Οι πωλήσεις αθλητικών παπουτσιών με λεπτή σόλα αυξήθηκαν σχεδόν 300% το 2011 στις ΗΠΑ και οι δρομείς δεν είναι οι μόνοι που ακολουθούν την τάση: οι πιστοί οπαδοί του γυμναστηρίου επιλέγουν κι αυτοί να «ξεφορτώσουν» λίγο βάρος.  Δες τις 3 συμβουλές του ειδικού!

1. Λάβε υπόψη την προπόνησή σου

Οι λεπτές, ευλύγιστες σόλες διευκολύνουν την επαφή των πελμάτων με το δάπεδο, κάνοντας αυτού του είδους τα αθλητικά κατάλληλα για ασκήσεις ισορροπίας και χαμηλής έντασης. Όμως, προτίμησε τα συνήθη αθλητικά για δραστηριότητες που απαιτούν διαρκή κίνηση και παύση (όπως το τένις και το μπάσκετ). Παρέχοντας μικρή υποστήριξη στους αστραγάλους, τα λεπτά αθλητικά αυξάνουν τον κίνδυνο να πάθεις διάστρεμμα ή θλάση.

2. Κάνε ένα σωματικό έλεγχο

Αν είσαι υπέρβαρη, έχεις χαμηλή οστική πυκνότητα ή έχεις υπερπρηνισμό, ήδη έχεις υψηλότερες πιθανότητες καταγμάτων, πελματιαίας απονευρωσίτιδας, πόνου στα γόνατα και περιοστίτιδας κνήμης. Αυτού του είδους τα παπούτσια (που έχουν μικρότερη δυνατότητα απορρόφησης των κραδασμών) ενδέχεται να αυξήσουν περαιτέρω τον κίνδυνο.

3. Περπάτα… ελαφριά

Για να αποτρέψεις τους τραυματισμούς, τον πόνο και την κόπωση, δώσε στα πέλματά σου χρόνο προσαρμογής. Ξεκίνα φορώντας τα αθλητικά μόνο μισή ώρα σε κάθε προπόνηση και συνέχισε προσθέτοντας μερικά λεπτά κάθε εβδομάδα. Στη διάρκεια ασκήσεων υψηλής έντασης, όπως το σχοινάκι ή οι πλειομετρικές ασκήσεις, φρόντισε να προσγειώνεσαι στις μύτες των ποδιών, μειώνοντας έτσι τους κραδασμούς.


Δείτε ακόμη: Μύθοι και αλήθειες γύρω από τη γυμναστική: Τι πρέπει να κάνεις τελικά για να «κάψεις» τα περιττά κιλά!  

Δείτε ακόμη: Περπάτημα και θερμίδες:Τι πρέπει να κάνεις αν θες να χάσεις 1 κιλό. 

Δείτε ακόμη: Ναι γίνεται! Σφιχτοί γλουτοί με προπόνηση 18 λεπτών… 

 

loading...