Αν διανύετε την δεκαετία των 20, το πιθανότερο είναι να έχετε διαβάσει την έρευνα που κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο για λογαριασμό της αμερικανικής ιστοσελίδας Gallup και η οποία αποκάλυψε την ιδανική ηλικία για τη δημιουργία οικογένειας.

Δείτε ακόμη: Οι μαμάδες διασήμων Ελληνίδων, που δεν έχουμε ξαναδεί!
Σύμφωνα λοιπόν με το Gallup, η καλύτερη ηλικία για μια γυναίκα να κάνει παιδί είναι περίπου τα 20 χρόνια, επειδή τότε είναι η ιδανική βιολογικά περίοδος για το γυναικείο οργανισμό να κυοφορήσει ένα υγιές μωρό!

Αν σας φαίνεται αρκετά νωρίς, έχουμε καλά νέα αφού νέα μελέτη που πραγματοποίησαν ερευνητές στο London School of Economics, αποκαλύπτει την ιδανική ηλικία για τις γυναίκες προκειμένου να γεννήσουν έξυπνα παιδιά. Ειδικότερα οι ερευνητές παρακολούθησαν την εξέλιξη 18.000 παιδιών από την Βρετανία για μια παρατεταμένη χρονική περίοδο, προκειμένου να προσδιοριστεί η επίδραση της ηλικίας της μητέρας για την ανάπτυξη και εξέλιξη του παιδιού της. Τα χρυσά χρόνια; Η δεκαετία των ’30.

Δείτε ακόμη: Πώς να αντιμετωπίσεις τα προβλήματα σε μια σχέση με χωρισμένο άντρα και παιδιά;

Η μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό της Biodemography and Social Biology, διαπίστωσε ότι τα μωρά που γεννιούνται από γυναίκες στην ηλικία των 30, είναι πιο ευφυή και ξεπερνούν σε δείκτη νοημοσύνης τα μωρά που γεννιούνται από γυναίκες στην ηλικία των 20 ή ακόμη και των 40!

loading...