Η Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού, η οποία έχει καθοριστεί να εορτάζεται στις αρχές του Δεκεμβρίου, κανονικά θα έπρεπε να εορτάζεται κάθε ημέρα! Στόχος ζωής είναι η τήρηση των δικαιωμάτων των παιδιών, τα οποία στη θεωρία είναι αμέτρητα αλλά στην πράξη καταπατώνται καθημερινά. Ένα από αυτά είναι και το δικαίωμά τους στη ζωή, στη μάθηση, στο παιχνίδι αλλά και στην ανάπτυξή τους σε ένα κατάλληλο και υγιεινά καθαρό περιβάλλον.

Ο όρος «περιβάλλον» περιλαμβάνει τόσο το σπίτι όσο και το σχολείο τους, το οποίο, μάλιστα, είναι ιδιαίτερα ευάλωτο σε θέματα υγιεινής καθώς, ως πολυσύχναστος χώρος, γίνεται τόπος συγκέντρωσης χιλιάδων μικροβίων. Να σημειωθεί πως κάθε θρανίο μπορεί να φιλοξενεί περίπου 20.000 μικρόβια!

Για τον λόγο αυτό, η KLINEX για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά επαναλαμβάνει την δράση «Καθαροί Ζούμε στο Σχολείο«, προκειμένου να συμβάλει στην καθαριότητα των σχολικών χώρων. Μέσω της δράσης αυτής, προσφέρει δωρεάν καθαριστικά και απολυμαντικά προϊόντα σε δημόσια δημοτικά σχολεία σε όλη την Ελλάδα, για όλη τη σχολική χρονιά.

Στόχος της KLINEX είναι ο περιορισμός μετάδοσης ιώσεων, όπως αυτή της γρίπης, στηρίζοντας ένα ακόμη δικαίωμα των παιδιών: το να πηγαίνουν συστηματικά σχολείο χωρίς περιττές απουσίες, ώστε να μη στερούνται την απρόσκοπτη παρακολούθηση των μαθημάτων αλλά και την καθημερινή συναναστροφή με τους συμμαθητές τους, που είναι πολύτιμη για την ανάπτυξη κοινωνικών και συναισθηματικών δεξιοτήτων, καθοριστικών για τη μελλοντική εξέλιξή τους.

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα «Καθαροί ζούμε στο σχολείο» αλλά και για την υγιεινή καθαριότητα, μπείτε στο επίσημο site της Klinex.

loading...
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ