Επειδή δεν είναι εύκολο να μπούμε σε πρόγραμμα αμέσως μετά τις διακοπές, το πιθανότερο είναι ότι δεν έχουμε χάσει ακόμη τα κιλά που πήραμε από τις καλοκαιρινές ατασθαλίες. Τώρα όμως ήρθε η στιγμή να επανέλθουμε και ξεκινήσουμε το πιο κατάλληλο workout που θα μας βοηθήσει να γίνουμε όπως πριν –και ακόμη καλύτερες! Ανακάλυψε τις plyometric ασκήσεις που καίνε το λίπος στο λεπτό!

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι ιδανικό για όσους επιθυμούν να εντάξουν στην ρουτίνα τους ασκήσεις δυναμικές που μπορούν να τους βοηθήσουν να χάσουν βάρος και βελτιώσουν την σιλουέτα τους, σύμφωνα με το faysbook.
Το στοιχείο που χαρακτηρίζει τις ασκήσεις αυτές είναι τα αλματάκια τα οποία ανεβάζουν την καρδιακή συχνότητα και βοηθούν τον οργανισμό να παράγει μεγαλύτερο έργο με αποτέλεσμα την καύση περισσότερων θερμίδων και παράλληλα την γράμμωση των ποδιών.
Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα έχουν επιλεγεί 5 ασκήσεις που εκτελούμε την κάθε μια για 30’’. Στην συνέχεια ξεκουραζόμαστε για 30’’ και περνάμε στη δεύτερη άσκηση με ακριβώς την ίδια διάρκεια σε έργο και διάλειμμα. Κάνουμε το ίδιο για όλες τις ασκήσεις και στο τέλος ξεκουραζόμαστε 2’. Επαναλαμβάνουμε τις ασκήσεις άλλες 4 φορές. Συνολικός χρόνος μαζί με τα διαλείμματα 30’.

Τip: Αν νιώσεις να ανεβαίνει πολύ η ένταση αύξησε το διάλειμμα σε 1’ μεταξύ των ασκήσεων.

1) Jump over the mat

g1

Εκτελούμε εναλλάξ άλματα πάνω από ένα στρώμα με τα χέρια στην μέση. Καθ’ όλη τη διάρκεια της κίνησης θα πρέπει να εκπνέουμε στο άλμα και να σφίγγουμε πολύ καλά τους κοιλιακούς μας μύες. Στην προσγείωση προσέχουμε επίσης να φέρουμε το βάρος στη φτέρνα και να προσγειωνόμαστε με όλο το πέλμα. Τέλος ο κορμός μας πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο κάθετος.

2) Plie jump

g2

Εκτελούμε επιτόπου άλμα με χτύπημα των φτερνών στον αέρα. Στην προσγείωση προσέχουμε να λυγίζουμε κατευθείαν τα γόνατα (απορροφούμε τη βαρύτητα) και όχι να τα τεντώνουμε (επιβάρυνση στην μέση και τα γόνατα). Εκπνέουμε στην απογείωση.

3) Jump on the spot

g3

Εκτελούμε ημικάθισμα και επιτόπου κατακόρυφο άλμα προς τα πάνω. Σφίγγουμε πολύ καλά τον κορμό μας και εκπνέουμε στην απογείωση. Η προσγείωση γίνεται με λυγισμένα γόνατα.

4) Jump lunge

g4

Εκτελούμε προβολή με επιτόπου άλμα. Το βάρος στην προσγείωση πέφτει στο μπροστινό πόδι προσέχοντας το γόνατο να μην ξεπερνάει την μύτη του παπουτσιού και να μην σηκώνεται η φτέρνα. Μπορείτε να εκτελέσετε την άσκηση εναλλάσσοντας τα πόδια στον αέρα. Εκπνοή στην απογείωση και οι κοιλιακοί σε σύσπαση.

5) Quick side lunge

g5

Ονομάζεται και κίνηση των skaters. Στη συγκεκριμένη άσκηση συμμετέχουν και τα χέρια για μεγαλύτερη ενεργοποίηση και του κορμού αλλά και για ισορροπία. Με ένα μικρό αλματάκι λυγίζουμε και τεντώνουμε τα πόδια εναλλάξ ερχόμενοι σε θέση καθίσματος στο ένα πόδι. Όσο πιο χαμηλά καθόμαστε τόσο μεγαλύτερη επιβάρυνση δέχεται ο ασκούμενος. Η εκπνοή γίνεται στην εναλλαγή του ποδιού.

 

Διαβάστε ακόμα στο youweekly.gr:

Ξεφορτώσου τη χαλάρωση! Απόκτησε τέλεια μπράτσα με 5′ λεπτά άσκησης την ημέρα

Ποδήλατο το… θαυματουργό! Κάψτε έως και 600 θερμίδες τη φορά!

Η αυτοάμυνα αδυνατίζει! Οι πολεμικές τέχνες που καίνε 500-700 θερμίδες την ώρα

Τα καλύτερά μας σήμερα:

«Το Νησί»: Έξαλλος ο Γιάννης Στάνκογλου πέντε χρόνια μετά το τέλος της σειράς: «Είναι απαράδεκτο να…»

Νεκρή η Αντζελίνα Τζολί; Το βίντεο του θανάτου της που έχει σοκάρει το διαδίκτυο!

Νέα επιπλοκή στην υγεία της Μίνας Αρναούτη: «Γιατί σε μένα Θεέ μου πάλι; Δεν αντέχω να…»

loading...