Όλα αυτά τα χρόνια που αθλούμαι το μυστικό που  έμαθα για το πως να καίωπερισσότερες θερμίδες, βελτιώνοντας ταυτόχρονα τη δύναμη, την ταχύτητα και την αντοχή μου είναι να προσθέτω ένταση στις προπονήσεις μου. Οι αθλητές εκτελούν δυναμικές ή πλειομετρικές ασκήσεις για να μπορούν να πηδούν ψηλότερα, να αντέχουν περισσότερο και να προστατεύονται από τους τραυματισμούς. Ευτυχώς, δε χρειάζεται να προπονείστε σαν αθλητές για να έχετε τα οφέλη της δυναμικής προπόνησης. Δείτε τι μπορείτε να προσθέσετε στην άσκησή σας:

Άλματα

Η προσθήκη διαφορετικών τύπων αλμάτων στην προπόνησή σας αυξάνει κατά πολύ τον καρδιακό παλμό σας. Πηδήξτε προς τα πάνω και προσγειωθείτε κάνοντας ελαφρύ κάθισμα, πηδηξτε μπροστά με τα πόδια ενωμένα ή πηδήξτε πάνω σε step και με τα δύο πόδια.

Άλματα με το ένα πόδι

Τα άλματα με το ένα πόδι είναι αρκετά δύσκολα, αλλά αποτελούν εντελώς διαφορετική πρόκληση. Δοκιμάστε να κάνετε κουτσό στο δωμάτιο, να πηδήξετε πάνω σε step ή απλώς να κάνετε επιτόπια άλματα με το ένα πόδι. Η κίνηση πρέπει να είναι αργή αλλά απότομη.

li

Δυναμικά καθίσματα

Άλλος ένας τρόπος για να προσθέσετε ένταση στην άσκηση. Πηδήξτε πάνω και προσγειωθείτε κάνοντας ανοιχτό κάθισμα, όσο πιο χαμηλά μπορείτε. Με μια απότομη κίνηση, πηδήξτε και ένώστε τα πέλματα.

Δυναμικές προβολές

Μπορείτε να κάνετε το ίδιο και με τις προβολές (αν και είναι πιο δύσκολες)! Κάντε απλώς προβολή και πηδήξτε ψηλά, κάνοντας ψαλιδάκια στον αέρα και προσγειωθείτε κάνοντας ξανά προβολή.

Το μυστικό
Είναι εύκολο βαρεθείτε τη γυμναστική σας ειδικά όταν εκτελείτε τις ίδιες ασκήσεις με τον ίδιο ρυθμό κάθε μέρα. Είναι, όμως, εξίσου εύκολο να προσθέσετε ποικιλία στις προπονήσεις σας, καίγοντας περισσότερες θερμίδες και ενισχύοντας την αντοχή σας.

 

Διαβάστε ακόμα στο youweekly.gr:

Το πρόγραμμα γυμναστικής για να χάσετε 25 πόντους σε 3 εβδομάδες!

5 ασκήσεις για να εξαφανίσετε την κυτταρίτιδα χωρίς να βγείτε από το σπίτι

Hot yoga: Το καυτό trend της γυμναστικής για να κάψετε έως και 1000 θερμίδες!

Τα καλύτερά μας σήμερα:

«Είναι αφόρητο…»: Το μήνυμα της Νανάς Καραγιάννη μέσα από το νοσοκομείο!

Ο Γιάννης Λάτσιος μας δείχνει για πρώτη φορά το πρόσωπο του γιου του – Σε ποιον μοιάζει;

Ένα βήμα πριν το διαζύγιο αγαπημένο ζευγαρι της showbiz! Δεν το περιμέναμε…

loading...