Για μια γυναίκα το στήθος είναι από τα πιο “δυνατά” της σημεία… είναι το σημείο που έχουν οι περισσότεροι άνδρες αδυναμία και αυτό κάνει μεγαλύτερη την ανάγκη μας να είναι στητό και ωραίο!

Η ομάδα του youweekly.gr βρήκε και σας παρουσιάζει απλές και γρήγορες ασκήσεις για στητό στήθος που θα το κάνουν να φαίνεται σφριγηλό και καλοσχηματισμένο!

3_h_633_4511Η καλύτερη άσκηση για το στήθος είναι η κολύμβηση οπότε τώρα το καλοκαίρι κορίτσια να κολυμπάτε πολύ, άλλωστε τα αγαθά θέλουν θυσίες!

Πάμε να δούμε τι ασκήσεις πρέπει να κάνεις για να έχεις ένα υπέροχο μπούστο!

1. Άγγιγμα αγκώνων
Σταθείτε όρθια με το σώμα σας σε ευθεία θέση, αφήστε τα πόδια σας χαλαρά και βάλτε τις παλάμες σας πάνω στους γοφούς σας. Στη συνέχεια φέρτε τους αγκώνες προς τα πίσω, κάνοντας αργές κινήσεις, σαν να προσπαθείτε να τους κάνετε να ακουμπήσουν μεταξύ τους πίσω από την πλάτη σας. Κρατηθείτε σε αυτή τη στάση για 10-15 δευτερόλεπτα για να τεντώσετε τους μύες του στήθους σας και μετά επιστρέψτε στην αρχική σας θέση. Επαναλάβετε την άσκηση 8 φορές.

2. Πιέστε τις παλάμες σας
Σταθείτε με το σώμα σας σε ευθεία στάση και ενώστε τις παλάμες σας μπροστά, στο ύψος του στήθους σας. Στη συνέχεια προσπαθήστε να πιέσετε όσο πιο δυνατά μπορείτε για 3-5 δευτερόλεπτα. Χαλαρώστε επιστρέφοντας στην αρχική σας θέση και επαναλάβετε 8-10 φορές την πίεση.

3. Βαράκια
Πάρτε τα βαράκια και κρατήστε τα στα χέρια σας, τα οποία θα έχετε τοποθετήσει στο πλάι του σώματος σας, ενώ στέκεστε σε όρθια θέση. Στη συνέχεια σηκώστε εκπνέοντας το ένα βαράκι μέχρι το ύψος του στήθους, έχοντας παράλληλα πάντα λυγισμένο ελαφρά τον αγκώνα σας. Αν θέλετε μπορείτε να ακουμπάτε την πλάτη σας στον τοίχο, έτσι ώστε να μην επιβαρύνετε την μέση σας. Επαναλάβετε την άσκηση 12-20 φορές για κάθε χέρι, είτε εναλλάξ, είτε τελειώνοντας πρώτα το ένα και κάνοντας μετά το άλλο.

alessandra_ambrosio_in_bikini-1920x14404. Πιέσεις στον τοίχο
Σταθείτε σε όρθια θέση μπροστά από ένα τοίχο, με το πρόσωπο προς αυτόν και έχοντας τα πόδια σας ελαφρώς σε διάταση. Τοποθετήσετε πάνω στον τοίχο τις παλάμες σας, στο ύψος του στήθους, έχοντας τεντωμένα τα χέρια σας και σπρώξτε δυνατά για 10 δευτερόλεπτα, σαν να προσπαθείτε να μετακινήσετε τον τοίχο. Στη συνέχεια χαλαρώστε, τινάξτε χαλαρά τα χέρια σας και επαναλάβετε την ίδια διαδικασία 10 φορές.

5. Πρόσθιο στον τοίχο
Ακουμπήστε την πλάτη σας στον τοίχο, όντας σε όρθια θέση. Σιγουρευτείτε πως εκτός από την πλάτη σας ακουμπάνε και οι γλουτοί σας. Στη συνέχεια σφίξτε τους θωρακικούς μύες και κινήστε τα χέρια σας σαν να κολυμπάτε πρόσθιο. Κρατώντας λοιπόν σφιγμένους τους θωρακικούς σας μύες κάντε 100 κινήσεις.

6. Πιέσεις στήθους
Ξαπλώστε ανάσκελα και ανασηκώστε λίγο τη λεκάνη σας, έτσι ώστε να μην δέχεται μεγάλες πιέσεις. Στη συνέχεια λυγίστε τους αγκώνες σας σε γωνία 90 μοιρών χωρίς να ακουμπούν στο πάτωμα και εκπνέοντας τέντωσε ξανά τα χέρια ψηλά. Επαναλάβετε την άσκηση 12-20 φορές.

BjCXHaoCYAEjKbQ7. Push Ups
Πρόκειται για τα κλασικά γυναικεία push ups. Γονατίστε στο πάτωμα και ακουμπήστε μπροστά τα χέρια σας, έχοντας τα ανοιχτά περισσότερο από το άνοιγμα των ώμων σας. Κάντε 12 με 20 κάμψεις.

Άσκηση αποθεραπείας
Για να ολοκληρώσετε σωστά τον κύκλο των ασκήσεων για στητό στήθος θα πρέπει να κάνετε μια άσκηση αποθεραπείας. Με την συγκεκριμένη άσκηση θα βοηθήσετε το σώμα σας να έχει σωστή στάση.

Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να πάρετε ένα χοντρό βιβλίο, να το τοποθετήσετε στο κεφάλι σας και να προσπαθήσετε να περπατήσετε για λίγα λεπτά χωρίς να το κρατάτε και χωρίς να σας πέσει.

Αν ωστόσο σας είναι δύσκολο να περπατήσετε με το βιβλίο στο κεφάλι, προσπαθήστε τουλάχιστον να σταθείτε χωρίς να σας πέσει, ακουμπώντας αν θέλετε και το ένα χέρι σε κάποια καρέκλα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: 

Δες μόνο εδώ ποια γυμναστική ακολουθεί η Salma Hayek και διατηρεί το ζουμερό κορμί της!

Δες ποια άσκηση θα σε βοηθήσει να κάψεις τις περισσότερες θερμίδες!

Tι σωματότυπο έχεις – Μάθε τι γυμναστική χρειάζεσαι!

 

loading...