόδια τεντωμένα προς τα πάνω. Σήκωσε το σώμα σου (όπως στην φωτογραφία) και κατέβασε αργά τα πόδια/χέρια σου μέχρι λίγο πιο πάνω απο το πάτωμα. Πάρε την αρχική σου θέση.

Κάνε 12 επαναλήψεις.

a4
5. Βάλε το ένα πόδι σου μπροστά, με το άλλο πόδι ίσιο. Το ένα χέρι να ακουμπάει στο λυγισμένο πόδι και το άλλο στο πλάι κρατώντας ενα βαράκι (βλ. φωτογραφία). Στρίψε το σώμα σου στην αντίθετη μεριά απο το λυγισμένο πόδι. Πάρε την αρχική σου θέση.

15 επαναλήψεις. Άλλαξε πόδι και ξανά 15 επαναλήψεις.

a5

6. Στήριξε το σώμα σου στο πλάι, με τα πόδια ίσια, ένα βαράκι σε κάθε χέρι , το ένα στηριγμένο στο πάτωμα και το άλλο τεντωμένο μπροστά απο το στήθος. Τράβηξε το χέρι προς το σώμα σου (βλ. φωτογραφία). Πάρε την αρχική σου θέση.

15 επαναλήψεις, άλλαξε πλευρά και ξανά 15.

a6

7. Στάσου με τα πόδια ενωμένα και λίγο λυγισμένα, το σώμα σε ελαφριά κλίση μπροστά και τα χέρια αφημένα κάτω με ενα βαράκι στο ένα χέρι. Σήκωσε το ένα χέρι προς τα πάνω λυγίζοντας τον αγκώνα (βλ. φωτογραφία) και ξαναχαμήλωσε το.

Επανέλαβε 15 φορές, άλλαξε χέρι, επανέλαβε άλλες 15.

a7

 

 

Διαβάστε ακόμα στο youweekly.gr:

Μια ξεχωριστή εμπειρία που πρέπει να ζήσεις: Γιόγκα στις παραλίες της Μυκόνου, πριν το ηλιοβασίλεμα!

Τα 3 πιο αποτελεσματικά προγράμματα γυμναστικής στο σπίτι

Κάνε το δέρμα σου να λάμπει με γυμναστική! Μάθε ποιες είναι οι κατάλληλες ασκήσεις

Τα καλύτερά μας σήμερα:

Δυσάρεστη εξέλιξη για την Νανά Καραγιάννη – Έπαθε οργανική ανεπάρκεια!

Εξιτήριο για τον Γιώργο Βασιλείου! Το μήνυμα του ηθοποιού για την κατάσταση της υγείας του!

Πανικός στον Alpha! Ξυλοκόπησαν άγρια δημοσιογράφο του καναλιού – Τι συνέβη;

loading...