Τελικά, το ανδρικό ξυραφάκι μπορεί να έχει περισσότερες χρήσεις από αυτές που φαινομενικά έχει. Να είναι αποτελεσματικό και για την γυναικεία αποτρίχωση.

Μια γυναίκα που άρχισε να ξυρίζεται με ανδρικό ξυραφάκι κατάγραψε την εμπειρία της και μοιράζεται όσα έμαθε:

«Αν είσαι απαλλαγμένη από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα, τότε δεν έχεις να αντιμετωπίσεις την μάχη που δίνουν οι περισσότερες γυναίκες με αυτή και ιδιαιτέρως με το ξύρισμα. Έχεις να αντικαταστήσεις πολλές ξυριστικές λεπίδες κάθε φορά, μέχρι το δέρμα σου να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα, να γίνει απαλό. Αυτό συμβαίνει με το γυναικείο ξυραφάκι που οι περισσότερες χρησιμοποιούν. Την φορά που ξέχασα το ξυραφάκι μου και βρέθηκα σε φιλικό σπίτι, αναγκάστηκα να χρησιμοποιήσω το ξυραφάκι του φίλου μου. Και το αποτέλεσμα δεν ήταν το ίδιο.shutterstock_243139702

Το γυναικείο ξυραφάκι δεν κάνει την ίδια με το ανδρικό. Ξύρισα τα πόδια μου με το δεύτερο και το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό. Είχα απαλό δέρμα για μέρες. Αυτό δεν είχε ξαναγίνει. Έτσι το ξύρισμά μου με το ανδρικό ξυραφάκι έγινε συνήθεια και ειλικρινά δεν είχα ξανανιώσει πιο χαρούμενη. Η μεγάλη διαφορά που παρατήρησα είναι η μεγάλη διάρκεια της απαλότητας στα πόδια μου με το ανδρικό ξυραφάκι. Μια πιθανή εξήγηση για το ότι το ανδρικό ξυραφάκι είναι πιο αποτελεσματικό από το γυναικείο εντοπίζεται στο γεγονός ότι οι λεπίδες στο πρώτο είναι πιο πυκνές. Αυτό γιατί έχει να ξυρίσει τις πυκνές και σκληρές τρίχες του ανδρικού προσώπου. Τα ανδρικά ξυραφάκια είναι σχεδιασμένα για να ξυρίζουν τα μάγουλα, τον λαιμό, την μύτη. Σημεία πολύ ευαίσθητα. Την ίδια ευαισθησία έχει το γυναίκειο δέρμα στην περιοχή των ποδιών. Η δύναμη που έχει το ανδρικό ξυραφάκι επιτρέπει το ξύρισμα μια μόνο φορά στην επίμαχη περιοχή και όχι πολλαπλές, γεγονός που δημιουργεί ερυθρότητα και σημάδια. Τόσο το γυναικείο ξυραφάκι που χρησιμοποιούσα όσο και το ανδρικό που τώρα χρησιμοποιώ ανήκουν στην ίδια εταιρεία. Και μάλιστα το ανδρικό ξυραφάκι είναι πιο φθηνό».

Άρθρο της editor Minou Clark στο huffingtonpost.com

Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr:

Επιστρέφει στη μόδα! Διχτυωτό καλσόν: Πώς να το φορέσεις για να μην είναι κιτς

Η νέα τάση της μόδας: Πλέξε κορδέλες στις πλεξούδες

H νέα τάση στη γυμναστική λέγεται 7 minutes workout και θα την λατρέψεις!

loading...