Αν συνεχίζετε να κάνετε την ίδια αερόβια άσκηση, ίσως ήρθε ο καιρός να δοκιμάσετε κάτι καινούριο.
Συχνά νομίζουμε πως αν αλλάξουμε το πρόγραμμα το οποίο ακολουθούμε δεν θα έχουμε τα ίδια αποτελέσματα (π.χ. δεν θα κάψουμε τις ίδιες θερμίδες). Αλλά αν ακόμη συμβαίνει και αυτό αξίζει τον κόπο να δοκιμάσετε μια αλλαγή που θα διατηρήσει το κίνητρό σας. Δοκιμάστε τις παρακάτω ιδέες:

Δοκιμάστε κάτι νέο. Δώστε μια πρόκληση στον εαυτό σας δοκιμάζοντας κάτι νέο, το οποίο δεν έχετε δοκιμάσει (π. Χ, το κωπηλατικό μηχάνημα)

Αλλάξτε μηχανήματα. Μια φορά την εβδομάδα, χρησιμοποιήστε κάθε αερόβιο μηχάνημα που υπάρχει στο γυμναστήριο για μια μικρή ποικιλία στο πρόγραμμά σας. Θα δείτε πως είναι πολύ αποτελεσματικό και ταυτόχρονα διασκεδαστικό.

Προσθέστε ένταση. Προσθέστε διαστήματα υψηλής έντασης στο πρόγραμμα σας ή μειώστε το πρόγραμμα από αυτό που συνήθως εκτελείτε και δουλέψτε πιο σκληρά. Μερικές φορές οι αλλαγές στην διάρκεια/ένταση των προγραμμάτων σας κάνει να νιώθετε πιο φρέσκοι.

Δοκιμάστε ένα ομαδικό πρόγραμμα. Αν δεν έχετε δοκιμάσει τα ομαδικά προγράμματα του γυμναστηρίου, ζητήστε το πρόγραμμα από το γυμναστήριο και δοκιμάστε να μπείτε στην αίθουσα μια φορά τον μήνα δοκιμάζοντας όποιο πρόγραμμα σας αρέσει. Θα δείτε πως θα το διασκεδάσετε!

Κάντε το δικό σας πρόγραμμα. Ίσως να είναι και το πιο ωραίο πράγμα να κάνετε όταν βαριέστε με τα συνηθισμένα. Βάλτε μουσική, βγάλτε τα παπούτσια σας και κάντε ό,τι σας αρέσει, χορό, τρέξιμο γύρω από το σπίτι, οτιδήποτε που να σας ανεβάσει την καρδιακή συχνότητα και να ιδρώσετε.

Το μυστικό
Μην αφήνετε την άσκησή σας. Σύμφωνα με τις έρευνες, μια 15λεπτη άσκηση αυξάνει την αερόβια ικανότητα κατά 35-55% και συνεχίζει να αυξάνει το μεταβολισμό για 30 λεπτά μετά το τέλος της άσκησης.

 

Διαβάστε ακόμα στο youweekly.gr:

Κορίτσια στην… άμμο! Πώς θα γίνετε fit στην αμμουδιά

Απόκτησε μέση δαχτυλίδι με 3 ασκήσεις

Χαλαρότητα στα μπράτσα; Καταπολέμησέ τη με αυτές τις ασκήσεις

Τα καλύτερα μας σήμερα:

Η Βίκυ Χατζηβασιλείου μας συστήνει την μαμά της – Μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό!

Τατιάνα Στεφανίδου: Δείτε για πρώτη φορά το πραγματικό της πρόσωπο – Ποζάρει χωρίς ίχνος μακιγιάζ και προκαλεί εντυπώσεις!

Ο Γιώργος Μαυρίδης τελείωσε το World Party και ξετρελαίνει την Χαλκιδική – Δείτε τις φωτογραφίες που «έριξαν» το Internet!

loading...