Είναι σαν να κάνεις μία επιπλέον φορά γυμναστική κάθε εβδομάδα! Η εξασφάλιση περισσότερου χρόνου (5 λεπτά αρκούν) για άσκηση δεν είναι εύκολη, όταν παλεύεις καθημερινά για να αντεπεξέλθεις στις ανάγκες ή τις υποχρεώσεις ενός φορτωμένου προγράμματος.

Δε χρειάζεται όμως να επισκέπτεσαι πιο πολλές φορές το γυμναστήριο. Αντί γι’ αυτό, προσπάθησε να προσθέσεις μόνο 5 λεπτά σε κάθε πρόγραμμα άσκησης που ακολουθείς -αερόβια, μυϊκή ενδυνάμωση, στρέτσινγκ- και τόσο η σιλουέτα όσο και η φυσική σου κατάσταση θα δρέψουν τα οφέλη!

Δες τι μπορείς να κάνεις μέσα σε 300 δευτερόλεπτα:

1. Να αποκτήσεις πιο σφιχτούς κοιλιακούς.
Δεν υπάρχει κάποιος κανόνας που να λέει ότι πρέπει να γυμνάζεις τους κοιλιακούς σου μόνο όταν εκτελείς ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης ή όταν σηκώνεις βάρη.

Αμέσως μετά το αερόβιο κομμάτι της άσκησής σου, ολοκλήρωσε 3 σετ από 15-20 αργές, ελεγχόμενες επαναλήψεις της παρακάτω άσκησης: ξάπλωσε ανάσκελα με τα χέρια πίσω από το κεφάλι και τα πόδια ψηλά, πάνω από τους γοφούς και με τις γάμπες σταυρωμένες, έτσι ώστε να σχηματίζουν γωνία με τους μηρούς.

Ανασήκωσε τη δεξιά ωμοπλάτη καθώς φέρνεις το δεξιό αγκώνα στο αριστερό γόνατο. Ξάπλωσε πίσω και κάνε το ίδιο προς την αντίθετη πλευρά.

Να κάψεις επιπλέον 50 θερμίδες.
Δοκίμασε το έντονο τρέξιμο, το ελλειπτικό ή το ποδήλατο. (Μια αερόβια άσκηση μικρότερης έντασης θα κάψει λιγότερες θερμίδες.)

ep1

Να δυναμώσεις ολόκληρο το σώμα σου.
Δε διαθέτεις χρόνο για βάρη μετά το αερόβιο πρόγραμμά σου; Κάνε για 1 λεπτό καθεμία από τις παρακάτω κινήσεις: βαθιά καθίσματα, push-ups, περιστροφές χεριών, ροκανίσματα και επιτόπιες αναπηδήσεις, χωρίς να παρεμβάλλεται διάλειμμα μεταξύ των ασκήσεων.

Να ηρεμήσεις τον νου σου.
Ανάπνευσε βαθιά και φαντάσου πως εισπνέεις θετική ενέργεια και εκπνέεις την αρνητικότητα. Προσπάθησε να αποκλείσεις κάθε σκέψη που αφορά τη δουλειά, την οικογένεια και τις εκκρεμότητες της ημέρας.

Να γίνεις πιο ευκίνητη.
Αντί να τρέξεις κατευθείαν στο ντους, αφιέρωσε λίγο χρόνο για να τεντώσεις τους μυς που μόλις γύμνασες. Διατήρησε κάθε διάταση για όχι παραπάνω από 30 δευτερόλεπτα.

 

Διαβάστε ακόμα στο youweekly.gr:

Γυμνάσου χωρίς να βγεις από το σπίτι! 4 ασκήσεις και 20 λεπτά αρκούν

Γύμνασε τα πόδια σου καθιστή! 3 ασκήσεις για να μην σηκωθείς από τον καναπέ

Powerbocking: Βρέθηκε ο τρόπος να κάψεις 500 θερμίδες σε ένα τέταρτο!

Τα καλύτερα μας σήμερα:

«Θα προτιμούσα ο σύντροφός μου να με απατήσει με άντρα παρά με γυναίκα»: Ποιο γνωστή τραγουδίστρια έκανε αυτή τη δήλωση;

H αποκάλυψη της Σταματίνας Τσιμτσιλή που προκάλεσε αίσθηση: «Όταν ανανέωσα το συμβόλαιό μου, συζητούσα…»

Αυτό θα πει μεταμόρφωση! Αγαπημένος ηθοποιός έχασε 25 ολόκληρα κιλά και τρομάξαμε να τον αναγνωρίσουμε

loading...