Ένα βίντεο που μας δείχνει σε 60» την πορεία του Καρκίνου του δέρματος και πως ο ήλιος από χαρά και αναζωογόνηση μπορεί να μας πάρει ακόμα και την ίδια μας τη ζωή όταν δεν είμαστε προσεκτικοί.
Η Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας κυκλοφόρησε το βίντεο δείχνοντας δύο φίλες που απολαμβάνουν τον ήλιο και το μαύρισμα, χωρίς να λάβουν υπόψη τους τις βλαβερές συνέπειες της ηλιακής ακτινοβολίας. Έτσι, καταλήγουν η μία να κρατάει το χέρι της άλλης στο νοσοκομείο, όπου η μια αποκαλύπτει στην άλλη ότι βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο μελανώματος.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας και μία νέα της έρευνα, οι γυναίκες με ηλικία από 18 έως 34 ετών φαίνεται να έχουν μία πολύ καλή πληροφόρηση για τις βλαβερές επιδράσεις της UV ακτινοβολίας. Παρόλα αυτά όμως, συνεχίζουν να εκτίθενται στον ήλιο και να θέλουν να μαυρίσουν.

«Το μελάνωμα, η πιο θανατηφόρα μορφή καρκίνου του δέρματος, είναι η δεύτερη πιο κοινή μορφή καρκίνου σε νεαρές γυναίκες, και πιστεύουμε ότι αυτό μπορεί να οφείλεται εν μέρει στις συνήθειες του μαυρίσματος. Η έκθεση σε ακτινοβολία UV, είτε είναι από τον ήλιο ή από συσκευή μαυρίσματος, είναι ο μεγαλύτερος παράγοντας κινδύνου για καρκίνο του δέρματος. Οι γυναίκες πρέπει να αξιοποιήσουν τις γνώσεις τους και να προστατεύσουν τον εαυτό τους από αυτό το κίνδυνο» σχολιάζει εκπρόσωπος της Ακαδημίας.

«Ελπίζουμε ότι αυτό το σποτ θα εμπνεύσει τις νέες γυναίκες να εγκαταλείψουν την επικίνδυνη πρακτική μαυρίσματος και να προστατεύουν το δέρμα τους, επιδιώκοντας σκιά, φορώντας προστατευτικά ρούχα και χρησιμοποιώντας ένα ευρέως φάσματος αδιάβροχο αντηλιακό με SPF 30 ή υψηλότερο!»

Διαβάστε ακόμη στο youweekly.gr:

Χάστε έως 6 κιλά σε 1 μήνα με τη δίαιτα της σαλάτας!

1 παρεό, 8 τέλειοι τρόποι για να το δέσεις και να το φοράς από το πρωί ως το βράδυ! (video)

Οι υπέροχες εσπαντρίγες της Gigi Hadid σε καταπληκτική τιμή!

Τα καλύτερα μας σήμερα:

Ο Τόνι Σφήνος παντρεύτηκε! Δείτε φωτογραφίες από τον πιο τρελό γάμο στις Σπέτσες!

Ο Τάσος Αρνιακός μετά από χρόνια ξεσπά: «Όταν έλεγε τον καιρό η Πετρούλα οι άντρες…»

Οδύνη: Πέθανε, εντελώς ξαφνικά, ο πιο περιζήτητος εργένης της ελληνικής showbiz!

loading...
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ