Η χαλάρωση στα χέρια είναι πραγματικός… πονοκέφαλος για πολλές από εσάς.
Ποτέ δεν νιώθετε αρκετά έτοιμες για να φορέσετε ένα στράπλες φόρεμα ή μια αμάνικη μπλούζα. Όσες όμως προσπάθειες έχετε κάνει για να γυμνάσετε τα χέρια σας δεν έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Και το ερώτημα παραμένει: Πώς μπορείτε να τονώσετε τα μπράτσα και τους ώμους σας χωρίς να περάσετε άπειρες ώρες στο γυμναστήριο;
Ο Χάρλι Πάστερνακ, προσωπικός γυμναστής πολλών σταρ, όπως η Χάλι Μπέρι, υποστηρίζει πως έχει τον τρόπο. Όπως εξηγεί: «Στις προπονήσεις μου ποντάρω στις ασκήσεις τριών φάσεων. Για κάθε μυική ομάδα επιλέγω τρεις ασκήσεις τις οποίες επαναλαμβάνω σχεδόν καθημερινά χωρίς να υπερβάλλω με πολλές επαναλήψεις. Αποφεύγω τα πολύ εντατικά προγράμματα γυμναστικής που εξαντλούν το σώμα, φτάνουν το μυικό σύστημα στα όριά του και μπορεί να προκαλέσουν σοβαρούς τραυματισμούς».
Σύμφωνα με τον ειδικό, 5′ τη μέρα αρκούν για να δείτε πραγματικό αποτέλεσμα στην περιοχή των χεριών, ακολουθώντας τις παρακάτω, απλές ασκήσεις:

pegasus_LARGE_t_209761_105560809

Σταθείτε όρθιες κρατώντας δύο βαράκια στα χέρια και λυγίστε ελαφρώς τα γόνατα. Σκύψτε προς τα εμπρός σπρώχνοντας προς τα πίσω τους γοφούς και αφήνοντας τα χέρια να πέσουν προς το έδαφος. Με μία κίνηση εκτείνετε τα χέρια προσέχοντας να είναι στην ίδια ευθεία με τους ώμους. Επιστρέψτε στην αρχική σας θέση και επαναλάβετε.

pegasus_LARGE_t_209761_105560811

Σταθείτε όρθιες με τα πόδια ανοιχτά στο άνοιγμα της λεκάνης. Κρατήστε ένα βαράκι σε κάθε χέρι, στο ύψος του στήθους, με τους αγκώνες λυγισμένους και τις παλάμες να κοιτάζουν η μία την άλλη. Τεντώστε το αριστερό σας χέρι διαγώνια δεξιά, στην ίδια ευθεία με το δεξιό σας ώμο. Επιστρέψτε στην αρχική σας θέση και επαναλάβετε με το άλλο χέρι.

pegasus_LARGE_t_209761_105560812

Ξαπλώστε ανάσκελα σε έναν πάγκο παίρνοντας από ένα βαράκι σε κάθε χέρι. Κρατήστε τα χέρια τεντωμένα πάνω από το κεφάλι προσέχοντας οι παλάμες να κοιτάζουν η μία την άλλη. Χωρίς να κινήσετε τα μπράτσα, λυγίστε τους αγκώνες μέχρι οι καρποί σας να φτάσουν στο πλάι του κεφαλιού. Επιστρέψτε αργά στην αρχική σας θέση.

Δείτε ακόμη στο Youweekly.gr

Ποδήλατο το… θαυματουργό! Κάψτε έως και 600 θερμίδες τη φορά!

Το εβδομαδίαιο πρόγραμμα γυμναστικής για να αδυνατίσετε σε μόλις μια βδομάδα!

Η αυτοάμυνα αδυνατίζει! Οι πολεμικές τέχνες που καίνε 500-700 θερμίδες την ώρα

Τα καλύτερα μας σήμερα

Δίαιτα Express – Xάσε 5 κιλά σε μια εβδομάδα χωρίς να πεινάσεις

Κι όμως! 8+1 τρόποι για να δείχνεις πιο ψηλή με τα σωστά ρούχα

Πρώτη φορά: Ελληνίδα παρουσιάστρια μιλά ανοιχτά για τη μάχη της με την ανορεξία: «Ήμουν σκελετός ένα μάτσο κόκαλα»

loading...