Για εμάς τις γυναίκες είναι ένας μεγάλος Γολγοθάς αυτός της περιόδου κάθε μήνα! Βρήκαμε και σου παρουσιάζουμε 3 απλές κινήσεις που θα σου ανακουφίσουν τον πόνο και θα σε κάνουν αμέσως να αισθανθείς καλύτερα!

Οι περισσότερες γυναίκες διαπιστώνουν ότι ο πόνος εμφανίζεται συνήθως μερικές ώρες προτού ξεκινήσει η περίοδός τους και αρχίζει να φθίνει μόλις ξεκινήσει η ροή. Όμως, σε ορισμένες γυναίκες ο πόνος συνεχίζει κατά τη δεύτερη ή ακόμη και την τρίτη ημέρα της περιόδου τους.

02-ponoi-periodou-2-size-3Τι μπορείς να κάνεις, για να καταπραΰνεις τον πόνο;

– Ξαπλώστε, εάν είναι δυνατό, μόλις νιώσετε το πρώτο σύμπτωμα πόνου και τοποθετείστε ένα ζεστό μαξιλαράκι στην κοιλιά σας.
– Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να κάνετε ένα ωραίο, ζεστό μπάνιο ή να τοποθετήσετε ένα ζεστό μπουκάλι νερό στην κοιλιά σας.
– Αν πάλι, δε βελτιωθείτε, υπάρχουν στην αγορά αρκετά αναλγητικά φάρμακα που δεν απαιτούν συνταγογράφηση και μπορεί να σας βοηθήσουν. Μερικά από αυτά δρουν αναστέλλοντας τη σύνθεση των προσταγλανδινών και έτσι εξαλείφουν το αίτιο που σας προκαλεί τον πόνο.

Ζητήστε συμβουλές από το φαρμακοποιό σας για το πιο είναι το κατάλληλο αναλγητικό για εσάς. Για τη μέγιστη καταπράυνση, πάρτε αναλγητικά προτού επιδεινωθεί ο πόνος.

Δείτε ακόμη:

Θες να ξυπνήσεις τον μεταβολισμό σου; – Δες τι πρέπει να φας!

8 τρόφιμα που έχουμε στη κουζίνα μας και θα σε κάνουν να νικήσεις την αϋπνία – Δες ποια είναι!

 
loading...