Εάν δεν είστε φαν της γυμναστικής και προτιμάτε να περνάτε περισσότερη ώρα στο κρεβάτι σας υπάρχει και για σας η λύση. Μπορείτε να εξασκείστε ακόμα και πάνω στο κρεβάτι. Υπάρχουν ορισμένες ασκήσεις για τους πιο… ράθυμους, που πραγματοποιούνται πάνω στο κρεβάτι, και γυμνάζουν σωστά και αρκετά έντονα ομάδες μυών του σώματος. Ας δούμε ορισμένες από αυτές.

Πουσάπς

Το στρώμα του κρεβατιού σας επειδή δεν είναι το σταθερό στρώμα του γυμναστηρίου ή το πάτωμα κάνει την άσκηση δυσκολότερη. Σε στάση μπρούμυτα, στηρίξτε το σώμα σας με τα χέρια σας και τα δάχτυλα των ποδιών σας. Κρατήστε την πλάτη σας σε ευθεία. Χαμηλώστε το στήθος σας όσο πιο κοντά μπορείτε στο στρώμα και στη συνέχεια επιστρέψτε στην αρχική σας στάση. Κάντε όσο το δυνατόν περισσότερες επαναλήψεις.

gym1

Planks

Στηριχτείτε με τους αγκώνες και τα δάχτυλα των ποδιών πάνω στο κρεβάτι Το ζήτημα της άσκησης είναι να διατηρήστε τον κορμό σας ίσιο. Δεν πρέπει να λυγίσετε τη μέση σας προς τα κάτω, ούτε να την ανασηκώσετε. Προσπαθήστε να διατηρήσετε ίδια στάση με ίσιο στομάχι και κορμό για περισσότερα από 40 δευτερόλεπτα.

Tic Taps

Από την αρχική στάση που εκτελείτε τα πουσάπς μπορείτε να κάνετε κι άλλες ασκήσεις. Συγκεκριμένα, στηριζόμενοι με τα χέρια σας, σηκώστε το δεξί σας χέρι και χτυπήστε τον αριστερό σας αγκώνα. Ελάτε στην πρώτη στάση και κάντε το ίδιο με το άλλο χέρι. Συνεχίστε να ακουμπάτε τους αγκώνες σας διαδοχικά για όσο αντέξετε.

Table Tops

Ξαπλώστε στο κρεβάτι με τα γόνατά σας λυγισμένα και τα χέρια σας να ακουμπάνε στην επιφάνεια του στρώματος. Πιέστε με τα χέρια και τα πόδια σας το σώμα σας. Τεντώστε τους αγκώνες και σηκώστε τους γλουτούς σας προς το ταβάνι, ώστε να σχηματίζουν μια ευθεία γραμμή με τους γοφούς σας. Κρατήστε αυτή τη στάση πιέζοντας τους γλουτούς σας.

gym2High Fives

Μετά τα table tops υπάρχει το βήμα παραπάνω. Από τη στάση που έχετε τεντώσει το σώμα σας σε ευθεία προς τα πάνω, προσπαθήστε να στηριχτείτε στο ένα σας χέρι και να τεντώσετε το άλλο προς το ταβάνι. Συνεχίστε εναλλάξ με τα δύο χέρια για περίπου 20 δευτερόλεπτα το καθένα.

 

Διαβάστε ακόμα στο youweekly.gr:

Μια ξεχωριστή εμπειρία που πρέπει να ζήσεις: Γιόγκα στις παραλίες της Μυκόνου, πριν το ηλιοβασίλεμα!

Τα 3 πιο αποτελεσματικά προγράμματα γυμναστικής στο σπίτι

Κάνε το δέρμα σου να λάμπει με γυμναστική! Μάθε ποιες είναι οι κατάλληλες ασκήσεις

Τα καλύτερα μας σήμερα:

Βίκυ Καγιά: Στη Σίφνο με την μικρή Μπιάνκα – Δείτε το άλμπουμ των διακοπών τους!

Σοκ! Αγαπημένη Ελληνίδα ξανθιά παρουσιάστρια παραμορφώθηκε από αποτυχημένη πλαστική! Δείτε ποια είναι…

Τρομάξαμε! Δείτε πως είναι σήμερα η Αρετή Κοσμίδου από το «The Voice»

loading...