Μπείτε σε ένα καθημερινό πρόγραμμα άσκησης και αποκτήστε το σώμα που ονειρεύεστε. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα στρώμα, βαράκια και επιμονή!

Ζέσταμα

• Ξεκινήστε με τζόκινγκ για ζέσταμα και μετά τα πρώτα λεπτά, με μικρά πηδήματα αρχίστε να ανοιγκοκλείνετε χέρια και πόδια ταυτόχρονα. Λίγα λεπτά αργότερα – με πόδια σταθερά στο έδαφος- κάντε κύκλους με τα χέρια και στη συνέχεια ανάποδους κύκλους με τα χέρια.
• Κάμψεις με το ένα πόδι λυγισμένο και το άλλο τεντωμένο και το χέρι να τεντώνεται προς τη μεριά του λυγισμένου ποδιού. Μετά από 10 επαναλήψεις, αλλάζετε χέρι και λυγίζετε το άλλο πόδι.
• Πόδια ανοιχτά και σταθερά στο πάτωμα. Με τα χέρια ανοιχτά στα πλάγια του κορμού αρχίστε κάμψεις. Το δεξί χέρι να ακουμπά τη μύτη του αριστερού ποδιού και το αντίστροφο. 10 επαναλήψεις.

Άσκηση 1η

Πάρτε ένα βαράκι και κρατώντας το με τα δύο χέρια,α ρχίστε να το ανεβάζετε πάνω από το κεφάλι σας και εναλλάξ μπροστά από το στήθος, κάνοντας ταυτόχρονα τζόκινγκ. Για 1 λεπτό.

Άσκηση 2η

Πάρτε 2 βαράκια και κρατώντας τα ενωμένα στο ένα χέρι- το άλλο χέρι λυγισμένο ακουμπάει πίσω στο κεφάλι- πόδια τεντωμένα, αρχίστε να κάνετε κάμψεις για 30΄΄ προς τη μια μεριά. Αλλάξτε χέρι και κάντε την ίδια άσκηση.

Άσκηση 3η

Κρατήστε ένα βαράκι με τα χέρια ενωμένα. Το ένα πόδι πατάει σταθερά στο πάτωμα, ελαφρά λυγισμένο. Το άλλο πόδι –εναλλάξ- είναι μια τεντωμένο και τα χέρια ψηλά στο κεφάλι και στη συνέχεια λυγίζει μπροστά και ταυτόχρονα τα χέρια λυγίζουν κοντά στο γόνατο. Μετά από 30΄΄ αλλάζετε πόδι.

Άσκηση 4η

Ξαπλώστε στο στρώμα, στο πλάι. Τα πόδια τεντωμένα, στήριξη στον πήχη και το άλλο χέρι στη μέση. Ανασηκώνεστε ελαφρά, ανοίγοντας το επάνω πόδι και στη συνέχεια το επαναφέρετε πάνω στο άλλο και με τα δυο μαζί ενωμένα ακουμπάτες στο έδαφος και πάλι από την αρχή. Μετά από 30΄΄ αλλάζετε χέρι και πόδι στήριξης.

Άσκηση 5η

Παίρνετε και τα δυο βαράκια στα χέρια και τα κρατάτε στο ύψος των ώμων με λυγισμένα χέρια. Γονατίζετε πρώτα με το ένα πόδι, στη συνέχεια με το άλλο. Πατάτε πρώτα το ένα πόδι και στη συνέχεια το άλλο. Κάνετε την άσκηση για 30΄΄.

Άσκηση 6η

Ξαπλώστε ανάσκελα στο στρώμα με τα βαράκια στα χέρια. Ξεκινήστε με τα πόδια τεντωμένα στον αέρα και τα χέρια τεντωμένα επάνω και ενωμένα. Κατεβάζετε τεντωμένα και ενωμένα τα πόδια και ταυτόχρονα ανοίγετε τα χέρια στο πλάι. Κάντε την άσκηση για 1 λεπτό.

Άσκηση 7η

Ξαπλώστε ανάσκελα στο στρώμα. Τα χέρια λυγισμένα ακουμπούν πίσω από τα αυτιά, τα πόδια τεντωμένα πάνω, σχεδόν ενωμένα, με τις μύτες να έχουν κατεύθυνση προς τα έξω. Λυγίζετε και μαζεύετε τα πόδια κοντά στο στήθος και ταυτόχρονα ανασηκώνετε ελαφρά και τους ώμους να «ξεκολλήσουν» από το πάτωμα. Κάντε την άσκηση για 1 λεπτό.

Άσκηση 8η

Κάνοντας 2 μικρά πηδηματάκια προς το τα δεξιά και στη συνέχεια προς τα αριστερά, ακουμπάτε με τα χέρια εναλλάξ τα δάχτυλά σας στο πάτωμα, ανάμεσα από τα πόδια.

Μετά το τέλος των ασκήσεων μην ξεχάσετε χαλάρωμα και stretching!

 

Διαβάστε ακόμα στο youweekly.gr:

Χάσε γρήγορα πόντους από την περιφέρεια με αυτές τις ασκήσεις

Αποκτήστε γυμνασμένους κοιλιακούς και σφιχτούς μηρούς χωρίς να σηκωθείτε από την ξαπλώστρα

Φορέστε περήφανες το μαγιό σας: 4 ασκήσεις για στητό και σφριγηλό στήθος

Τα καλύτερα μας σήμερα:

Ασύλληπτο πένθος για γνωστό ηθοποιό! Βρέθηκε νεκρός ο 19χρονος γιος του!

Η…ξανθιά που έκλεψε τον Λυκούδη από την Φουρέιρα!

Χαμός στην Μύκονο! Πασίγνωστη ηθοποιός πλακώθηκε με τον σύντροφο της μπροστά σε όλους – Της πέταξε το κινητό στην θάλασσα!

loading...