Ο χρόνος αφήνει παντού τα σημάδια του και το πρόσωπό μας είναι πολύ ευάλωτο στο πέρασμά του. Αν η εικόνα σου στον καθρέφτη, σε κάνει να νοσταλγείς περασμένες εποχές, αλλά δεν θέλεις ή δεν έχεις τη δυνατότητα για πιο ριζικές αντιμετωπίσεις, ιδού η λύση: Γυμναστική προσώπου. Γίνεται εύκολα, οπουδήποτε, και ανταμείβει την επιμονή σου…γράφει η Βασιλική Τζουράκη.

Δείτε ακόμη: Προσοχή! Τα 6 πράγματα που βάζεις καθημερινά στο πρόσωπο σου και καταστρέφουν την επιδερμίδα σου!

Και το πρόσωπο θέλει άσκηση Το πρόσωπο, όπως και το σώμα μας, περιλαμβάνει μυς που ατονούν και δεν μπορούν πια να υποστηρίξουν την επιδερμίδα (και μαζί το ηθικό μας!). Αν όμως γυμναστούν, τονώνονται, δίνοντας την εντύπωση πως ο χρόνος γύρισε πίσω. Για να είναι πιο αποτελεσματικές οι ασκήσεις, χρησιμοποιούνται και τα δάχτυλα των χεριών, ώστε να δημιουργούν αντίσταση, κάνοντας τους μυς να δουλεύουν πιο εντατικά και να αιματώνονται καλύτερα. Έτσι, με την ενισχυμένη κυκλοφορία του αίματος το πρόσωπο τροφοδοτείται αποτελεσματικότερα με οξυγόνο και θρεπτικές ουσίες. Επίσης, με τις ασκήσεις αυτές αποκτάς μεγαλύτερο έλεγχο των μυών και συναίσθηση των κινήσεων που μπορεί να κάνεις αθέλητα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ή να βαθαίνουν οι λεγόμενες ρυτίδες έκφρασης. Ασκήσεις που κάνουν τη διαφορά!

Όμορφα μάτια, νεανικό βλέμμα

1.Ακούμπησε τους δείκτες των χεριών σου ανάμεσα στα φρύδια και τους αντίχειρες στις γωνίες των ματιών. Κλείνεις σφιχτά τα βλέφαρα, ενώ ταυτόχρονα σπρώχνεις το δέρμα με τους δείκτες προς τα πάνω και με τους αντίχειρες προς τα έξω. Κράτησέ τα για 40 δευτερόλεπτα. Γιατί να την κάνω; Η άσκηση αυτή σφίγγει τα πάνω και τα κάτω βλέφαρα, ενώ ελαττώνει τις σακούλες κάτω από τα μάτια, κάνοντάς τα να φαίνονται μεγαλύτερα.

2. Ακούμπησε τα δάχτυλα και των δύο χεριών οριζόντια στο μέσο του μετώπου. Ανασήκωσε τα φρύδια όσο μπορείς, ενώ με τα δάχτυλα σπρώξε το δέρμα προς τα κάτω. Κράτησε την πίεση για 30 δευτερόλεπτα. Γιατί να την κάνω; Τα φρύδια ανεβαίνουν, μειώνεται η βλεφαρόπτωση και λειαίνονται οι ρυτίδες του μετώπου, ιδίως οι κάθετες ανάμεσα στα φρύδια.

3. Ακούμπησε τις άκρες από τους δείκτες σου στις εξωτερικές γωνίες των ματιών, έτσι που να αγγίζεις τις κάτω βλεφαρίδες. Κοίταξε έντονα προς τα πάνω, με τρόπο ώστε να νιώθεις το μυ στο κάτω βλέφαρο να σφίγγεται. Κράτησε αυτήν τη θέση για 40 δευτερόλεπτα. Γιατί να την κάνω; Διώχνει το πρήξιμο κάτω από τα μάτια και μειώνει τους μαύρους κύκλους.

Δείτε ακόμη: Θες λαμπερή και νεανική επιδερμίδα; 8 θαυματουργες τροφές για να το πετύχεις!

Ζουμερά χείλη 1. Αναδίπλωσε προς τα μέσα το επάνω χείλος σου σαν να θέλεις να το κρύψεις, πιέζοντάς το πάνω στα ούλα. Συγκράτησε το με το δείκτη του ενός χεριού, ενώ με τον άλλον το πιέζεις στο κέντρο του. Άσκησε ρυθμικές πιέσεις μέχρι που να έχεις μια αίσθηση ζεστασιάς και μετά κάνε μασάζ στο κέντρο του χείλους με μικρές γρήγορες κυκλικές κινήσεις 20 φορές. 2. Στη συνέχεια, κάνε το ίδιο στις δύο γωνίες του στόματος ταυτόχρονα, χρησιμοποιώντας το δείκτη και τον αντίχειρα του κάθε χεριού. Στην αρχή, άσκησε ρυθμικές πιέσεις και όταν νιώσεις να ζεσταίνεται η περιοχή, κάνε μασάζ με τα δύο δάχτυλα διαγράφοντας μικρούς γρήγορους κύκλους 20 φορές. Γιατί να την κάνω; Κάνουν τα χείλη να φαίνονται πιο σφιχτά και πιο γεμάτα. Στόμα χωρίς ρυτίδες 1. Τοποθέτησε τους δείκτες των χεριών επάνω στις δύο ρυτίδες που ξεκινούν από τη μύτη και καταλήγουν στα πλάγια του στόματος. Ενώ θα πιέζεις τα δάχτυλα πάνω στις ρυτίδες, προσπάθησε να ρουθουνίσεις κουνώντας τη μύτη σου, σαν ένα κουνελάκι. Θα νιώσεις τους μυς να τρεμουλιάζουν κάτω από τα δάχτυλά σας. Συνέχισε για 5-10 λεπτά. Γιατί να την κάνω; Κάνει λιγότερο έντονες τις ρυτίδες του γέλιου. 2. Βάλε τους δείκτες των χεριών γύρω στα 5 εκατοστά μέσα στο στόμα, στις γωνίες του. Προσπάθησε να κλείσεις τα χείλη, παρά το εμπόδιο των δακτύλων. Συνέχισε την πίεση για 5-10 λεπτά. Γιατί να την κάνω; Βοηθά στη μείωση των ρυτίδων που ξεκινούν από τις γωνίες του στόματος και πηγαίνουν προς το πιγούνι, ενώ ταυτόχρονα συσφίγγει και την περιοχή κάτω από το πιγούνι. 3. Έχοντας τα δάχτυλα μέσα στο στόμα, όπως προηγουμένως, προσπάθησε να τα τραβήξεις προς τα έξω, ενώ κρατάς αντίσταση σφίγγοντας τα χείλη. Αν οι δείκτες σου γλιστράνε, σκούπισε τους ή συνέχισε με τα «στεγνά» δάχτυλα, ώστε να μην ελαττώνεται η τριβή. Γιατί να την κάνω; Με αυτή την άσκηση σφίγγει ο μυς που περνά από τα ζυγωματικά και καταλήγει στο στόμα, με αποτέλεσμα να ανασηκώνονται οι άκρες του στόματος και να τονώνονται τα μάγουλα.

Για το περίγραμμα 1. Σκέπασε με τα χείλη σου τα δόντια και μισάνοιξε το στόμα. Ανοιγόκλεισε το αργά πέντε φορές, με τα χείλη σου να πιέζονται πάνω στα δόντια. Όταν τελειώσεις, μείνε με το στόμα κλειστό και τα χείλη στην ίδια θέση για 10 δευτερόλεπτα. Χωρίς να χαλαρώσεις την πίεση, σήκωσε ελαφρά το κεφάλι και μείνε για ακόμα μερικά δευτερόλεπτα. Γιατί να την κάνω; Σφίγγει το περίγραμμα του πιγουνιού και διώχνει το διπλοσάγονο. Το μυστικό! Οι ασκήσεις είναι πιο αποτελεσματικές γιατι χρησιμοποιούμε τα δάχτυλα των χεριών. Ετσι,δημιουργούν αντίσταση κάνοντας τους μυς να δουλεύουν πιο εντατικά και να αιματώνονται καλύτερα. Μυστικά για καλύτερο αποτέλεσμα Το πρόσωπό θα πρέπει να είναι καθαρό από μακιγιάζ. Επίσης, απόφυγε να βάλεις αμέσως πριν κρέμα και φρόντισε να είναι τα χέρια σου απολύτως καθαρά. Όταν κάνεις τις ασκήσεις, μην κινείς ασυναίσθητα άλλα σημεία του προσώπου εκτός από εκείνα στα οποία δουλεύεις, γιατί κινδυνεύεις να κάνεις αλλού ρυτίδες! Γι’ αυτό είναι καλύτερο να κάνεις τις ασκήσεις μπροστά σε καθρέφτη, ώστε να το ελέγχεις. Χρειάζεται συστηματικότητα και επιμονή. Κάνε τις ασκήσεις 2 φορές την ημέρα για 2 μήνες, αν έχεις έντονα τα σημάδια του χρόνου, και μία φορά αν δεν έχεις μεγάλο πρόβλημα. Ύστερα, να τις κάνεις μία φορά την ημέρα ή το αργότερο κάθε 2η μέρα. Πρόσεξε τι τρως Πέρα από τις ασκήσεις και τα καλλυντικά, η διατροφή παίζει πρωταρχικό ρόλο στην εμφάνιση της επιδερμίδας. Να αποφεύγεις τα πολλά σάκχαρα, που αλλοιώνουν τη δομή του κολλαγόνου και κατ’ επέκταση την εμφάνιση του δέρματος. Να αποφεύγεις το πολύ αλάτι, που προκαλεί κατακράτηση υγρών και αντιαισθητικά πρηξίματα στο πρόσωπο, ιδίως δε, σακούλες κάτω από τα μάτια. Να πίνεις τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό την ημέρα (κλασική συμβουλή, αλλά που τόσο εύκολα ξεχνιέται).

Δείτε ακόμη: Έχεις τριχοφυΐα στο πρόσωπο; Φτιάξε σπιτική φυσική κρέμα και εξαφάνισε την!

loading...
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ